News

Prognoza ANM pentru 22 ianuarie – 19 februarie. Schimbare radicală a vremii

Prognoza ANM pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 22 ianuarie - 19 februarie, anunță o schimbare radicală a vremii.
19.01.2024 | 16:33
Prognoza ANM pentru 22 ianuarie  19 februarie Schimbare radicala a vremii
Prognoza ANM pentru 22 ianuarie - 19 februarie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vineri, specialiștii ANM au emis prognoza pentru intervalul 22 ianuarie – 19 februarie 2024. După episodul de iarnă severă din acest weekend, vremea se schimbă radical de săptămâna viitoare.

Prognoza ANM pentru 22 ianuarie – 19 februarie. Când scăpăm de ger și ninsori abundente

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Dacă în acest weekend ne vom confrunta cu ger, meteorologii anunță temperaturi neobișnuite de luni. Astfel, maximele vor fi mult mai ridicate decât normalul perioadei în care ne aflăm.

ADVERTISEMENT

La o primă vedere, datele specialiștilor anunță o încălzire a vremii de la o săptămână la alta. Nici zăpezi nu pare că vom mai avea prea curând. În majoritatea zonelor, regimul pluviometric se anunță unul deficitar.

Vremea pentru săptămâna 22 – 29 ianuarie

După episodul de ger din weekend, de luni, temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării. ANM spune că o abatere termică pozitivă mai accentuată se va resimți în extremitatea de nord-est a teritoriului.

ADVERTISEMENT

În următoarea săptămână, precipitații abundente vor mai cădea doar în extremitatea de nord a țării. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal în regiunile centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în regiunile sudice.

Prognoza ANM pentru 29 ianuarie – 5 februarie

Ultima lună de iarnă debutează cu o vreme anormală. Specialiștii spun că temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice, precum și în extremitatea de nord-est a țării.

ADVERTISEMENT

Din păcate pentru zonele cu secetă intensă, meteorologii spun că regimul de precipitații va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud – vestice.

Vreme caldă și în intervalul 5 – 12 februarie

În a doua săptămână din februarie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile sud-vestice, nord-estice și local în cele centrale și nord-vestice. În rest, temperaturile vor fi apropiate de cele normale.

ADVERTISEMENT

Nu sunt șanse mari de zăpadă nici în această perioadă. ”Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile sudice și sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval”, anunță ANM.

Prognoza ANM pentru 12 – 19 februarie

În această săptămână, valorile de temperatură vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Cel mai cald va fi în sud-vestul și în nord-estul teritoriului. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul țării.

ADVERTISEMENT
Tags: