News

Prognoza ANM pentru 16 ianuarie – 13 februarie. Când ar putea ninge în țara noastră

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru 16 ianuarie - 13 februarie. Specialiștii anunță când ar putea ninge în țara noastră.
13.01.2023 | 11:01
Prognoza ANM pentru 16 ianuarie  13 februarie Cand ar putea ninge in tara noastra
Cum va fi vremea în perioada 16 ianuarie - 13 februarie. Când ar putea ninge în România. Prognoza ANM. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Specialiștii din meteorologie au anunțat estimările pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 16 ianuarie – 13 februarie 2023.

Cum va fi vremea în perioada 16 ianuarie – 13 februarie. Când ar putea ninge în România. Prognoza ANM

Conform datelor ANM, treptat, vremea începe să se stabilizeze. De la zile foarte calde, vor urma perioade în care temperaturile se vor situa în pragul celor normale pentru data din calendar.

ADVERTISEMENT

Din buletinul prezentat vineri, reiese că temperaturile din următoarea perioadă vor fi mai mari decât cele specifice. Cel mai cald va fi în perioada 16 – 23 ianuarie. În loc de ger, în România vom avea din nou zile de primăvară.

Va ploua foarte mult începând de luni, în special în zonele de nord, vest și la munte.

Debutul ultimei luni de iarnă ar putea aduce ninsori în țara noastră. Meteorologii anunță valori termice apropiate de cele normale.

ADVERTISEMENT

Iată prognoza pentru următoarea lună.

Prognoza ANM pentru 16 – 23 ianuarie 2023

După zile mai reci, de luni, 16 ianuarie, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cel mai cald va fi în regiunile sud-estice.

Va ploua foarte mult, în special în în zona Carpaților Meridionali. În regiunile estice și sud-estice, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în săptămâna 23 – 30 ianuarie 2023

În continuare, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Precipitațiile se mai reduc. Cantitățile așteptate vor fi deficitare la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

ADVERTISEMENT

Datele ANM pentru săptămâna 30 ianuarie – 6 februarie 2023

Finalul lui ”gerar” aduce temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

În ceea ce privește regimul pluviometric, acesta va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în toate regiunile.

Prognoza pentru săptămâna 6 – 13 februarie 2023

Debutul lui februarie ar putea aduce iarna în țara noastră. ANM anunță că temperaturile se vor situa doar ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de ploi sau ninsori vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, pe tot teritoriul României.

ADVERTISEMENT
Tags: