News

PSD a anunțat numele noului ministru al apărării. Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Angel Tîlvăr. Update

PSD se reunește luni în Consiliu Politic Național pentru a discuta despre propunerea de ministru al apărării, minister care ar putea fi preluat de senatorul Angel Tîlvăr.
31.10.2022 | 19:13
PSD a anuntat numele noului ministru al apararii Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Angel Tilvar Update
Senatorul PSD, Angel Tîlvăr, este unul dintre fanii lui Gheorghe Hagi. Foto: facebook.com/angel.tilvar - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT
31-10-2022
17:13

Klaus Iohannis a semnat decretul fără obiecții

Președintele Klaus Iohannis nu a avut obiecții referitor la numirea lui Angel Tîlvăr în funcția de ministru al apărării.

În consecință, Administrația Prezidențială anunță că ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către noul ministru va avea loc luni la ora 20:30, la Palatul Cotroceni.

Angel Tîlvăr a fost nominalizat cu unanimitate de voturi de către Consiliul Național al PSD. Premierul Nicolae Ciucă a fost primul care a acceptat fără obiecții acestă numire, trimisă ulterior spre Klaus Iohannis.

31-10-2022
15:12

PSD are o propunere oficială de ministru al apărării

PSD are o propunere oficială de ministru al apărării, mai exact Angel Tîlvăr. Viitorul ministru speră să poată umple golul lăsat de demisia lui Vasile Dîncu de la fruntea MApN.

”Mi-aș dori ca prin munca pe care am făcut-o și pe care o fac să demonstrez că orice cetățean e dispus să pună umărul la progresul acestei țări”, a declarat acesta.

Angel Tîlvăr a apărut într-o conferință de presă alături de liderul PSD Marcel Ciolacu, cel care a confirmat că aceasta e varianta oficială de înlocuire a lui Vasile Dîncu.

Amintim că în presa centrală, primele informații despre posibilul succesor al demisionarului Vasile Dîncu au apărut săptămâna trecută. Printre variantele vehiculate la acea vreme apărea și senatorul Angel Tîlvăr.

Angel Tîlvăr are șanse mari să preia conducerea MApN

De asemenea, pe lista cu posibilul înlocuitor al lui Dîncu a mai apărut încă un nume pe listă. Până s-a ajuns la schițarea acestor variante, președintele PSD, Marcel Ciolacu, declara că social-democrații nu se grăbeau să vină cu o propunere pentru MApN.

ADVERTISEMENT

Liderul PSD puncta că prim-ministrul Nicolae Ciucă – care a condus ministerul apărării şi a fost şef al Statului Major al Armatei – era alegerea ideală pentru asigurarea interimatului. De cealaltă parte, PNL a solicitat partenerilor din coaliția de guvernare să prezinte cât mai repede un nume pentru șefia MApN.

La un moment dat, apăruseră informații despre un posibil schimb de ministere între cele două partide, dar varianta a fost abandonată în cele din urmă. Conform news.ro, în acest context s-a ajuns la prezentarea senatorului Angel Tîlvăr şi a europarlamentarului Mihai Tudose (fost prim-ministru) drept variante pentru preluarea MApN.

ADVERTISEMENT

La finalul CNP al PSD va fi anunțată o ședință de coaliție pentru validarea numelui. Această ședință între partenerii de guvernare era programată chiar luni, 31 octombrie 2022, dar a fost amânată.

Ce îl recomandă pe Tîlvăr pentru Ministerul Apărării Naționale

Potrivit surselor citate luni de Antena 3 CNN, cele mai mari șanse pentru numirea la conducerea Ministerului Apărării Naționale le are senatorul Angel Tîlvăr. În cv-ul încărcat pe cdep.ro se arată că Tîlvăr este originar din Vrancea, are 60 de ani, este căsătorit și are un copil.

ADVERTISEMENT

Absolvent al Facultății de limbi străine, el are o bogată activitate în învătământul superior. Între anii 1985 și 2004 a predat limba engleză. Totodată, este licențiat în limbi străine și deține titlul de doctor în științe umaniste.

De-a lungul anilor, el a absolvit cursuri postuniversitare la Şcoala Națională de Studii Politice şi Administrative, Colegiul Naţional de Apărare, Academia Naţională de Informaţii ”Mihai Viteazul” și Institutul Diplomatic Român.

ADVERTISEMENT

Între anii 2004 și 2008 a fost senator, iar din 2008 până în 2012 a fost deputat. Angel Tîlvăr a fost membru în Delegația Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (AP NATO). La un moment dat a fost ales raportor al  Comisiei pentru Apărare și Securitate și vicepreședinte al Grupului socialist al AP NATO.

ADVERTISEMENT