Sport

Programul semifinalelor Euro 2020! Când se joacă Italia – Spania şi Anglia – Danemarca

Euro 2020 și-a stabilit semifinalele după ultimele două sferturi de sâmbătă.
03.07.2021 | 23:58
Programul semifinalelor Euro 2020 Cand se joaca Italia  Spania si Anglia  Danemarca
Programul semifinalelor Euro 2020! Când se joacă Italia - Spania şi Anglia - Danemarca
ADVERTISEMENT
03-07-2021
20:54

Italia - Spania şi Anglia - Danemarca sunt semifinalele EURO 2020

După meciurile de sâmbătă, Anglia şi Danemarca au obţinut calificarea în semifinalele EURO 2020, cu victorii în faţa Ucrainei, respectiv Cehiei. Cele două au completat tabloul penultimei faze din turneul final. Italia şi Spania s-au calificat în urma meciurilor jucate vineri. Ambele semifinale se vor juca pe stadionul “Wembley” din Londra.

  • Italia – Spania (marţi, 6 iulie, ora 22:00)
  • Anglia – Danemarca (miercuri, 7 iulie, ora 22:00)

Spania și Italia se vor confrunta pe Wembley pentru un loc în marea finală, iar duelul promite un spectacol de neratat.

Pentru cea de-a doua semifinală suntem nevoiți să așteptăm duelurile de astăzi din sferturi care programează întâlniri inedite: Cehia – Danemarca și Ucraina – Anglia.

ADVERTISEMENT

Program de vis pentru semifinalele Euro 2020

Marți, 6 iunie, ora 22:00, este momentul în care Spania și Italia vor începe bătălia pentru locul din marea finală. Sunt formațiile care au impresionat cel mai mult pe fază ofensivă și în aceste condiții așteptăm un joc spectaculos.

Ibericii au trecut în sferturi cu mari emoții de Elveția, având nevoie de lovituri de departajare. Deși au dominat autoritar întâlnirea de la Sankt Petersburg, elevii lui Luis Enrique au păcătuit în ultimii 30 de metri, iar o gafă defensivă le-a permis adversarilor să ducă meciul în prelungiri și apoi la 11 metri.

ADVERTISEMENT

Eroul ibericilor a fost portarul Unai Simon, cel care după gafa din partida împotriva Croației în optimi era făcut praf de toată lumea. Jucătorul lui Athletic Bilbao are o poveste inedită, iar Spania profită acum de o situație de acum trei ani, când Simon nu reprezenta nimic pentru fotbal.

Duel interesant între Luis Enrique și Mancini

Italia vine după un succes magnific în fața puternicei formații a Belgiei, dar fără probabil cel mai bun jucător al său de la acest turneul final, Leonardo Spinazzola, care și-a rupt tendonul lui Ahile și ar putea lipsi de pe teren un an.

ADVERTISEMENT

Italia și Spania au un trecut bogat la turneele finale și și-au împărțit performanețele de top. După ce la Euro 2012, ibericii au dat de pământ cu ”squadra azzurra” în finală, scor 4-0, patru ani mai târziu italienii și-au luat revanșa în optiumile de la Euro 2016, scor 2-0.

Este de asemenea, un duel interesant între cei doi selecționeri, Luis Enrique și Roberto Mancini. Spaniolul a dus mai departe ideea de tiki-taka începută acum aproape 15 ani, însă surpriza vine de la Mancini care a schimbat stitlul defensiv al Italiei îtr-un joc ofensiv extrem de eficient cu un pressing sufocant.

ADVERTISEMENT

Anglia e mare favorită pe partea cealaltă de tablou

În cea de-a doua semifinală, care va avea loc miercuri, 7 iulie, de la ora 22:00, tot pe Wembley, vom avea cel puțin o prezență inedită. Este vorba de Cehia sau Danemarca, două formații pe care nimeni nu le aștepta la începutul competiției în careul de ași.

Cehii visează să repete performanța de la Euro 1996, atunci când au ajuns în finală și au pierdut-o dramatic în fața Germaniei, dar danezii au și ei în memorie succesul predecesorilor de la Euro 1992, când au pus mâna pe trofeu venind de pe plajă.

Anglia pare să aibă o misiune facilă în fața Ucrainei pentru un loc în semifinale, însă ar trebui să nu se culce pe o ureche, deoarece trupa lui Andriy Shevchenko este capabilă de surprize neașteptate, așa cum a fost în optimea cu Suedia.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Italia – Spania: 1,62 este cota pentru „Total goluri 0-2”. Vezi aici toate cotele!

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Italia – Spania: 3,20 este cota pentru „X solist. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT