News

Proteste la Ministerul Sănătății împotriva noilor restricții. Oamenii cer demisia lui Alexandru Rafila

Luni, sunt organizate proteste chiar în fața a Ministerului Sănătății. Oamenii sunt nemulțumiți de noile restricții introduse și chiar cer demisia lui Alexandru Rafila.
10.01.2022 | 09:50
Proteste la Ministerul Sanatatii impotriva noilor restrictii Oamenii cer demisia lui Alexandru Rafila
ADVERTISEMENT

Noile restricții au scos oamenii în stradă. Sunt anunțate proteste pentru ziua de luni, chiar în fața Ministerului Sănătății.

Proteste împotriva noilor restricții. Oamenii, nemulțumiți de Alexandru Rafila și îi cer demisia

Nemulțumirile oamenilor sunt legate de regulile care au intrat în vigoare de sâmbătă, 8 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Aceștia cer inclusiv acces la medicamentele antivirale împotriva Covid-19, care nu se găsesc în farmacii. Mai mult decât atât, ei susțin că drepturile lor sunt încălcate prin noile restricții adoptate.

Totodată, oamenii vor ca Alexandru Rafila să plece din fruntea ministerului și ei îi cer demisia.

ADVERTISEMENT

Cei care protestează consideră că autoritățile nu au gestionat bine pandemia, de unde și numărul mare de infectări care a fost observat în ultimele zile.

Ministrul sănătății, declarații despre posibilitatea vaccinării obligatorii în țară

Recent, ministrul a explicat că vaccinarea rămâne cea mai importantă formă de a ne proteja împotriva virusului.

ADVERTISEMENT

Categoriile vulnerabile ar trebui să conștientizeze mai bine acest lucru

Mai mult, el a transmis că nouă din zece oameni care sunt în stare gravă la spital sau își pierd viața sunt nevaccinați.

„9 din 10 persoane care sunt la terapie intensivă sau care decedează sunt nevaccinate. E clar că dacă 9 din 10 sunt grav sau mor e clar că vaccinul are un efect. Ăsta e lucru demonstrabil.

ADVERTISEMENT

Sunt şi foarte multe articole ştiinţifice în acest sens şi mod evident în această conjunctură eu recomand vaccinarea foarte serios, mai ales persoanelor care sunt din categoriile la risc.

Adică ce categorii? Cele care ar putea să facă datorită vârstei, datorită altor boli pe care le au”, a declarat Rafila.

Vaccinarea obligatorie nu este luată în calcul

Totuși, în țara noastră nu este cazul să fie introdusă vaccinarea obligatorie, este de părere actualul ministru al sănătății. Sunt deja puse în aplicare soluții pentru ca oamenii să fie mai receptivi la vaccinare și să înțelegeagă că este singura soluție.

„Apropo de obligativitatea nu cred că este potrivită, cel puţin în ţara noastră şi cred că trebuie să lucrăm mai mult pentru informare şi o să vedeţi deja în săptămâna care vine pachete de informaţii legate de vaccinare, pachete de informaţii, care vor răspunde întrebărilor oamenilor”, a mai spus ministrul Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT