News

Prognoza ANM pentru intervalul 21 martie – 3 aprilie 2022. Vremea se încălzește în toată țara

ANM a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni. În intervalul 21 martie - 3 aprilie, vremea se încălzește în toată țara, iar maximele pot atinge în unele zone valori de 18 - 19 grade Celsius.
21.03.2022 | 16:41
Prognoza ANM pentru intervalul 21 martie  3 aprilie 2022 Vremea se incalzeste in toata tara
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cum va fi vremea în ultimele zile din martie și debutul lunii aprilie.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza ANM pentru intervalul 21 martie – 3 aprilie

Potrivit specialiștilor ANM, în intervalul 21 martie – 3 aprilie, vremea se va încălzi considerabil. Vom avea valori termice mai mari decât normalul perioadei, care vor urca până la 18 – 19 grade în unele regiuni.

ADVERTISEMENT

Din păcate, ploile nu sunt anunțate în cantități mari în această perioadă. Finalul lunii martie și debutul lui aprilie ar putea aduce ceva precipitații atât de utile pentru agricultură. Să vedem prognoza pentru fiecare regiune din țară:

Cum va fi vremea în Banat

În vest, vremea va fi mai rece decât în mod normal în prima zi, când se vor înregistra maxime medii în jurul valorii de 10 grade. Ulterior, din 22 martie, se va încălzi, astfel încât media maximelor se va situa, până la finalul lunii, între 15 și 18 grade, valori apropiate de mediile multianuale. Regimul termic diurn se va menține asemănător și la începutul lunii aprilie, cu maxime în medie de 16…17 grade.

ADVERTISEMENT

Temperaturile minime vor avea o tendință de creștere ușoară și treptată, de la valori medii de -2 grade, în noaptea de 22 martie, spre valori de 5…6 grade, în nopțile din perioada 1-3 aprilie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, la început la nivel local, apoi pe arii relativ extinse, va fi în creștere în intervalul 28 martie – 3 aprilie.

Vremea în Crișana

În cursul zilei de 21 martie vremea va fi mai rece decât în mod normal, cu maxime medii ce se vor situa în jurul valorii de 10 grade, dar ulterior din 22 martie se va încălzi, astfel încât până la finalul primei săptămâni de prognoză, media maximelor va oscila între 14 și 16 grade, valori apropiate de mediile multianuale. De altfel, un regim termic diurn asemănător se va menține și în ultimele zile ale lunii martie, dar și în primele zile ale lunii aprilie.

ADVERTISEMENT

Temperaturile minime vor avea o tendință de creștere ușoară și treptată, de la valori medii de -2 grade, în noaptea de 22 martie, spre valori de 4…5 grade, în nopțile din perioada 1-3 aprilie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, la început la nivel local, apoi pe arii relativ extinse, va fi în creștere în intervalul 28 martie – 3 aprilie.

Vreme în încălzire și în Ardeal

În Transilvania, vremea va fi mai rece decât în mod normal în prima zi, când se vor înregistra maxime medii în jurul valorii de 8 grade. Apoi, din 22 martie, se va încălzi, astfel încât media maximelor se va situa, până la finalul lunii martie, între 12 și 15 grade, valori apropiate de mediile multianuale.

ADVERTISEMENT

Regimul termic diurn se va menține asemănător și la începutul lunii aprilie, cu maxime în medie în jurul a 14 grade. În primele nopți (22-24 martie) vremea va fi rece, cu minime medii de -4…-3 grade, apoi temperaturile nocturne vor avea o tendință de creștere ușoară și treptată, spre valori medii de 1…2 grade, în nopțile din perioada 1-3 aprilie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, la nivel local, va fi în creștere după data de 28 martie.

Se încălzește vremea și în Maramureș

În cursul zilei de 21 martie vremea va fi mai rece decât în mod normal, cu maxime medii ce se vor situa în jurul valorii de 10 grade, dar ulterior între 22 și 24 martie se va încălzi, astfel încât media maximelor va oscila între 14 și 16 grade, valori apropiate de mediile multianuale. De altfel, un regim termic diurn asemănător se va menține până la finalul lunii martie, cât și în primele zile ale lunii aprilie.

Temperaturile minime vor avea o tendință de creștere ușoară și treptată, de la valori medii de -2 grade, în noaptea de 22 martie, spre valori de 3…4 grade în nopțile din perioada 1-3 aprilie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor, la început la nivel local, apoi pe arii relativ extinse, va fi mai ridicată în intervalul 28 martie – 3 aprilie.

Vremea în Moldova

Vremea se va încălzi. Media maximelor va fi de 10 grade în prima zi și va ajunge să se situeze în general între 14 și 17 grade, iar a minimelor, va crește, de la -4 grade în prima dimineață, până în jurul a 4 grade la sfârșitul intervalului.

Trecător vor fi precipitații în general slabe cantitativ, în jurul datei de 25 martie și după data de 28 martie.

Vremea mai caldă, dar secetoasă în Dobrogea

În prima săptămână media temperaturilor maxime va oscila între 8 grade în primele trei zile și 14 grade în data de 24 martie. În cea de a doua săptămână nu vor mai fi variații termice diurne semnificative, iar media maximelor va avea valori, în general, între 12 și 14 grade.

Minimele termice vor fi în general în creștere, de la o medie de -2 grade în prima dimineață, până în jurul a 6 grade la sfârșitul intervalului. Temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ, cu o probabilitate mai mare în jurul datei de 25 martie și începând cu data de 28 martie.

Încălzirea accentuată în Muntenia: maxime de 18 grade

Media temperaturilor maxime va crește de la 10 grade în prima zi, până în jurul a 17 grade în ziua de 24 martie, apoi va avea variații între 14 și 18 grade. Minimele termice vor porni de la o medie de -4 grade în prima dimineață și vor ajunge să se situeze, în medie, între 4 și 6 grade, în ultimele dimineți.

Probabilitatea pentru precipitații, în general slabe cantitativ, va fi mai ridicată în jurul datei de 25 martie și după data de 27 martie.

Prognoza anunță vreme caldă în Oltenia

În Oltenia, până la mijlocul primei săptămâni, media temperaturilor maxime va avea variații între 10 și 19 grade, apoi se va situa, în general, între 16 și 18 grade. Media minimelor termice va fi în creștere treptată, de la -4 grade în prima dimineață, până la 5…6 grade în ultimele dimineți.

Probabilitatea de precipitații, în general slabe cantitativ, va fi în creștere începând cu data de 27 martie.

Cum va fi vremea la munte

În zonele înalte, valorile termice vor fi în general în creștere. Media maximelor va avea variații între 0 și 6 grade, iar a minimelor între -10 și 0 grade. După data de 24 martie vor fi posibile precipitații, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi.

ADVERTISEMENT