News

Prognoza ANM pentru marți, 3 ianuarie. Vreme anormal de caldă. Maxime de până la 16 grade

Specialiștii ANM au emis prognoza pentru ziua de marți, 3 ianuarie 2023. În continuare, se anunță o vreme anormal de caldă, cu maxime de până la 16 grade.
03.01.2023 | 08:38
Prognoza ANM pentru marti 3 ianuarie Vreme anormal de calda Maxime de pana la 16 grade
Prognoza ANM pentru ziua de marți, 3 ianuarie. Temperaturi de primăvară și ploi în unele zone. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Luna lui ”gerar” continuă să aducă vreme de primăvară în România. Marți, 3 ianuarie, valorile termice așteptate sunt în continuare mult peste cele specifice datei din calendar în care ne aflăm.

Prognoza ANM pentru ziua de marți, 3 ianuarie. Temperaturi de primăvară și ploi în unele zone

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru ziua de marți, 3 ianuarie 2023.

ADVERTISEMENT

Cu doar câteva zile până la Bobotează, vremea în țara noastră continuă să fie una apropiată de luna aprilie, nicidecum ianuarie, o lună considerată a fi cea mai friguroasă de peste an.

Și în cursul acestei zile, de marți, temperaturile maxime se vor menţine cu mult peste mediile climatologice. Se așteaptă valori cuprinse între 6 şi 16 grade. Temperaturile minime sunt și ele ridicate, între 0 şi 7 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Vremea va fi în general frumoasă. Înnorări şi ploi slabe, pe arii restrânse, sunt așteptate doar în vest, centru şi nord, iar noaptea izolat şi în restul teritoriului. În zona montană înaltă, trecător, în a doua parte a intervalului vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane şi în sud-vestul Olteniei. Local dimineaţa şi pe alocuri noaptea, în zonele joase va fi ceaţă.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea în București, marți, 3 ianuarie

În ciuda unei ușoare scăderi de temperatură, va fi cald pentru această perioadă și în Capitală.

ANM anunță că regimul termic va fi în continuare mult mai ridicat decât cel caracteristic acestei date. Cerul va fi variabil spre mai mult senin ziua şi cu înnorări noaptea. La începutul şi sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă.

ADVERTISEMENT

Nu va pune probleme nici vântul, care va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade.

În zona de munte, temperaturile vor scădea faţă de ziua anterioară, însă se vor menţine cu mult peste normalul perioadei.

Doar în Munţii Apuseni şi Carpaţii Orientali va ploua slab, iar la altitudini mari, noaptea, vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în zona înaltă.

ADVERTISEMENT
Tags: