Sport

PSG se roagă de Mbappe să plece urgent! Mesajul președintelui clubului

Cei de la PSG, prin vocea președintelui Nasser Al Khelaifi, îl îndeamnă pe Kylian Mbappe să ia în considerare orice ofertă venită pe adresa clubului în această vară.
23.07.2023 | 22:16
PSG se roaga de Mbappe sa plece urgent Mesajul presedintelui clubului
PSG îl incurajează pe Kylian Mbappe să accepte o ofertă de transfer în această vară. Foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Le Parisien transmis că președintele celor de la Paris Saint-Germain, Nasser Al Khelaifi, îl încurajează pe Kylian Mbappé (24 de ani) să ia în considerare ofertele din această vară. Telenovela Mbappé este într-un impas, în ciuda celor mai recente încercări ale celor de la PSG de a debloca situația.

PSG îl incurajează pe Kylian Mbappe să accepte o ofertă de transfer

Căpitanul Franței a fost exclus din turneul celor de la PSG în Japonia și Coreea de Sud. Poziția clubului este clară: să declanșeze prelungirea cu un an a contractului sau să fie vândut. Mbappé, însă, vrea să stea în tribune un an, nefiind dispus să mai semneze prelungirea contractului.

ADVERTISEMENT

Francezii sunt convinși că Mbappe a semnat un precontract cu Real Madrid, din 2024, tocmai de aceea nu este interesat să accepte nicio ofertă în această vară și preferă să ajungă la Madrid din postura de jucător liber de contract. Cu siguranță prima de instalare va avea un cuvânt de spus, pentru că Mbappe va prefera să primească el zeci sau sute de milioane de euro în conturi, în timp ce PSG nu va primi nimic.

De asemenea, există zvonul că mai multe cluburi sunt interesate de Mbappe în această vară, inclusiv din partea Chelsea Londra sau unor echipe din Arabia Saudită, însă e puțin probabil ca Mbappe să accepte aceste oferte. Conform Le Parisien, Al Khelaifi l-a contactat pe Mbappé și l-a rugat să accepte orice ofertă în această vară, astfel că și PSG să se aleagă cu ceva în urma acestei tranzacții, însă Mbappe e ferm pe poziții, conform getfootballnewsfrance.com.

ADVERTISEMENT

Atacantul francez are momentan două opțiuni clare: fie își prelungește contractul cu PSG, fie se transferă pe o sumă de bani. Mai neclară e a treia opțiune, care deși pare absurdă pare a fi luată în considerare de Mbappe: să stea în tribună un an de zile, timp în care va fi plătit de PSG, după care să meargă liber de contract, cel mai probabil, la Real Madrid.

Disperarea șeicilor e evidentă, astfel că nu e de mirare că cei de la PSG i-au transmis o scrisoare deschisă lui Mbappe, încercând să-l emoționeze pe fotbalist. ”În primul rând, e esențial să amintim că gândul care a dictat discuțiile noastre din primăvara anului 2022 a fost acela de a te vedea continuând la PSG – o familie care a făcut imposibilul pentru cariera ta ani la rând, permițându-ne, atunci când convenim cu tine, să răspundem favorabil unei cereri de transfer. Acest spirit s-a regăsit în toate discuțiile noastre, care se poartă continuu în bunăvoința pe care o menținem în cadrul clubului nostru. Mai mult, în acest spirit ai apărut pe 21 mai 2022 pe Parc des Princes pentru a anunța colaborarea cu un tricou cu numărul 2025.

ADVERTISEMENT

Vei înțelege, așadar, că scrisoarea ta – aparent semnată la câteva săptămâni după anunțul de prelungire și impactul ei global (și cu mult înainte de sfârșitul ferestrei de transferuri de vară 2022) și „scurgerea” ei (un an mai târziu) ne-a provocat pagube enorme, mergând contrar spiritului discuțiilor noastre și, în plus, anunțând pe piață că vei fi liber pe 30 iunie 2024, daunele s-au agravat.

PSG reamintește că, având în vedere investițiile sale în lumea fotbalului, viitorul lui Mbappe nu poate fi decât un transfer în această vară sau o prelungire după 30 iunie 2024, ceea ce a fost clar stabilit între noi. Toți marii jucători, ca tine, și-au părăsit cluburile lăsând o moștenire de durată și, la rândul lor, ajutând clubul care i-a ajutat.

ADVERTISEMENT

Este urgent să ne putem întâlni pentru a defini împreună cea mai bună opțiune pentru părți, și anume: o reînnoire pentru sezonul 24/25 sau un transfer din această fereastră de transfer, acestea sunt singurele opțiuni pentru a evita o paralizie de durată a clubului cauzată de acțiunile tale recente. Directorul clubului va lua legătura cu consilierii tăi pentru a conveni rapid asupra acestei întâlniri. Sperăm că acești ani de angajament, bunăvoință și investiții fără precedent în viitorul tău te vor ajuta să te gândești la viitor și la suporterii marelui club care te-au susținut în tot acest timp”, i-au scris cei de la PSG lui Mbappe în urmă cu 24 de ore.

ADVERTISEMENT