Sport

Peluza Nord, protest la FCSB – FCU Craiova. Câți fani au fost în tribune pe Arena Națională

Suporterii celor de la FCSB nu au putut trece peste faptul că echipa lor a pierdut pe teren propriu cu Rapid București, astfel că audiența la meciul cu FCU Craiova e scăzută.
12.11.2023 | 22:40
Peluza Nord protest la FCSB  FCU Craiova Cati fani au fost in tribune pe Arena Nationala
Protest al fanilor FCSB în timpul meciului cu FCU Craiova 1948. Asistență scăzută pe Arena Națională
ADVERTISEMENT
12-11-2023
20:43

Cifra oficială: 9.614 spectatori în tribune la meci

Crainicul stadionului a anunțat cifra oficială a numărului de spectatori de pe Arena Națională: 9.614, la pol opus cu recordul stabilit în FCSB – Rapid, când în tribune au fost 40.563 de oameni.

Chiar și așa, FCSB rămâne lider în clasamentul mediei de spectatori pe teren propriu, cu 17.998 de oameni. Pe locul secund este Rapid București, cu o medie de 12.000 de spectatori, urmată de Universitatea Craiova cu 9.987 de spectatori. CFR Cluj este în subsolul clasamentului, cu o medie de doar 5.284 de spectatori.

Scăzută comparativ cu alte meciuri, pentru că pe Arena Națională par să fie sub 10.000 de oameni. O asistență asemănătoare, la fel de redusă, s-a înregistrat și în meciul dintre FCSB și Universitatea Cluj, în urmă cu mai multe etape.

Protest al fanilor FCSB în timpul meciului cu FCU Craiova 1948

De altfel, liderul Peluzei Nord, Gheorghe Mustață, anunța că ultrașii vor protesta la acest meci. Așa cum era de așteptat, galeria celor de la FCSB nu și-a încurajat echipa mai multe minute și nici măcar nu s-a bucurat la primele două goluri ale echipei, în condițiile în care FCSB a făcut rapid 2-0 după nici 15 minute de joc.

ADVERTISEMENT

Se pare că ultrașii au întrerupt protestul după primele 15 minute, probabil mulțumiți și de rezultatul de pe tabelă, dar și pentru că echipa lor favorită e lider în SuperLiga. Ultrașii au dorit, mai degrabă, să tragă un semnal de alarmă și au cerut jucătorilor să dea dovadă de mai multă dăruire.

De remarcat că peluza NORD a început să fie populată masiv doar după minutul 15, probabil minutul în care protestul s-a încheiat. ”Indiferent de situație, noi vom fi lângă echipă, indiferent vom face și noi protestul nostru, e un protest care trebuie să îl înțeleagă. Nu mai merge! E un protest pașnic”, a explicat Gigi Mustață în direct la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

”Nu îi încurajați un sfert de oră”, a subliniat jurnalistul Cristi Coste, moderatorul emisiunii FANATIK SUPERLIGA. ”Nu am discutat cu liderii, astă seară ne întâlnim, vorbim cu liderii ce au de făcut, trebuie să înțeleagă că în stilul ăsta nu mai aduc oamenii la stadion.

Eu cu Peluza NORD cât să mai stau să lămurim oamenii să vină la meci. Am avut noroc că a bătut Hermannstadt pe CFR, ai rămas pe primul loc. Cumva, trebuie să facem alte prostii, să pierdem și primul loc.

ADVERTISEMENT

Măcar acum în al 12-lea ceas să puneți mâna la treabă, ambiție. Ați pierdut puncte și cu arbitraj, mai puțin ne interesează. La treabă! Când jucați fotbal și pierdeți, asta este, nu am avut noroc”, a continuat Mustață, în direct la FANATIK SUPERLIGA.

În încheiere, Gheorghe Mustață avertiza că sunt șanse reale ca înfrângerea cu Rapid să alunge lumea de la stadion, astfel că nu ar fi de mirare ca în partida cu FCU Craiova să fie sub 15.000 de spectatori. Mustață s-a plâns că jucătorii celor de la FCSB nu au dat dovadă de dăruire și le-a cerut să se străduie mai mult atunci când joacă fotbal.

ADVERTISEMENT

”Ce le spui la 40.000 de suporteri, atât ai putut? Dacă atât ai putut, du-te fă o cerere la Gigi să-ți scadă salariul, că nu poți atât. Eu am spus-o, care vrea să o facă să o facă. Ei trebuie să înțeleagă că atunci când se uită și trag cardul, au banii în cont. Dar să vină și versiunea cealaltă, cu punctele.

Dacă nu vor fi se datorează lor. Vedem ce se întâmplă, care vor să vină la stadion din suporteri, să vină, dar oamenii speculează acuma. Vreți să mai vin să văd ce? Cum înjuri arbitrul, că dai cu piciorul în gazon? Că mergi nonșalant pe teren. Unii din ei, alții care-și dau viața pe acolo nu prea sunt apreciați de cei care nu prea vor să joace”, a concluzionat Mustață.

ADVERTISEMENT