Life

Produsul banal, ce costă doar 2.5 lei, pe care nu e bine să-l mănânci. Mulți îl adoră și îl consumă în fiecare dimineață

Produsul banal pe care nu e bine să îl mănânci. Este foarte ieftin și accesibil dar nu este deloc bun și pentru sănătatea noastră!
02.12.2023 | 17:44
Produsul banal ce costa doar 25 lei pe care nu e bine sal mananci Multi il adora si il consuma in fiecare dimineata
Produsul banal, ce costă doar 2.5 lei, pe care nu e bine să-l mănânci. Foto Pixabay
ADVERTISEMENT

Produsul banal pe care nu e bine să îl mănânci. Mulți îl adoră dimineața, luat pe grabă, și nu numai. Iată despre ce este vorba.

Produsul banal, ce costă doar 2.5 lei, pe care nu e bine să-l mănânci

Covrigii nu sunt deloc un mic dejun sănătos, oricât de inofesivi ar părea. Banalii covrigi cu sare sunt un adevărat pericol pentru sănătatea noastră.

ADVERTISEMENT

Un singur covrig are circa 300 de calorii, adică aproape cât o masă sățioasă pentru un adult din legume și carne.

De asemenea, covrigii conțin și foarte mulți carbohidrați, ceea ce înseamnă că ne pot face să ne îngrășăm mai ușor. Dacă obișnuim să mâncăm în fiecare dimineață acest produs, sunt șanse ca sănătatea noastră să aibă de suferit.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă în corpul nostru când mâncăm covrigi

Medicii avertizează că covrigii cresc glicemia foarte mult. În timp, din cauza lor putem ajunge să avem și diabet, deoarece corpul nostru poate căpăta rezistență la insulină.

„O glicemie (care a crescut, n.red.) rapid la 155, după care o scădere bruscă, a plonjat la aproape de 70, adică hipoglicemic. Intens hipoglicemic.

ADVERTISEMENT

Ce însemană asta: spike mare de glicemie – este nesănătos. După asta urmează spike mare de insulină, insulina în cantitate mare, zilnic, ne duce la ceea ce se cheamă rezistența la insulină.

Corpul nostru nu acceptă atâta insulină, iar rezistențala insulină creează și mai mult insulină, care duce la sindrom metabolic și diabet, în timp”, a spus medicul Mihail Pautov.

ADVERTISEMENT

Medicul chiar a făcut un experiment și a arătat că un banal covrig mâncat pe stomacul gol ne crește glicemia mai mult decât un suc acidulat plin de zahăr.

Conform specialistului, ne confruntăm cu o „furtună metabolică” atunci când mâncăm covrigi pe stomacul gol.

„Țineți minte că acel covrig vă face mai rău decât acea băutură răcoritoare. Acel covrig produce o furtună metabolică atunci când îl consumăm pe stomacul gol”, conchide el.

ADVERTISEMENT