News

Proprietarul ”plăcuțelor suedeze” s-a apucat de politică. Către ce partid s-a îndreptat Răzvan Ștefănescu

Răzvan Ștefănescu, cel care a devenit celebru pentru plăcuțele de înmatriculare cu mesaj anti-PSD, s-a înscris într-un partid.
13.03.2024 | 16:13
Proprietarul placutelor suedeze sa apucat de politica Catre ce partid sa indreptat Razvan Stefanescu
Răzvan Ștefănescu a devenit celebru în 2018 Sursa foto: Facebook: Ludovic Orban
ADVERTISEMENT

Mișcarea politică pe care a ales-o Răzvan Ștefănescu este partidul lui Ludovic Orban, Forța Dreptei. Anunțul adeziunii sale a fost făcut chiar de liderul formațiunii.

Proprietarul ”plăcuțelor suedeze” s-a apucat de politică

Ludovic Orban spune că a rămas prieten cu bărbatul, care a devenit viral cu celebrele ”plăcuțe suedeze”, și că acesta din urmă și-a păstrat convingerile anti-PSD.

ADVERTISEMENT

”Am rămas amic cu ‘artizanul’ plăcuţei suedeze. De astăzi, Răzvan Ştefănescu este şi coleg cu mine în Forţa Dreptei. Amândoi ne-am păstrat aceeași atitudine categorică contra PSD. Şi contra USL reloaded”, a scris Ludovic Orban miercuri, într-un mesaj pe Facebook.

Pe 17 iulie 2018, Ștefănescu a intrat în țară, prin Vama Nădlac, la volanul unui autoturism înmatriculat în Suedia având plăcuțe de înmatriculare personalizate. Timp de zece zile, bărbatul a fost oprit în trafic de patru ori de Poliţie, în judeţele Olt, Hunedoara şi Dolj.

ADVERTISEMENT

Pe 30 iulie 2018, Brigada Rutieră a Capitalei a reținut numerele de înmatriculare cu mesajul M**E PSD, după ce l-au oprit în trafic pe Răzvan Ștefănescu.

Tot atunci, bărbatul a rămas și fără permisul de conducere. Răzvan Ștefănescu declara la acel moment că a înmatriculat autovehiculul în luna aprilie şi că se află în concediu în România, deplasându-se spre litoral.

ADVERTISEMENT

Polițiștii de la rutieră i-au deschis și dosar penal pe motiv că mașina cu numerele de înmatriculare menționate nu ar avea drept de circulație în România, conform informării primite de la Biroul Interpol Stockholm.

Varianta a fost contrazisă de Ambasada Suediei la București, care a informat atunci că autoturismul are drept de circulație în Uniunea Europeană, cu condiția ca posesorul să dețină documentele oficiale pentru ambele seturi de numere – personalizate şi oficiale.

ADVERTISEMENT

Până la urmă, la propunerea de clasare formulată de Poliția Română, dosarul penal a fost închis oficial pe 7 august. Procurorii au decis, de asemenea, ca cele două plăcuțe de înmatriculare să fie restituite autorităților din Suedia.

ADVERTISEMENT