News

Prognoza ANM pentru 20 martie – 2 aprilie. Vreme caldă urmată de o răcire. Când vin ploile

Specialiștii ANM au emis, luni, prognoza pentru 20 martie - 2 aprilie. Urmează două săptămâni cu vreme caldă, o ușoară răcire, dar și cu ploi.
20.03.2023 | 15:32
Prognoza ANM pentru 20 martie  2 aprilie Vreme calda urmata de o racire Cand vin ploile
Prognoza ANM pentru 20 martie - 2 aprilie. Maxime de 23 de grade. Când se întorc ploile. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Conform datelor din prognoza emisă luni de ANM, vremea în țara noastră va fi una schimbătoare. Urmează câteva zile calde, apoi o ușoară răcire și câteva precipitații în unele regiuni ale țării.

Prognoza ANM pentru 20 martie – 2 aprilie. Maxime de 23 de grade. Când se întorc ploile

Prognoza publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie pentru următoarele două săptămâni, intervalul 20 martie – 2 aprilie, arată că temperaturile scad din a doua săptămână. Ploi mai însemnate vor fi după data de 25 martie. Iată datele pentru fiecare regiune în parte.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru Banat

Până pe 26 martie, vremea va fi mai caldă față decât normalul climatologic al perioadei. Vor fi maxime cuprinse între 16 și 21 de grade Celsius. În a doua săptămână de prognoză sunt estimate valori termice diurne mai scăzute, dar apropiate de norme, media regională fiind de 14-15 grade.

Minimele vor avea mici variații și se vor situa între 3 și 8 grade. Cele mai calde nopți sunt anunțate în intervalul 24-26 martie. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată după 25 martie. Până atunci, precipitațiile vor fi posibile doar izolat.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru Crișana

Între 20 – 25 martie, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. Și în această zonă se anunță maxime între 16 și 20 grade și minime de 4-8 grade. După acest interval, urmează o răcire. Astfel, valorile termice vor reveni în limite normale.

Sunt estimate medii ale temperaturilor maxime de 12-14 grade și minime de 2-4 grade. Va ploua slab în 21 martie. Apoi, șanse ridicate pentru ploaie sunt și după 25 martie. Sunt posibile cantități de apă mai însemnate.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în Transilvania

În Ardeal, prognoza ANM anunță zile în care se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 16-18. Apoi, la finalul lunii martie și în primele zile ale lunii aprilie se vor înregistra temperaturi apropiate de normele climatologice, respectiv o medie a maximelor de 12-14 grade.

Conform datelor meteorologilor, vor fi ploi slabe în zilele de 21 și 22 martie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și după 25 martie, când vor fi posibile și cantități de apă mai însemnate.

ADVERTISEMENT

Evoluția vremii în Maramureș

În zona de nord a teritoriului, în perioada 20-25 martie, media temperaturilor maxime se va situa între 16 și 18 grade Celsius. Urmează o ușoară tendință de scădere a valorilor, până la o medie a temperaturilor maxime de 12 grade. Și temperaturile minime vor înregistra variații semnificative, mai ales în prima săptămână, când sunt estimate medii cuprinse între 2 – 8 grade, cu cele mai ridicate valori în 25 martie.

Ulterior, tendința va fi de scădere, până spre 0-2 grade. Va ploua pe arii extinse în special după data de 25 martie. Vor fi posibile și cantități de apă însemnate. În restul intervalului precipitațiile vor fi slabe.

Prognoza ANM pentru Moldova

În Moldova, primele zile de prognoză aduc maxime de 14-15 grade. Apoi va urma o încălzire importantă, iar în intervalul 23-25 martie se vor atinge valori de 20-22 grade. Din 26 martie, sunt prognozate valori termice diurne mai scăzute, respectiv o medie zilnică ce va fi cuprinsă între 12 și 16 grade.

Media minimelor termice se va situa între 4 și 8 grade, însă, spre finalul lunii martie (30 și 31 martie) și chiar la începutul lunii aprilie, diminețile vor fi mai reci, cu medii ale temperaturii de 1-2 grade. Va ploua în 21 și 22 martie, dar și în perioada 26-30 martie, când precipitațiile vor fi pe arii mai extinse.

Prognoza ANM pentru Dobrogea

Până pe 24 martie vom avea aici doar 12-14 grade.  Apoi va urma o încălzire, astfel că în perioada 24-26 martie se vor atinge valori de 18-20 grade. În a doua săptămână de prognoză sunt estimate temperaturi maxime mai scăzute la o medie de 14-15 grade.

Evoluția regimului termic nocturn va fi asemănătoare, respectiv o medie generală de 3-5 grade în primele zilei, apoi o creștere până la 8-9 grade, în 25 și 26 martie, urmată de o scădere până la 4-6 grade. Meteorologii prognozează ploi locale în perioada 26-31 martie.

Prognoza ANM pentru Muntenia

În această zonă va fi cel mai cald. În primele 3 zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 17-18 grade. Ulterior va urma o încălzire semnificativă. În intervalul 23-25 martie se vor atinge valori în general de 22-23 grade.

Din 26 martie, meteorologii prognozează valori termice mai scăzute, cu o medie zilnică ce va fi cuprinsă între 15 și 19 grade. Media regională a temperaturilor minime se va situa între 3 și 8 grade. Va ploua slab în 22 martie și cu o probabilitate destul de ridicată în perioada 26-31 martie.

Prognoza ANM în Oltenia

Între 20 – 26 martie va fi mai cald față de normalul climatologic al perioadei, cu valori termice diurne ce vor fi cuprinse între 17 și 22 de grade. Pentru a doua săptămână de prognoză, meteorologii estimează valori termice diurne mai scăzute, dar apropiate de norme, la o medie regională de 14-16 grade.

Minimele se vor situa între 3 și 7 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată după 26 martie. Până atunci, precipitațiile vor fi posibile doar izolat îndeosebi în jurul datei de 22 martie.

Cum va fi vremea la munte

Va fi mai cald și la munte. Aici, meteorologii estimează valori termice peste mediile multianuale, în special în prima săptămână (20-26 martie). Vorbim de maxime cuprinse între 6 și 10 grade și minime, în general, între 0 și 4 grade.

Din a doua săptămână, vremea se va răci destul de accentuat. Nu vor mai vi maxime de peste 4-6 grade. Minimele vor deveni în general negative, la valori în jurul a -2 grade. Sunt anunțate și precipitații pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ după 26 martie.

ADVERTISEMENT
Tags: