News

O profesoară și-a înjurat elevii care chemaseră salvarea pentru o colegă. Dosar penal la Slobozia

O profesoară din Slobozia, înregistrată în timp ce jignea elevii s-a ales cu dosar penal și cercetare disciplinară. Dascălul s-a înfuriat pentru că a fost chemată o ambulanță după ce unei eleve i s-a făcut rău.
19.12.2021 | 16:58
O profesoara sia injurat elevii care chemasera salvarea pentru o colega Dosar penal la Slobozia
Derapajul grav al profesoarei i-a adus un dosar penal Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Pe lângă cercetarea disciplinară, conducerea şcolii a anunţat că profesoara nu mai este dirigintă la clasa respectivă.

Profesoară din Slobozia, dosar penal după ce și-a jignit elevii. Ce i-a provocat izbucnirea de furie

Potrivit înregistrării prezentate de Antena 3, profesoara de matematică de la Liceul Pedagogic din Slobozia susţine că astfel de “drame nu-i plac” şi că fata a leşinat din cauză că avea test, nicidecum pentru că are o problemă reală de sănătate.

ADVERTISEMENT

“Tot proastă e şi tot o să rămână corigentă. (…) Uitaţi-vă la mine, măi tâmpiţilor, când vă spun să număraţi, îmi spuneţi câte. Bă, m-aţi auzit?

(…) Nu îmi plac dramele astea. Nu îmi plac. A murit asta? Ziceţi, mă, a murit sau nu? Atunci, ce p…a mă-sii s-a întâmplat aici? Cum adică i s-a făcut rău?

ADVERTISEMENT

Păi şi chemi ambulanţa? Cum chemaţi voi ambulanţa, mă? Fără să anunţaţi pe nimeni, fără nimic? Pentru mine sunteţi nişte monştri (…)

Vrei să te omori? Nu așa se taie! Se taie pe partea asta și crăpați odată dacă nu vă convine! Vă omor eu, dacă nu sunteți în stare!”, le strigă profesoara care, la acel moment era și dirigintele clasei respective.

ADVERTISEMENT

Inspectorul școlar județean a condamnat comportamentul cadrului didactic și a explicat că profesoara de matematică riscă desfacerea contractului de muncă pentru că a încălcat price principiu al codului etic prin comportamentul său inacceptabil.

“Ceea ce s-a întâmplat este regretabil. Astfel de comportamente sunt inacceptabile. Incidentul a avut loc în data de 10 decembrie la clasa a X-a a Liceului Pedagogic din Slobozia.

ADVERTISEMENT

Doamna profesor s-a manifestat astfel deoarece a considerat probabil că i s-a subminat autoritatea în momentul în care a aflat că altcineva a solicitat serviciul 112 pentru o ambulanță deoarece unei fetițe i se făcuse rău, făcuse un atac de panică înaintea unui test la ora de matematică.

Conducerea școlii s-a autosesizat, la acest moment s-a constituit comisia de cercetare disciplinară, inclusiv poliția s-a autosesizat și în acest moment s-a deschis un dosar penal.

Profesoara în cauză este în concediu medical la acest moment. (…) Riscă desfacerea contractului de muncă, este încălcat orice principiu al codului eticii”, a declarat Steluța Mitrea, inspector școlar județean Ialomița.

ADVERTISEMENT