News

Prognoza meteo 31 martie. Cât va mai ține vremea geroasă şi ce se întâmplă în weekend

Prognoza meteo 31 martie. Românii nu mai suportă vremea geroasă în vreme de primăvară și vor să știe când vor scăpa de ger, vânt și ploi sau ninsori.
31.03.2023 | 07:12
Prognoza meteo 31 martie Cat va mai tine vremea geroasa si ce se intampla in weekend
Prognoza meteo 31 martie. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Prognoza meteo 31 martie. Cât va mai ține vremea geroasă și ce se va întâmpla în acest weekend? Meteorologul Romica Jurca aduce veștile pentru această perioadă, vești așteptate cu sufletul la gură de toți românii care s-au săturat de iarnă și de frig.

Prognoza meteo 31 martie. Cât mai ține frigul în România

Cum va fi vremea vineri, 31 martie 2023? Potrivit meteorologului Romica Jurca, se anunță ploi în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat, local în Oltenia, pe arii restrânse în Muntenia și izolat în rest. La munte, la altitudini mai mari de 1.500 metri poate să ningă. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 și 7 grade Celsius. În București cerul va fi variabil, cu temperaturi minime de 0-3 grade Celsius, conform România TV.

ADVERTISEMENT

Vestea bună e că de sâmbătă vremea ar trebui să se încălzească în toată țara, cu temperaturi în medie de 10-19 grade Celsius. Deși va ploua izolat sau va ninge la munte, gerul ar trebui să fie uitat de români. Situația e valabilă și în București, unde temperaturile maxime vor fi de 17-18 grade Celsius, chiar și 20 de grade.

Duminică, 2 aprilie, se anunță ploi în special în nordul țării, mai ales noaptea. Vântul va sufla slab spre moderat, după mai multe zile de cod roșu de vânt puternic, iar temperaturile maxime vor varia între 11 și 20 de grade, iar cele minime între 0 și 8 grade, în toată țara. În București, cerul va fi temporar noros și trecător pot fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla aici slab spre moderat, iar temperatura maximă va atinge 18-20 de grade, iar minimele vor fi de 5-7 grade.

ADVERTISEMENT

Veștile bune țin doar două zile, căci luni, 3 aprilie, vremea se răcește din nou în toate regiunile, iar cerul va avea înnorări în sud-estul țării. Dacă la munte ninge, iar vântul va prezenta local intensificări, temperaturile maxime vor varia între 5 și 15 grade, iar minimele între -3 și 6 grade. Așadar, după 2 zile oarecum calde se anunță din nou o perioadă de frig. În București sunt șanse mari de ploi, iar temperatura maximă va fi de 11-13 grade, iar minima de 1-3 grade Celsius.

Din păcate primăvara se lasă așteptată, pentru că specialiștii ANM anunțau în urmă cu o săptămână vremea pentru luna aprilie, iar veștile nu erau tocmai extraordinare. De exemplu, pentru perioada 3-10 aprilie, meteorologii transmit că ”temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile intracarpatice, iar în rest valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale”. Mai mult, ploile vor fi nelipsite.

ADVERTISEMENT

Lucrurile nu se schimbă în bine nici de Paște, când se anunță temperaturi medii de 6-12 grade în toată țara. Sfârșitul trecut de săptămână a fost probabil cel mai călduros weekend din acest an, cu temperaturi chiar și de 25 de grade Celsius în anumite zone din sud. Meteorologii ne transmiteau atunci să ne bucurăm de vremea frumoasă, pentru că vor urma săptămâni friguroase și urâte.

”Să ne bucurăm de acest weekend cu temperaturi acceptabile, cu o vreme deosebit de caldă în sud și est, se vor depăși frecvent 20 de grade Celsius la prânz. Vor fi chiar și 25 de grade în Moldova și Muntenia. În schimb, în vest și nord-vest, temperaturile scad față de vineri, vor fi nori și temporar va ploua. Seara vor fi ploi torențiale, cu descărcări electrice, care apoi se vor extinde în restul țării.

ADVERTISEMENT

Duminică, inițial vor fi ploi slabe în est, după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice în Moldova, Dobrogea, Muntenia. În rest, încă vor fi temperaturi peste norme, cu valori între 14 si 21 de grade Celsius. Schimbarea radicală se va întâmpla în prima parte a săptămânii următoare”, declara atunci meteorologul Mihai Timu, la Digi24.

ADVERTISEMENT