Sport

PSG a ratat urna capilor de serie pentru două goluri! Situaţie nebună în Grupa H din Champions League

PSG s-a impus la Torino, 2-1 cu Juventus, dar Benfica a obținut, cu două goluri în ultimele patru minute, rezultatul de care avea nevoie pentru a câștiga grupa.
03.11.2022 | 00:45
PSG a ratat urna capilor de serie pentru doua goluri Situatie nebuna in Grupa H din Champions League
Benfica şi PSG au trăit o seară nebună în Grupa H din Champions League
ADVERTISEMENT

PSG știa că are nevoie de o victorie, la Torino, pentru a câștiga grupa. În condițiile în care Benfica, fie și în deplasare, avea prima șansă la cele trei puncte cu Maccabi Haifa. Ambele s-au impus. Iar destinul grupei avea să se joace în ultimele minute ale confruntărilor. Atunci când Benfica a marcat de două ori. Și profitând de al 6-lea dintre criteriile de departajare în caz de egalitate perfectă, portughezii mai departe.

Golurile marcate în deplasare o pun pe Benfica în fruntea grupei

După două remize, 1-1, PSG și Benfica plecau, la egalitate de puncte, 11, în ultima rundă a Grupei H din Liga Campionilor. Diferența de golaveraj era însă net în favoarea francezilor. PSG pornea de la 14-6, în timp ce portughezii aveau o linie 10-6.

ADVERTISEMENT

Este momentul să aruncăm acum un ochi asupra criteriilor de calificare, în caz de egalitate de puncte. Premisă de la care, erau conștiente ambele echipe, trebuia să se plece în modul în care se abordau întâlnirile.

Criteriile de calificare în caz de egalitate de puncte

  • Punctele obținute în meciurile dintre echipele în chestiune
  • Golaverajul în meciurile dintre echipele implicate
  • Numărul golurilor marcate în meciurile dintre echipele implicate
  • Golaverajul total
  • Numărul de goluri marcate în grupă
  • Numărul de goluri reușite în deplasare
  • Numărul de victorii
  • Numărul de victorii în deplasare
  • Criteriul fair-play (punctele totale pentru cartonașe galbene / roșii)
  • Coeficientul UEFA
ADVERTISEMENT

Așadar, ambele aveau nevoie de victorie. PSG la Juventus, iar Benfica la Haifa. Desigur, sarcina mai dificilă, prin prisma tradiției măcar, era a francezilor.

În cele din urmă, în minutul 69 al întâlnirii de la Torino, atunci când PSG a făcut 2-1, iar la Haifa tabela arăta 1-3, ambele echipe bifaseră obiectivul primordial.

ADVERTISEMENT

Benfica a făcut apoi 4-1. În minutul 73. Pentru ca, în minutul 88, să se desprindă la 5-1. Cei de la UEFA semnalau, atunci, că este o premieră pentru lusitani să înscrie de 5 ori în deplasare în Liga Campionilor.

Nu s-au oprit însă. Deși n-au avut la dispoziție timp suplimentar în exces. Și au dus scorul la 6-1. Ceea ce înseamnă egalitate perfectă pentru primele cinci criterii enunțate mai sus. Și supremație, în grupă, pentru Benfica. Pentru că a marcat de 9 ori în deplasare. În timp ce parizienii au punctat de numai 6 ori.

ADVERTISEMENT

PSG a ajuns în urna a doua pentru tragerea la sorţi din optimile de finală

Clasarea pe primul în Grupa H aduce de la sine statutul de cap de serie la tragerea la sorţi pentru optimile de finală ale Ligii Campionilor. În aceste condiţii, Benfica a ajuns în urna 1, în timp de PSG se va afla în urna a 2-a.

Astfel, PSG ar putea avea parte de adversari infernali în optimile de finală. Vorbim despre Manchester City, Bayern Munchen sau Real Madrid.

URNA 1: Napoli, FC Porto, Bayern Munchen, Chelsea, Manchester City, Tottenham, Real Madrid, Benfica

URNA 2: Liverpool, Club Brugge, Inter, Borussia Dortmund, Eintracht Frankfurt, RB Leipzig, PSG, AC Milan

ADVERTISEMENT
Tags: