Sport

PSG pregătește o mutare-bombă pentru sezonul viitor. Cine vine să-i antreneze pe Messi și Neymar

Paris Saint-Germain ar putea să îl demită pe Mauricio Pochettino, însă Lionel Messi și Neymar ar putea să aibă parte de un alt antrenor argentinian în viitorul sezon.
13.05.2022 | 20:45
PSG pregateste o mutarebomba pentru sezonul viitor Cine vine sai antreneze pe Messi si Neymar
Mauricio Pochettino mai are un an contract cu PSG. Sursă foto: Profimedia
ADVERTISEMENT

PSG a ratat din nou șansa de a câștiga UEFA Champions League, visul cel mai arzător al șeicului Nasser Al-Khelaifi, care vrea să se despartă de Mauricio Pochettino.

Nume surpriză pe banca lui Paris Saint-Germain. Un argentinian i-ar putea antrena pe Messi și Neymar

Potrivit jurnaliștilor francezi de la L’Equipe, printre favoriți se numără Marcelo Gallardo (46 de ani). Fostul internațional argentinian are un avantaj mare, evoluând ca jucător pe Parc des Princes.

ADVERTISEMENT

Marcelo Gallardo a jucat la PSG în perioada 2007-2008, iar din 2014 este antrenorul celor de la River Plate, cu care se află pe primul loc în campionat, la șapte puncte distanță de Defensa y Justicia (47 de puncte).

„Nimeni nu își imaginează că el își va păstra funcția în sezonul viitor”, notează sursa citată, însă despărțirea de Pochetino nu va fi deloc una ieftină. Dacă antrenorul argentinian va fi concediat ar putea primi până la 15 milioane de euro despăgubiri.

ADVERTISEMENT

Marcelo Gallardo, performanțe notabile în cei 8 ani petrecuți pe banca lui River Plate

L’Equipe îi fac și portretul lui Marcelo Gallardo, care mai are contract cu River Plate până în decembrie 2022: „Gallardo a acumulat experiență la River, unde a câștigat de două ori Copa Libertadores și o Copa Sudamericana”.

După demiterea lui Ronald Koeman de la Barcelona, antrenorul argentinian în vârstă de 46 de ani a fost și pe lista catalanilor.

ADVERTISEMENT

Gallardo este considerat omul potrivit pentru a construi o echipă care să domine Europa în anii viitori și bineînțeles să triumfe în Champions League.

Ce performanțe are Marcelo Gallardo ca jucător și ce antrenori mai sunt pe lista lui PSG

Marcelo Gallardo are 44 de meciuri pentru naționala Argentinei și a jucat de-a lungul carierei la Monaco, DC United și Nacional Montevideo, unde și-a început și cariera de antrenor.

ADVERTISEMENT

Gallardo îi are drept contracandidați pe italianul Antonio Conte (52 de ani), germanul Joachim Low (62 de ani) și italianul Thiago Motta (39 de ani). Low este singurul liber de contract, în timp ce Gallardo are dezavantajul că nu a antrenat nicio echipă din Europa.


  • (P) Cota NETBET pentru Montpellier – PSG: 1,51 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT