News

Propunerea lui Rafila care schimbă totul din temelii în lupta cu COVID-19! Copiii să poarte măsti în casă când interacționează cu bunicii

24.08.2020 | 12:54
Propunerea lui Rafila care schimbă totul din temelii în lupta cu COVID-19! Copiii să poarte măsti în casă când interacționează cu bunicii
Nepoții ar putea purta mască în timpul interacțiunii cu bunicii. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Propunerea lui Rafila care schimbă totul din temelii în lupta cu COVID-19 este una care nu pică bine multor familii. Astfel, medicul a transmis că după începerea anului școlar, măștile de protecție ar putea fi folosite și în casă

„Ar fi o măsură necesară, mai ales în locuințele în care copiii intră în contact cu bunicii”, a declarat reprezentantul României la OMS, la Digi24, în emisiunea „În fața ta”.

ADVERTISEMENT

De altfel, pentru Rafila lucrurile sunt cât se poate de clare. Medicul este ferm convins că vom asista la o creştere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 după ce școlile vor fi reluate.

Ce spune Rafila despre debutul anului școlar

Mai mult de atât, epidemiologul a precizat că fiecare ţară s-a confruntat cu această problemă, însă în România ar putea fi o evoluție îngrijorătoare.

ADVERTISEMENT

Mai ales că e greu de crezut că până atunci România o să intre pe o pantă descrescătoare a infecțiilor cu noul coronavirus.

Rafila, spune acum că, trebuie regândită interacţiunea copiilor cu persoanele vârstnice din familie, odată cu începerea şcolii.

Medicul a venit și cu un exemplu și a precizat că atunci când are loc o interacțiune între copil şi bunic, fiecare dintre ei trebuie să poarte mască sau să respecte pe cât posibil o anumită distanţare.

ADVERTISEMENT

„Ceea ce cred că ar mai fi de făcut odată cu începerea şcolii ar fi regândirea interacţiunilor pe care le vor avea copiii cu persoanele vârstnice din familie, care nu trebuie evitate, dar trebuie oarecum, nu reglementate, dar să respecte anumite proceduri interne ale familiei, în care interacţiunea cu vârstnicii care au boli cronice să fie oarecum la distanţă, să se ia măsurile legate de mască.

Utilizezi masca şi în casă, de exemplu, dacă vreau să stau cu bunicul meu, şi o utilizează şi el. Nici lucrul acesta nu a fost discutat, dar e legat de începerea şcolilor în mod evident”, a spus Alexandru Rafila.

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri