Sport

PTPA, agenția fondată de Novak Djokovic, îi ia apărarea Simonei Halep: „Jucătorii de tenis trebuie să beneficieze de un proces echitabil”

Simona Halep, sprijin neașteptat de la Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis fondată de Novak Djokovic. Cum pune presiune pe ITF
28.04.2023 | 21:14
PTPA agentia fondata de Novak Djokovic ii ia apararea Simonei Halep Jucatorii de tenis trebuie sa beneficieze de un proces echitabil
Simona Halep nu a fost audiată nici măcar după 7 luni de când a fost depistată pozitiv. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep a dat un interviu-eveniment în care imploră ca procesul ei să fie judecat cât mai repede, iar dubla campioană de Grand Slam are parte de susținere în lumea tenisului.

PTPA cere soluționarea de urgență a scandalului de dopaj în care este implicată Simona Halep

Strigătul de disperare al Simonei Halep nu a fost în zadar. O organizație importantă întemeiată de Novak Djokovic a sărit în sprijinul româncei: „Unul dintre principiile PTPA este acela că jucătorii de tenis trebuie să beneficieze de reguli și reglementări antidoping corecte, cu drepturi depline la un proces echitabil. Acest lucru include o revizuire în timp util.

ADVERTISEMENT

Susținem pe deplin jucătorii în exercitarea drepturilor de apel și organismele de conducere trebuie să acționeze cu toată viteza deliberată pentru a rezolva cazurile. Sportivii nu primesc timpul înapoi nici măcar în cazul unui apel câștigat”.

Asociația Jucătorilor Profesioniști de Tenis fondată de Novak Djokovic și Vasek Pospisil a postat acest mesaj pe contul oficial de Twitter al organizației.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, mesaj disperat către ITF: „Nu e corect să petrec opt luni fără măcar să fi fost judecată de Tribunal”

Simona Halep se declară 100% nevinovată și nu înțelege de ce audierea ei este întârziată: „Am trimis dovezile la ITF , însă ei le-au respins. Le-am trimis în decembrie, când am început să-mi pregătesc apărarea. ITF le-a respins. Întrucât ITF le-a negat, singura șansă de a fi soluționat acest caz era să merg la tribunal pentru a avea o audiere despre cazul meu și să prezint toate dovezile că testul meu pozitiv a fost contaminat. 

Aveam o mare speranță că pot merge la Tribunal pentru a avea o audiere și apoi aș fi știut dacă pot juca Indian Wells sau nu. Audierea din 28 februarie nu a avut loc, deoarece ITF a solicitat mai mult timp pentru a face teste suplimentare”.

ADVERTISEMENT

Halep consideră că i se face o mare nedreptate: „Audierea a fost amânată pentru 24 martie. Apoi, ITF a cerut ca audierea din 24 martie să fie anulată. Nu am fost de acord cu asta pentru că, după cum spune regula, un jucător care este suspendat provizoriu are dreptul să obțină o audiere rapidă. Totul durează atât de mult. Am cerut ITF să-mi ridice sancțiunea pentru a putea juca, dar au refuzat”.

Simona Halep: „Am făcut 10 teste la rând și toate au fost negative”

Machidoanca a oferit și alte detalii din investigația ANAD: „Am fost anunțată în octombrie că testul meu de urină din august a fost pozitiv. De atunci, am făcut 10 teste la rând și toate au fost negative. Au fost probe de sânge și urină în același timp”.

ADVERTISEMENT

Ba, mai mult, și viitorul termen ar putea din nou amânat:  „Următorul pas va fi o audiere programată la sfârșitul lunii mai, pe 28, dar este o estimare fragilă, pentru că ITF a spus că s-ar putea anula. Dacă vor face asta, vor fi trecut aproape opt luni de când am fost suspendată provizoriu pentru prima dată și cred că nu e corect să petrec opt luni fără măcar să fi fost judecată de Tribunal”.

ADVERTISEMENT