Sport

PSG caută antrenor nou pentru Messi și Mbappe. Două nume surpriză alături de Zidane și Mourinho pe lista campioanei din Ligue 1

Chiar dacă PSG este mare favorită la un nou titlu, Christophe Galtier are zilele numărate pe banca parizienilor, iar L'Equipe oferă patru nume vizate pentru a-i lua locul.
23.04.2023 | 10:21
PSG cauta antrenor nou pentru Messi si Mbappe Doua nume surpriza alaturi de Zidane si Mourinho pe lista campioanei din Ligue 1
Luis Campos (dreapta) are deja patru nume pe lista succesorilor lui Galtier. Foto: twitter
ADVERTISEMENT

PSG s-a impus în ultima rundă, contra lui Angers, și are un avans confortabil în clasament. Însă, chiar dacă parizienii vor lua titlul, epoca Galtier se va încheia, spun jurnaliștii francezi. Aventura scurtă în Champions League, dar și scandalul legat de declarațiile rasiste, i-au fost fatale.

Thiago Motta și Marcelo Gallardo, numele surpriză de pe lista lui PSG

Christophe Galtier este optimist privind viitorul său la PSG. Și nu s-a sfiit să o afirme public. ”Mă simt îndreptățit să fiu antrenorul lui PSG.

ADVERTISEMENT

Pregătesc sezonul viitor alături de Luis Campos și cei din conducere. Sunt multe discuții despre ceea ce va urma, despre modul în care vom atrage forță de muncă”, declara acesta recent.

Numai că nu aceeași este și părerea patronului Al-Khelaifi. Iar TyC Sport scrie, folosind informații din L’Equipe, că acesta l-a însărcinat deja pe directorul sportiv Luis Campos să trateze cu candidații susceptibili să-l înlocuiască.

ADVERTISEMENT

Primul pe listă este, de vreme lungă, Zinedine Zidane. Care este liber de contract. Numai că Zizou pare mai degrabă tentat să meargă la Juventus. Iar faptul că echipa și-a reprimit punctele și este pe loc de Champions League este un argument în plus.

O altă soluție luată în calcul este Jose Mourinho. Însă nici în cazul acestuia lucrurile nu sunt chiar simple. Portughezul pare decis să continue cu AS Roma, mărturie fiind și faptul că, pentru moment, nu a luat în calcul nici măcar oferta din Arabia Saudită, de la Al-Nassr, care-i putea aduce un salariu record.

ADVERTISEMENT

Lista continuă cu doi foști fotbaliști ai echipei. Primul dintre ei este Thiago Motta, cel care s-a retras din activitate, în 2018, chiar de la PSG. Iar acum, ca tehnician, a făcut din Bologna o formație care aspiră la Europa.

Problema este că, precum în cazul lui Mourinho, nu este liber de contract. Iar conducerea clubului dorește să-l convingă să-și ducă la bun sfârșit acordul care exipră în 2024.

ADVERTISEMENT

Astfel că s-ar putea merge pe cealaltă variantă. Mai exact Marcelo Gallardo, care a jucat la PSG în perioada 2007-2008. Considerat cel mai bun antrenor din istoria lui River, acesta are avantajul că este liber de contract de anul trecut. Astfel că singura problemă a lui PSG ar fi să-l convingă să vină-n Europa, în contextul în care, ca antrenor, a preferat să rămână-n țara sa natala.

  • Cotă NETBET pentru PSG: 1,98 este cota pentru „total goluri PSG: sub 3,5” la meciul PSG– Lorient.

 

ADVERTISEMENT