News

Protestul AUR. George Simion a lansat acuzații grave la adresa forțelor de ordine. Reacția Jandarmeriei. Update

Copreședintele partidului AUR, George Simion, a anunțat, într-un live pe Facebook, că mii de persoane s-au strâns pentru protestul împotriva regimului Iohannis. Protestatarii au plecat spre București
27.02.2022 | 17:34
Protestul AUR George Simion a lansat acuzatii grave la adresa fortelor de ordine Reactia Jandarmeriei Update
ADVERTISEMENT
27-02-2022
15:31

George Simion, acuzații la adresa jandarmeriei. Jandarmeria dezminte informațiile din spațiul public

George Simion a acuzat jandarmii că ar fi infiltrat persoane violente la protest.

“Și jandarmi care ne infiltrează cu civili violenți. Marșul spre Cotroceni va avea loc doar când jandarmii retrag infiltrații, nu suntem născuți ieri”, a declarat copreședintele AUR, pe pagina sa oficială de Facebook.

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a transmis un comunicat de presă, prin care a dezmințit informațiile spuse de George Simion.

“În legătură cu informația apărută în spațiul public, conform căreia „Jandarmeria a infiltrat oameni violenți între participanți”, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Jandarmeria dezminte aceste informații și face un apel la decență și reținere în promovarea unor ipoteze de provocare intenționată a unor ‘incidente’ de către personalul propriu.

Pe această cale, reiterăm că nu am folosit și nu vom folosi niciodată astfel de persoane sau strategii. Unitatea noastră are dispozitive specifice constituite cu scopul de asigurare a ordinii publice, respectiv protecție a participanților.

Obiectivul nostru principal este asigurarea exercitării dreptului constituțional la liberă exprimare în condiții de siguranță, iar dispozitivele de ordine publică și modul de acțiune se bazează exclusiv pe prevederile legale în vigoare”, au precizat reprezentanții Jandarmeriei Capitalei.

27-02-2022
13:14

Protestul AUR a fost amânat

Co-preşedintele AUR, George Simion, a anunțat că mitingul programat în Piaţa Universităţii nu va începe până nu se va clarifica situaţia a doi protestatari care ar fi fost duşi la Poliţie.

Sute de persoane se află, în acest moment, în Piața Universității.

 

Mii de persoane au plecat spre București, la protestul organizat de Alianța pentru Unirea Românilor. Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că protestatarii își vor striga nemulțumirile cu privire la regimul Iohannis, pe care vor să îl dea jos.

Protestatarii AUR au plecat spre București. Manifestațiile, împotriva regimului Iohannis

Aproximativ două mii de persoane s-au strâns, duminică dimineață, 27 februarie, în Parcul Municipal Vest din Ploiești, pentru a pleca spre Piața Universității din București, cu scopul de a protesta împotriva mai multor situații care stârnesc indignarea cetățenilor.

ADVERTISEMENT

Copreședintele partidului extremist AUR, George Simion, a făcut un live pe Facebook și a arătat care este atmosfera de la locul de întâlnire a protestatarilor.

De asemenea, acesta a explicat și motivele pentru care mii de oamenii vor să protesteze.

“Pentru a da jos regimul Iohannis, împotriva dezmăţului din Energie, împotriva preţului de la RCA, preţului de la carburant…Vedem ce se întâmplă şi la graniţele noastre. Suntem alături de cei 500.000 de români din Ucraina şi condamnăm agresiunea rusă, dar regimul Iohannis trebuie dat jos.

ADVERTISEMENT

Este acelaşi regim care nu s-a ocupat de dotarea armatei şi care ne-a făcut să fim irelevanţi pe scena internaţională. Trebuie să nu mai avem un turist în funcţie la Cotroceni”, a declarat George Simion, în timp ce se afla încă la Ploieşti, pe pagina sa oficială de Facebook.

Potrivit Agerpres, s-au strâns în Parcul Municipal Vest din Ploiești în jur de două mii de oameni, aproximativ 250 de autovehicule, 15 microbuze, 11 autocare şi două autovehicule tip cap tractor, iar coloana de mașini a plecat spre Capitală pe autostrada A3.

ADVERTISEMENT

AUR, protest și la Ambasada Rusiei

George Simion a declarat că mitingul din Piața Universității va avea loc la ora 14:00, iar apoi protestatarii vor merge în marș până la Palatul Cotroceni.

Copreședintele AUR a precizat că acțiunea de duminică, 27 februarie, va cuprinde și un protest la Ambasada Rusiei, în contextul invaziei în Ucraina.

ADVERTISEMENT

Polițiștii rutieri au specificat că vor asigura măsuri de protecţie pentru participanţii la trafic şi, dacă va fi nevoie, vor interveni pentru fluidizarea circulaţiei şi aplicarea de măsuri specifice în zonă.

La rândul lor, jandarmii vor ajuta la păstrarea ordinii publice în timpul protestelor din Capitală.

“Efectivele de jandarmerie vor acţiona în sprijinul poliţiştilor, pentru prevenirea şi gestionarea oricăror situaţii ce pot aduce atingere ordinii publice. Recomandăm conducătorilor auto să respecte regulile de circulaţie şi recomandările poliţiştilor rutieri”, au transmis forțele de ordine, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT