News

PSD și UDMR critică ieșirea lui Klaus Iohannis pe tema autonomiei Ținutului Secuiesc. Ciolacu: ”Am avut senzația că Vadim Tudor trăiește și este președintele României”

29.04.2020 | 16:14
PSD si UDMR critica iesirea lui Klaus Iohannis pe tema autonomiei Tinutului Secuiesc Ciolacu Am avut senzatia ca Vadim Tudor traieste si este presedintele Romaniei
PSD și UDMR au criticat ieșirea președintelui Klaus Iohannis, care a acuzat o înțelegere între cele două partidem pe tema autonomiei Ținutului Secuiesc. Sursă foto: INQUAM Photos Octav Ganea
ADVERTISEMENT

PSD și UDMR au criticat ieșirea președintelui Klaus Iohannis, care a acuzat o înțelegere între cele două partide pe tema autonomiei Ținutului Secuiesc.

UPDATE 14.14: Într-o declarație de presă, Marcel Ciolacu a afirmat că proiectul de lege privind autonomia nu a fost votat niciodată la Camera Deputaților, inclusiv pentru că Guvernul nu a trimis la timp un punct de vedere pe această lege.

ADVERTISEMENT

Vreau să nu lăsăm o minciună să ne distragă atenția de la problemele reale ale României. Proiectul privind autonomia a fost respins astăzi definitiv în Senat, iar în Camera Deputaților nu a fost votat niciodată. Guvernul a trimis un punct de vedere după patru luni de zile de la termenul de aprobare tacită.  S-a întrebat vreodată președintele dacă Guvernul și-a făcut treaba?”, a  spus președintele PSD.

Azi am avut senzația că Vadim Tudor trăiește și este președintele României. Asemenea atacuri nu sunt demne de un președinte european, dle Iohannis”, a mai spus Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

PSD și UDMR critică ieșirea lui Klaus Iohannis pe tema autonomiei Ținutului Secuiesc

Liderii partidelor PSD și UDMR neagă o înțelegere pentru ca proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc să treacă tacit prin Camera Deputaților și critică declrațiile făcute de Klaus Iohannis.

”Ieşirea de astăzi a preşedintelui Iohannis arată cât de jos poţi să ajungi în politică. Este o ieşire care descalifică total funcţia prezidenţială”, a scris pe Facebook președintele PSD, Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Liderul social democraților i-a amintit lui Klaus Iohannis că nu a avut nicio reacție atunci când ambasadorul României la Budapesta a fost atacat de ministrul maghiar de externe.

”De la microfonul Cotroceniului se dezinformează grosolan şi se instigă împotriva maghiarilor”

”Preşedintele ar trebui să fie preocupat de soarta românilor, de protejarea nivelului de trai, de păstrarea locurilor de muncă, de posibilitatea de a-şi amâna creditele, de soluţii pentru salariaţii nevoiţi să-şi lase copiii singuri acasă, nu de aberaţii politicianiste”, a mai scris Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că preşedintele Klaus Iohannis a avut o declaraţie nedemnă pentru un funcția pe care o ocupă, cu un mesaj tipic PRM-ist violent şi periculos.

”Astăzi am fost martorii unui eveniment fără precendent în ultimii 30 de ani: de la microfonul Cotroceniului se dezinformează grosolan şi se instigă împotriva maghiarilor”, a spus acesta.

Hunor a precizat că UDMR respinge ferm acest gen de discurs şi orice fel de instigare și i-a cerut preşedintelui, despre care a spus că a apărut ”isterizat si nervos”, să-şi ceară scuze pentru acest derapaj periculos.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că PSD se luptă să dea Ardealul ungurilor, după ce un proiect de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaților.

ADVERTISEMENT