Sport

Kylian Mbappe a plecat din Paris! Discuțiile cu PSG, un nou eșec

Kylian Mbappe a luat decizia de a pleca din Paris, după o nouă serie de discuții fără rezultat cu șefii celor de la PSG.
29.07.2023 | 16:43
Kylian Mbappe a plecat din Paris Discutiile cu PSG un nou esec
Kylian Mbappe a plecat din Paris, după o nouă serie de negocieri eșuate cu PSG. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT
29-07-2023
13:49

Kylian Mbappe a plecat din Paris

Kylian Mbappe a fost exclus din lot de PSG, deoarece atacantul refuză să își prelungească înțelegerea scadentă în vara anului 2024. Totodată, fotbalistul nu vrea să plece în această vară pentru a juca încă un sezon la PSG ceea ce echivalează cu primirea unui bonus de loialitate de 80 de milioane de euro. Ulterior, Mbappe va pleca gratis de pe Parc des Princes. 

Starul din Hexagon nu a făcut parte din lotul lui PSG pentru cantonamentul din Japonia și Coreea de Sud. După aflarea veștii, Mbappe a mers la centrul de pregătire al campioanei Franței, unde s-a antrenat alături de jucătorii care nu au prins lotul. 

Potrivit presei franceze, Mbappe a purtat o nouă serie de discuții cu șeicii de la PSG, însă nu s-a ajuns la un numitor comun. Ulterior, Kylian Mbappe a luat decizia de a pleca la Monaco în acest weekend. Fotbalistul va reveni la începutul săptămânii viitoare la baza de antrenament de la Poissy.

PSG i-a declarat război total lui Kylian Mbappe, după ce atacantul francez a refuzat să discute cu șeicii de la Al-Hilal, care au zburat în Franța pentru a-l convinge pe fotbalist să semneze. Parizienii sunt ferm convinși că Mbappe a ajuns la o înțelegere în secret cu Real Madrid și urmează să-l pedepsească dur pe căpitanul naționalei Franței.

Sancțiuni dure pentru Mbappe după ce a refuzat oferta lui Al-Hilal

PSG a acceptat oferta de 300 de milioane de euro, plus bonusuri de la Al-Hilal pentru Kylian Mbappe. Tot ce mai aveau de făcut arabii era să-l convingă pe atacantul francez să semneze contractul. Deși au mers la Paris și i-au pus pe masă un salariu de 700 de milioane de euro anual, Mbappe a refuzat categoric să discute cu oficialii lui Al-Hilal.

ADVERTISEMENT

Campioana Franței a ajuns la concluzia că Mbappe s-a înțeles în secret cu Real Madrid pentru un transfer. Golgheterul Cupei Mondiale din Qatar vrea să rămână încă un an la PSG pentru a încasa bonusul de loialitate de 80 de milioane de euro, după care va pleca gratis la Real Madrid în vara anului 2024.

PSG vrea cu orice preț să-l vândă pe Kylian Mbappe în această vară și va aștepta alte oferte pentru transferul atacantului de 24 de ani. Dacă va rămâne pe Parc des Princes, dar fără să-și prelungească înțelegerea, Kylian Mbappe va fi ținut pe bancă timp de un an de zile, potrivit Forbes, care citează L’Equipe.

ADVERTISEMENT

PSG, avertizată după ce l-a exclus din lot pe Mbappe

Astfel, Kylian Mbappe va pierde tot sezonul, iar pregătirea pentru Campionatul European 2024, dar și pentru Jocurile Olimpice de la Paris de anul viitor va avea de suferit. O primă măsură exigentă a fost luată de PSG.

Campioana Franței l-a exclus din lot pe Kylian Mbappe pentru cantonamentul din Japonia și Coreea de Sud. Sindicatul Fotbaliştilor Profesionişti Francezi (UNFP) a intrat pe fir după atitudinea parizienilor vizavi de fotbalistul francez și a avertizat deja clubul din Ligue 1.

ADVERTISEMENT

Înainte de plecarea în Japonia, PSG a disputat un meci amical în Franța cu Le Havre. Parizienii s-au impus cu scorul de 2-0, iar Mbappe a jucat o jumătate de oră, reușind să marcheze un gol. Ulterior, echipa pregătită de Luis Enrique a luat decizia de a-l exclude din lot pe Mbappe.

Fotbalistul se antrenează în această perioadă la baza de pregătire a celor de la PSG alături de ceilalți fotbaliști rămași în afara lotului parizienilor. Conducerea campioanei Franței vrea să-l vândă în această vară pe Mbappe pentru a nu-l pierde gratis anul viitor. Totodată, șeicii clubului francez își doresc ca Mbappe să semneze prelungirea contractului scadent în vara anului 2024.

ADVERTISEMENT

Mbappe, acord secret cu Real Madrid

Parizienii au luat foc după ce Kylian Mbappe a refuzat să discute pentru un transfer cu șeicii de la Al-Hilal. Decizia fotbalistului le-a alimentat opinia francezilor care susțin că fotbalistul a ajuns la o înțelegere în secret cu Real Madrid.

„Kylian Mbappe a refuzat oferta de a merge în Arabia Saudită, iar surse apropiate celor de la PSG susțin că atacantul a bătut deja palma cu Real Madrid, pentru un transfer în vara viitoare. PSG îl suspecta de ceva vreme pe Mbappe că și-a dat acordul pentru a merge la Real Madrid, gratis, peste un an”, au scris jurnaliștii de la The Telegraph.

ADVERTISEMENT