News

Scandal la Liceul Jean Monnet. Profesor nevoit să demisioneze după ce s-a aflat că avea un al doilea job ca stripper

O nouă controversă afectează Liceul Jean Monnet din București. Un profesor de muzică a demisionat după ce în spațiul public a apărut o filmare în care dansa ca stripper la o petrecere de minori.
25.11.2021 | 19:51
Scandal la Liceul Jean Monnet Profesor nevoit sa demisioneze dupa ce sa aflat ca avea un al doilea job ca stripper
Liceul Jean Monnet se află în centrul unui nou scandal Foto: Facebook Liceul Jean Monnet
ADVERTISEMENT

Filmarea a fost realizată la o petrecere privată organizată pentru a sărbători o ziua de naștere a unei eleve de doar 16 ani. Serviciile profesorului-stripper au fost contractate de participanții la petrecere de pe un site dedicat adulților.

Profesor de la Jean Monnet, nevoit să demisioneze după ce s-a aflat că avea un al doilea job ca stripper

Potrivit informațiilor publicate de Click!, care a intrat în posesia filmărilor, Sorin Apostol Dumitrescu a fost pentru scurtă vreme profesor de muzică la Jean Monnet, angajat cu jumătate de normă.

ADVERTISEMENT

Diana Răducanu, directorul adjunct al liceului Jean Monet, a declarat că profesorul în cauză şi-a dat demisia invocând ”o confuzie”, dar că nu poate oferi mai multe detalii.

”Mai mult decât atât, nu ştiu ce să vă spun”, a comentat ea pentru Click!. ”Nu ştiu, pentru că nu a dezvoltat. Este singura afirmaţie pe care a făcut-o în demisie. Am luat act în Consiliul de Administraţie şi am anunţat-o la inspectorat. Demisia a trimis-o duminică prin e-mail şi luni a depus-o scris.”

ADVERTISEMENT

Potrivit aceleiași publicații, Dumitrescu lucra cu jumătate de normă și la Şcoala nr. 7 din Bucureşti, înaintându-și demisia și de la această unitate de învățământ.

Directorul Şcolii elementare nr.7 din Bucureşti, Mariana Munteanu, spune că profesorul nu era titular şi a început să lucreze în unitatea școlară în toamna acestui an.

ADVERTISEMENT

”Profesorul este calificat, dar neavând repartiţie pe post a venit acum două luni. Deci, de două luni este profesorul nostru. Nouă nu ne-a creat absolut nicio problemă, nu avem nicio reclamaţie de la părinţi sau de la elevi. Am rămas şocată pentru că nu mi-am imaginat aşa ceva”, a declarat aceasta pentru Adevărul.

În imaginile apărute în spațiul public, fostul profesor de muzică apare dansând lasciv cu minora pentru a cărei petrecere fusese angajat.

ADVERTISEMENT

Imaginile au ajuns pe contul de Instagram al unei eleve de la Jean Monnet.

Poliția Capitalei s-a sesizat în acest caz și desfășoară cercetări pentru a stabili dacă se impune deschiderea unui dosar penal.
„Cu privire la imaginile difuzate în grupuri de socializare, privind un eveniment privat, în care se prezumă și participarea unui cadru didactic, Secția 1 Poliție a declanșat verificări în vederea stabilirii situației de fapt și de drept”, a anunțat instituția.

În urmă cu un deceniu un alt profesor de la Jean Monnet era acuzat de viol

Nu este însă singurul scandal prin care a trecut liceul Jean Monnet. În 2011, un profesor de sport a fost acuzat de viol, după ce a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă.

Oana Raluca Racoviţă, pe atunci elevă în clasa XI-a, s-a prezentat, în 3 noiembrie 2011, la Secţia 1 Poliţie însoţită de părinţi şi a depus plângere împotriva profesorului de 26 de ani, acuzându-l că a violat-o, în timpul unei excursii la Predeal.

Octavian Vişan a fost arestat din 18 noiembrie 2011 până în 6 ianuarie 2012, când Tribunalul Bucureşti i-a admis cererea de liberare sub control judiciar.

El a recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă din clasa a XI-a, în mai multe rânduri, şi a demisionat din unitatea de învăţământ.

Octavian Vişan era profesor de sport suplinitor, fiind venit în 2010 de la altă şcoală la Liceul “Jean Monnet”.

Fostul profesor a fost condamnat, la 19 decembrie 2012, de Judecătoria Sectorului 1 la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Instanţa l-a obligat pe Octavian Vişan să îi plătească Oanei Raluca Racoviţă despăgubiri simbolice de un leu.

Un an mai târziu, Vişan a fost condamnat, definitiv, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru întreţinerea de acte sexuale cu o elevă, judecătorii de la Curtea de Apel București (CAB) reducându-i pedeapsa aplicată de prima instanţă.

Magistraţii de la CAB au mai decis atunci să îl oblige pe Vişan să participe la şedinţe de consiliere psihologică şi să înlăture măsura de siguranţă a interzicerii practicării profesiei în cazul său.

ADVERTISEMENT