Life

Produsele adorate de români în perioada postului, risc pentru sănătate. Puțini știu ce nu ar trebui să mănânce, de fapt

Produsele adorate de români în perioada postului pot fi un risc pentru sănătate. Ce nu ar trebui să mâncăm în acea perioadă.
16.11.2023 | 17:52
Produsele adorate de romani in perioada postului risc pentru sanatate Putini stiu ce nu ar trebui sa manance de fapt
Produsele adorate de români în perioada postului pot fi un risc pentru sănătate. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Produsele adorate de români în perioada postului, risc pentru sănătate. Sunt unele lucruri pe care nu ar trebui să le mâncăm.

Produsele adorate de români în perioada postului pot fi un risc pentru sănătate

Perioada postului este una importantă pentru creștini dar și una care ne poate face să ne riscăm sănătatea. Mediciii ne avertizează că trebuie să avem foarte mare grijă ce mâncăm în perioada de post pentru că trebuie să ne hrănim organismul chiar dacă nu consumăm carne sau ouă.

ADVERTISEMENT

Medicul Florin Roșu spune că în timpul postului se întâlnesc o mulțime de deficite. Printre ele și cele de vitamine, în special al vitaminelor din grupurile B și D.

Alimentația corectă ne poate ajuta să nu avem carențe, dar trebuie să avem grijă la ce mâncăm. Produsele semipreparate de la supermarket nu sunt în niciun caz soluția pentru oamenii care vor să țină post. Medicul spune că acestea sunt un adevărat risc pentru sănătate. Și conservele ar trebui evitate.

ADVERTISEMENT

“Cele mai frecvente deficite întâlnite în timpul alimentaţiei vegetariene sunt cel al aminoacizilor esenţiali (lizină, metionină, triptofan) şi cel al vitaminelor de grup B şi D, cu toate acestea, printr-o alimentaţie adecvată aceste dezechilibre pot fi corectate.

De multe ori, oamenii decid să înlocuiască aceste alimente cu produsele semipreparate din magazine care prezintă un adevărat risc pentru sănătate prin conţinutul ridicat de aditivi alimentari, aşa zisele E-uri”, explică Florin Roşu, medic primar infecţionist şi medic primar ATI, conform Vestea Iașului.

ADVERTISEMENT

Copiii nu trebuie să țină post

Medicul a mai vorbit și despre un lucru foarte important, anume acela că copiii nu ar trebui să țină post. Acesta spune că organismul copiilor nu este pregătit pentru care carențele care vin cu lipsa consumului de carne sau ouă ori a altor alimente interzise în post.

Copiii ar trebui să beneficieze de calciul existent în produsele lactate, care sunt interzise pe durata postului.

ADVERTISEMENT

“A fost demonstrat faptul că organismul copiilor nu este pregătit pentru a face faţă unor astfel de carenţe.

Privarea copiilor de calciul conţinut de produsele lactate are consecinţe importante asupra dezvoltării sistemului osos, dar şi endocrin”, afirmă dr Florin Roşu.

ADVERTISEMENT