News

Proteste în Franţa! “Vestele galbene” au început manifestaţiile în marile oraşe, deşi adunările publice sunt interzise. Video

16.05.2020 | 19:58
Proteste in Franta Vestele galbene au inceput manifestatiile in marile orase desi adunarile publice sunt interzise Video
ADVERTISEMENT

“Vestele galbene” au protestat sâmbătă după amiază în mai multe uraşe din Franţa. Unii dintre manifestanţi au fost reţinuţi, informează Le Figaro. În Hexagon, adunările publice sunt încă interzise din cauza COVID-19. 

Proteste în Franţa! “Vestele galbene” au început manifestaţiile în marile oraşe, deşi adunările publice sunt interzise. Video

Zeci de protestatari s-au adunat în Piaţa Republicii din Paris, în pofida interdicţiilor impuse de autorităţi în contextul pandemiei de COVID-19. Mulţi dintre ei au fost amendaţi şi cel puţin doi au fost reţinuţi, a anunţat Poliţia franceză.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO:

Proteste similare au avut loc în oraşele Montpellier şi Toulouse. În oraşul din urmă a fost organizată şi o contramanifestaţie a activiştilor anticapitalişti, la apelul primarului Jean-Luc Moudenc, membru al formaţiunii Republicanii, informează Agenţia France-Presse:

“Ne aflăm aici pentru a spune că este iresponsabil ca «Vestele galbene» să organizeze manifestaţii”

“Ne aflăm aici pentru a spune că este iresponsabil ca «Vestele galbene» să organizeze manifestaţii în contextul riscurilor de contagiere şi este iresponsabil să fie blocate magazine”, a declarat Philippe Léon, membru al unei asociaţii a comercianţilor.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO: 

“Miza următoarelor luni va fi să învăţăm să trăim cu virusul”

Mişcarea “Vestele galbene” care denunţă erodarea nivelului de trai din Franţa, a lansat apeluri pentru organizarea de proteste în acest weekend în principalele oraşe din Franţa. Autorităţile au interzis orice fel de adunare de persoane.

Guvernul francez a anunţat la începutul lunii mai că va prelungi starea de urgenţă cu încă două luni, până pe data de 24 iulie. Anunţul a fost făcut de Ministrul Sănătăţii din Franţa, , Olivier Véran.

ADVERTISEMENT

“Miza următoarelor luni va fi să învăţăm să trăim cu virusul”, a declarat şi ministrul de Interne, Christophe Castaner.

Starea de urgenţă a fost introdusă pe teritoriul Franţei pe data de 23 martie şi astfel dacă va fi menţinută până în luna iulie ar însemna că “Hexagonul” se va afla timp de 5 luni în stare de urgenţă.

ADVERTISEMENT

Franţa este una dintre ţările puternic afectate de pandemia de coronavirus în Europa. S-au înregistrat peste 179.000 de cazuri în “Hexagon”, iar numărul deceselor a trecut de 27.500 în acest moment.

ADVERTISEMENT