News

Profesor evaluator depistat cu COVID-19! Solicitare directă a sindicatelor din învățământ

13.06.2020 | 15:37
Profesor evaluator depistat cu COVID19 Solicitare directa a sindicatelor din invatamant
ADVERTISEMENT

Profesor evaluator depistat cu COVID-19 cu doar câteva ore înainte de debutul examenelor. Vorbim despre un învățător din sectorul 6, care s-a înscris în Comisia de Evaluare. În replică, sindicatele din învățământ cer alte criterii de intrare la examene.

Profesor evaluator depistat cu COVID-19!

Aceștia spun că temperatura nu este cel mai potrivit factor. Cornelia Stavri, vicepreședinte al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ a fost cea care a atras atenția asupra criteriului pe care l-a nominalizat Ministerul Educației.

ADVERTISEMENT

Conform profesoarei, poți să ai temperatura ridicată din cauza emoțiilor sau poate fi vorba despre o banală răceală, nu trebuie să fie neapărat un simptom de COVID-19.

Solicitare directă a sindicatelor din învățământ

„În București o colegă care s-a înscris în Comisia de Evaluare a fost depistată pozitiv cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Noi, ca federație, am solicitat ca și cadrele didactice și elevii să fie testați, nu doar să li se ia temperatura înainte de a intra la examene, iată că sunt surprize, nu știm ce ne așteaptă.

Întrebarea mea este câți profesori ar putea fi? Și câți elevi ar putea fi pentru că să nu uităm că temperatura nu reprezintă un indicator relevant pentru a spune că este pozitiv sau negativ.

ADVERTISEMENT

Ai putea fi asimptomatic și atunci nu este relevanță”, spune Cornelia Stavri de la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.

Verificarea temperaturii elevilor înaintea examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională, programate a avea loc în această lună, ar trebui eliminată. La această concluzie a ajuns și Avocatul Poporului.

ADVERTISEMENT

Acesta a transmis public o recomandare prin care cere ca elevii care vor susține examenele naționale să nu aibă temperatura verificată înainte de intrarea în sala de examen.

 

ADVERTISEMENT