Life

Procurorii nu-l mai acuză pe Alec Baldwin de circumstanță agravantă. Ce pedeapsă ar putea primi acum actorul

Procurorii au renunțat la a-l mai acuza pe celebrul actor Alec Baldwin de circumstanță agravantă. Actorului i s-a modificat pedeapsa.
21.02.2023 | 12:54
Procurorii nul mai acuza pe Alec Baldwin de circumstanta agravanta Ce pedeapsa ar putea primi acum actorul
Alec Baldwin a împușcat-o mortal, involuntar, în 2021, pe directoarea de imagine Halyna Hutchins. Sursa foto: People.com
ADVERTISEMENT

Continuă procesul în cazul lui Alec Baldwin, după ce faimosul actor a împușcat-o mortal, în mod involuntar, în 2021 pe colega sa de la filmări, directoarea de imagine Halyna Hutchins și l-a rănit pe regizorul Joel Souza. De curând, procurorii au decis să nu-l mai acuze pe starul de la Hollywood de circumstanță agravantă.

De ce i-au schimbat procurorii acuzația lui Alec Baldwin

”Pentru a nu pierde timpul”, a fost motivul invocat de procurori. Asta după ce avocații lui Alec Baldwin au contestat acuzația de ”circumstanță agravantă”, spunând că are legătură cu o lege din New Mexico, ce nu era în vigoare atunci când s-a produs tragedia.

ADVERTISEMENT

Dacă era găsit vinovat de neglijență în formă agravantă, Alec Baldwin (urmărit penal în New Mexico pentru omor prin imprudență-n.r) risca să stea după gratii vreme de 5 ani, iată jumătate de deceniu. Prin noul demers al procurorilor, actorul riscă acum o pedeapsă de 18 luni în închisoare, potrivit CNN.

Cum a avut loc incidentul produs de celebrul actor

Toate acestea se întâmplă după ce pe 21 octombrie 2021 viața lui Alec Baldwin a căpătat o turnură radicală. Chiar în timpul filmărilor pentru o nouă peliculă, ”Rust”, starul a tras neintenționat în directoarea de imagine Halyna Hutchins, aceasta pierzându-și viața. De asemenea, l-a rănit și pe regizorul filmului.

ADVERTISEMENT

”Biroul şerifului confirmă că doi oameni au fost împuşcaţi pe platoul filmului . Halyna Hutchins, 42 de ani, director de imagine, şi Joel Souza, 48 de ani, regizor, au fost împuşcaţi când o armă de recuzită a fost descărcată de Alec Baldwin, 68 de ani, producător şi actor”, a comunicat poliția din SUA, la momentul faptei.

Cazul a uimit o lume întreagă, iar cercetările continuă. Alec Baldwin a motivat că nu i s-a spus că arma este încărcată cu adevărat, și el fiind profund afectat de cele întâmplate. Tot în apărarea sa, a motivat mai mereu că nu este responsabil de faptul că pistolul s-a descărcat.

ADVERTISEMENT

”Sunt distrus. Nu există cuvinte care să arate cât de mari sunt șocul și tristețea care m-au copleșit după tragicul accident în urmă căruia a murit Halyna Hutchins, soție, mamă și o atât de apreciată colegă.

Cooperez pe deplin cu poliția pentru a determina modul în care s-a produs această tragedie și țin legătura cu soțul Halynei, oferindu-i sprijinul pentru el și pentru familia sa. Inima mea este frântă, sunt alături de soțul ei, de fiul lor și de toți cei care au cunoscut-o și iubit-o pe Halyna”, a motivat Alec Baldwin după teribilul incident.

ADVERTISEMENT

În urma scandalului care s-a creat, Alec Baldwin a hotărât să se retragă o vreme din viața publică. El s-a remarcat la nivel internațional ca unul dintre cei mai buni actori americani. De-a lungul carierei, a avut numeroase roluri și a obținut mai multe premii: Emmy, trei Globuri de Aur, opt premii ale Sindicatului Actorilor și s-a bucurat și de nominalizări la premiile Oscar, premiile Tony și premiile BAFTA.

ADVERTISEMENT