News

Prognoza ANM pentru 25 iulie – 7 august 2022. Când se anunță ploi mai însemnate cantitativ

În acest debut de săptămână, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele două săptămâni, intervalul 25 iulie - 7 august 2022. Va fi caniculă, dar revin și ploile însemnate.
25.07.2022 | 16:27
Prognoza ANM pentru 25 iulie  7 august 2022 Cand se anunta ploi mai insemnate cantitativ
Ploi însemnate cantitativ și caniculă în perioada 25 iulie - 7 august. Cum arată prognoza ANM. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Conform celor mai noi informații ANM, în următoarea perioadă temperaturile se vor menţine ridicate. Vestea bună e că sunt șanse mari de ploi mai însemnate cantitativ.

Ploi însemnate cantitativ și caniculă în perioada 25 iulie – 7 august. Cum arată prognoza ANM

Până la finalul lunii, canicula va persista în cea mai mare parte a țării. Vor fi maxime de până la 36 – 37 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Ploile, absente total în debut de săptămână, vor reveni de la finalul lui iulie și începutul lui august. Meteorologii ANM anunță precipitații pe arii extinse, posibil şi cu caracter torenţial. Iată datele pentru fiecare regiune din țară.

Prognoza pentru două săptămâni în Banat

În zona de vest, va fi caniculă în fiecare zi, până la finalul lunii lui Cuptor. Media maximelor termice se va situa în general între 34 şi 37 de grade. Minimele termice vor fi în medie între 16 şi 20 de grade.

ADVERTISEMENT

Apoi, între 31 iulie – 2 august valorile de temperatură vor scădea, astfel că maximele termice vor avea o medie ce se va situa între 28 şi 30 de grade, iar minimele termice între 15 şi 18 grade. În zilele care vor urma se va încălzi din nou, în medie cu 4-5 grade maximele şi cu 2-3 grade minimele.

Ploi de scurtă durată şi izolate vor fi posibile în fiecare zi. Excepţie va face finalul lunii iulie, când pe arii extinse se vor semnala averse, posibil şi cu caracter torenţial.

ADVERTISEMENT

Vremea pentru Crișana

Şi în Crişana, până în data de 30 iulie, valorile termice se vor menţine ridicate, astfel că media maximelor va avea variaţii între 32 şi 36 de grade, iar a minimelor între 15 şi 18 grade.

În intervalul 31 iulie – 2 august media temperaturilor va scădea, cu aproximativ 4-5 grade a maximelor şi cu aproximativ 2 grade a minimelor. Ulterior se va încălzi din nou, iar în ultimele zile ale intervalului maximele termice vor fi în medie de 31-33 de grade, iar minimele termice vor avea o medie de 15-17 grade.

ADVERTISEMENT

Ploi de scurtă durată şi izolate vor fi posibile în fiecare zi. Excepţie va face finalul lunii iulie, când pe arii extinse se vor semnala averse, posibil şi cu caracter torenţial.

Ploi pe arii extinse în Transilvania

În Ardeal, intervalul cu cele mai ridicate valori termice va fi cel cuprins între 25 şi 30 iulie, când media maximelor termice se va situa între 30 şi 34 de grade, iar a minimelor în general între 14 şi 17 grade. Între 31 iulie şi 3 august temperaturile vor fi mai scăzute decât în zilele anterioare, în medie cu 4-5 grade maximele şi cu aproximativ 3 grade minimele. Ulterior, maximele termice vor fi din nou în creştere, dar minimele nu vor avea variaţii importante.

Vor fi posibile averse aproape zilnic, în general pe suprafeţe mici şi slabe cantitativ, exceptând ziua de 27 iulie, dar şi finalul lunii iulie şi începutul lunii august, când probabilitatea ca acestea să apară pe arii mai extinse şi să aibă şi caracter torenţial va fi mai ridicată.

Se anunță ploi și în Maramureș

În această săptămână, în Maramureş media maximelor termice va avea variaţii între 30 şi 34 de grade, iar a minimelor în general între 15 şi 17 grade.

Ulterior, temperaturile vor fi în medie mai scăzute decât în intervalul anterior, astfel că maximele se vor situa între 27 şi 32 de grade, iar minimele între 13 şi 15 grade.

Ploi de scurtă durată şi pe suprafeţe mici vor fi posibile aproape în fiecare zi. Excepţie va face finalul lunii iulie şi primele zile din luna august, când probabilitatea pentru averse pe arii extinse şi cu caracter torenţial va fi în creştere.

Vremea în următoarele două săptămâni în Moldova

În Moldova, între 25 şi 30 iulie valorile de temperatură se vor menţine ridicate, media maximelor urmând a se situa între 30 şi 34 de grade, iar a minimelor între 15 şi 19 grade. În următoarele 3 zile se va resimţi o scădere de temperatură cu 4-5 grade la maxime şi cu 2-3 grade la minime. În zilele care vor urma se va încălzi din nou, astfel că maximele termice vor atinge în medie 31-32 de grade, iar minimele 17-18 grade.

Ploi de scurtă durată şi pe suprafeţe mici vor fi posibile aproape în fiecare zi. Excepţie va face ziua de 27 iulie, dar mai ales finalul lunii iulie şi primele zile din luna august, când probabilitatea pentru averse pe arii extinse şi cu caracter torenţial va fi în creştere.

Vreme bună pe litoral. Prognoza pentru Dobrogea

În Dobrogea, pe tot parcursul intervalului de prognoză valorile termice nu vor avea variaţii semnificative, astfel că, în general, media maximelor se va situa între 29 şi 31 de grade, iar minimele între 19 şi 21 de grade.

Doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, cu o probabilitate mai mare în zilele de 27 şi 28 iulie, precum şi între 31 iulie şi 3 august.

Caniculă în Muntenia. Când cresc șansele de ploaie

Până la final de iulie, va fi caniculă aproape în fiecare zi. Media maximelor termice se va situa în general între 34 şi 37 de grade.

Va fi cald și noaptea, atunci când minimele termice vor fi în medie între 18 şi 20 de grade. În intervalul 31 iulie – 3 august valorile de temperatură vor scădea astfel că maximele termice vor avea o medie ce se va situa între 29 şi 33 de grade, iar minimele termice între 17 şi 19 grade. În zilele care vor urma se va încălzi din nou, în medie cu 3-4 grade maximele şi cu 1-2 grade minimele.

Ploi de scurtă durată şi izolate vor fi posibile aproape în fiecare zi. Excepție va face finalul lunii iulie şi începutul lunii august, când va creşte probabilitatea pentru averse pe arii extinse şi posibil cu caracter torenţial.

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în Oltenia

Căldura excesivă se va menține aici până către sfârşitul primei săptămâni, iar maximele termice se vor situa în medie, în jurul a 35 de grade, în timp ce media minimelor va fi de 18-20 de grade. În următoarele 3 zile regimul termic va fi în scădere, apoi se va încălzi din nou, astfel încât în ultimele zile de prognoză media maximelor termice va tinde spre 34-35 de grade, iar a minimelor spre 18 grade.

Probabilitatea mai mare pentru averse va fi în ultimele zile ale lunii iulie şi în primele zile din luna august

Cum va fi vremea la munte

În zona înaltă de relief, pe tot parcursul intervalului de prognoză, în general, media maximelor termice se va situa între 19 şi 23 de grade, iar a minimelor între 10 şi 14 grade.

Și aici vor fi intervale cu averse în fiecare zi, dar pe arii mai extinse şi posibil cu caracter torenţial, se vor înregistra în intervalul 27 iulie – 3 august.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e...
„Nu duce gunoiul, nu strânge masa, nu face altceva decât bani”. Cum e căsnicia unei vedete din România cu un fost sportiv de peformanță
Ilie Năstase, pe covorul roșu la Cannes. Între aplauze la scenă deschisă și...
Ilie Năstase, pe covorul roșu la Cannes. Între aplauze la scenă deschisă și „caracter de porc”
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost...
Divorț-șoc în familia Nadiei Comăneci. Numele marii campioane de la Montreal a fost implicat într-un scandal matrimonial
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de...
Vremea 27 mai - 24 iunie 2024. Început de vară cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius, dar şi fenomene meteo extreme
Lovitura uriaşă dată de milionarul celebru care l-a jignit incalificabil pe Ilie Năstase:...
Lovitura uriaşă dată de milionarul celebru care l-a jignit incalificabil pe Ilie Năstase: Românul ăsta mare şi prost
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
VLADIMIR PUTIN, anunț PRIVIND RĂZBOIUL! RUSIA a DECIS
VLADIMIR PUTIN, anunț PRIVIND RĂZBOIUL! RUSIA a DECIS
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Un român face munți de bani din muzică. A cumpărat drepturile de autor...
Un român face munți de bani din muzică. A cumpărat drepturile de autor ale unor superstaruri
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când...
Au apărut probleme în paradis? Mesajul transmis de Monica Bîrlădeanu pe Internet: Când cineva îți dă timpul lui, dăruiște și tu!
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce...
Sondaj IPSOS: Nicușor Dan, pe primul loc în cursa pentru Primăria Capitalei. Ce scor înregistrează Piedone și Firea
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are...
Hotelul din România unde s-a filmat celebrul film „Nea Mărin miliardar”. Locul are o istorie fascinantă