Sport

Presa internațională, critici pentru starurile lui PSG după dezastrul de la Nantes. Ce note au primit Messi, Neymar și Mbappe

PSG a fost învinsă de Nantes, cu 3-1, în deplasare, în etapa a 25-a din Ligue 1, după ce la pauză era condusă cu 3-0, iar marile ziare din Franța nu au avut milă de elevii lui Mauricio Pochettino.
20.02.2022 | 09:47
Presa internationala critici pentru starurile lui PSG dupa dezastrul de la Nantes Ce note au primit Messi Neymar si Mbappe
ADVERTISEMENT

FC Nantes a furnizat surpriza etapei a 25-a din Ligue 1, învingând PSG cu 3-1, după 3-0 la pauză. Înaintea meciului, „canarii” erau pe locul 10 în clasament, în timp ce echipa din capitala Franței era lider, poziție pe care și-o menține, deoarece avansul față de a doua clasată este de 13 puncte.

Note mici pentru vedetele lui PSG după eșecul cu Nantes

Prestațiile modeste ale lui Lionel Messi, Kylian Mbappe și Neymar au fost reflectate și în notele pe care le-au primit la sfârșitul partidei.

ADVERTISEMENT

Nu s-a văzut în prima repriză, dar a dat o pasă perfectă la începutul reprizei a doua la golul lui Neymar. Însă nu a fost suficient”, a scris 90min.com, care l-a notat cu 5.

Aceeași publicație a menționat despre Mbappe că a fost o amenințare permanentă pentru apărarea lui Nantes. „A avut o ocazie mare într-un moment important, iar portarul Lafont a fost de fiecare dată la post”, a notat 90min.com, care i-a acordat nota 6.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a marcat, Neymar a fost notat de aceeași publicație cu 5, din cauza execuției modeste de la penalty, în minutul 59, la 3-1 pentru gazde.

Cele mai mari note dintre jucătorii de la PSG le-au luat Mbappe și Marco Verratti, plus rezerva Nuno Mendes. La polul opus s-au situat, dintre titulari, fundașul Thilo Kehrer și mijlocașul Georginio Wijnaldum, ambii primind 4, în timp ce atacantul Mauro Icardi, trimis în teren în minutul 81, a fost notat cu 3.

ADVERTISEMENT

PSG a primit a treia oară în ultimul deceniu 3 goluri în primele 20 de minute în Ligue 1

FC Nantes a câștigat datorită golurilor marcate de Kolo Muani (4), Merlin (16) și Blas (45+5, penalty), în timp ce pentru oaspeți a marcat Neymar, în minutul 47, după o pasă a lui Lionel Messi.

Conform leparisien.fr, este doar pentru a treia oară în ultimii 10 ani când PSG a primit cel puțin două goluri înainte de minutul 20 al unui meci din Ligue 1.

ADVERTISEMENT

Prima dată s-a întâmplat pe 6 mai 2012, împotriva lui Valenciennes (dar până la urmă PSG s-a impus cu 4-3). Al doilea eveniment a avut loc pe 12 ianuarie 2020, cu Monaco (scorul final a fost 3-3).

Cotidianul francez punctează că această contraperformanță a venit la patru zile după ce PSG a învins Real Madrid cu 1-0 în prima manșă a optimilor Champions League.

Față de meciul de atunci, antrenorul Mauricio Pochettino a efectuat șase modificări în formula de start, dar toate vedetele echipei erau pe teren: Messi, Mbappe și Neymar, trimis în teren din primul minut, în locul lui Angel Di Maria.

PSG nu a mai primit 3 goluri într-o repriză, în Ligue 1, de 12 ani

Alt mare ziar francez, L’Equipe, notează că este pentru prima dată după 12 ani când PSG a primit trei goluri în prima repriză într-un meci din Ligue 1. Precedentul s-a consumat pe 29 august 2010, când Sochaux conducea cu 3-1.

Interesant este că cele două meciuri au un numitor comun. Este vorba de Antoine Kombouare, actualul antrenor al lui Nantes, care în august 2010 se afla pe banca tehnică a lui PSG.

Cotidianul francez mai amintește că PSG nu a primit niciodată, în istoria clubului, mai mult de trei goluri într-o repriză.

Mauricio Pochettino nu a dat vina pe arbitraj după înfrângerea lui PSG cu Nantes

După meci, directorul sportiv al lui PSG, Leonardo, și mijlocașul Marco Verratti au dat vina pe maniera de arbitraj, dar antrenorul Mauricio Pochettino i-a temperat. „Trebuie să vedem bine lucrurile și să nu dăm vina pe arbitru.

Nu am pierdut din cauza lui, dar a avut o contribuție. Nu a judecat la fel unele faze și din acest motiv pot înțelege nervozitatea directorului sportiv și a jucătorilor.

Am făcut destule lucruri bune, unele chiar foarte bune în ofensivă, dar în apărare nu ne-am descurcat. Din punct de vedere al ocaziilor, Neymar, Mbappe și Messi s-au descurcat foarte bine.

Dacă am fi stăpânit lucrurile în defensivă, performanța atacanților noștri ar fi fost mai bună”, a declarat, după meci, tehnicianul argentinian, conform lequipe.fr.


  • (P) Cota NETBET pentru PSG – St. Etienne: 1,95 este cota pentru ”peste 3,5 goluri marcate”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT