News

PSD, acuzat că păcălește românii cu mărirea pensiilor: ”10% înseamnă mai puțin decât scrie în lege”

Fostul ministru al muncii, Violeta Alexandru (Forța Dreptei), a lansat acuzații dure la adresa actualului ministru Marius Budăi și a PSD după anunțul despre mărirea pensiilor cu 10% de la 1 ianuarie 2023.
31.08.2022 | 16:15
PSD acuzat ca pacaleste romanii cu marirea pensiilor 10 inseamna mai putin decat scrie in lege
Violeta Alexandru acuză că PSD îi păcălește pe români când se referă la mărirea pensiilor. Foto: Facebook – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Amintim că ministrul muncii, Marius Budăi, a anunțat miercuri mai multe măsuri sociale – printre care și mărirea pensiilor cu 10% – despre care a precizat că PSD le va prezenta în coaliția de guvernare.

Mărirea pensiilor încinge spiritele în politică

Încă de marți, la finalul Consiliului Politic Naţional, PSD a transmis că vrea pensii mărite cu minimum 10%. Prim-vicepreşedintele social-democraților, Sorin Grindeanu, a declarat că Marius Budăi va prezenta concluziile, ceea ce s-a și întâmplat.

ADVERTISEMENT

Astfel, ministrul muncii a spus miercuri că PSD țintește majorarea salariului minim brut la 3.000 de lei și creșterea pensiei minime cu 10%, la 1.100 de lei.

Despre impactul bugetar pe care îl va genera creșterea pensiilor, Budăi a subliniat că este vorba despre 11 miliarde de lei. ”Stil parșiv PSDist.

ADVERTISEMENT

În loc să dea efectiv de la 1 septembrie 2022 creșterea firească și posibilă a pensiilor (pentru că nu există nicio limitare, niciun obstacol pentru o creștere reală care să ajute oamenii să facă față prețurilor) PSD dă… un anunț.

Ce spune Violeta Alexandru despre inflație

(…) Inflația a ajuns la 15%. În lege scrie că punctul de pensie se majorează, începând cu 2023 (deci nu face Budăi nicio favoare nimănui) cu rata medie anuală a inflaţiei, la care se adaugă 50% din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut. 10% înseamnă mai puțin decât scrie în lege”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Altfel, se pare că anunțurile PSD cu privire la majorarea pensiilor ar fi creat agitație la vârful PNL. Conform stiripesurse.ro, liberalii au lansat acuzații grele la adresa lui Marius Budăi, în cadrul Biroului Politic Național al formațiunii.

În BPN al PNL, Alina Gorghiu și Dan Vîlceanu au subliniat că Budăi ar trebui să fie remaniat pentru că a anunțat mărirea pensiilor și a salariilor fără să se consulte cu liberalii.

ADVERTISEMENT

La fel de vehemenți au fost Raluca Turcan și Gigel Știrbu. În plus, liberalii au acuzat că prin aceste anunțuri, PSD nu urmărește decât să-l pună pe prim-ministrul Nicolae Ciucă într-o lumină proastă.

ADVERTISEMENT