Life

Puya descrie scene dramatice din cauza drogurilor: „Se spânzura în parc”

Puya a dezvăluit că a fost martor la situații îngrozitoare din cauza drogurilor. Ce spune artistul despre lupta cu acest fenomen?
07.10.2023 | 09:32
Puya descrie scene dramatice din cauza drogurilor Se spanzura in parc
Puya, cântăreț de muzică rap. Foto: YouTube
ADVERTISEMENT

Puya a vorbit despre consumul de droguri de la noi, după ce autoritățile au anunțat, cu surle și trâmbițe, un adevărat război împotriva traficanților.

Puya, despre fenomenul drogurilor din România

Rapperul a fost invitat în podcastul „Fain și simplu” al lui Mihai Morar unde, deschis, a mărturisit ce crede despre cultura drogurilor de la noi. Cântărețul a identificat și câteva cauze și vinovați pentru care tot mai mult tineri aleg să consume substanțe interzise, de la vârste din ce în ce mai fragede.

ADVERTISEMENT

Puya și-a amintit despre mirajul cu care drogurile au venit în viețile adolescenților încă din anul 1990 și cât de mult s-a schimbat piața de-a lungul anilor. De altfel, la un moment dat chiar al a fost implicat într-o campanie de conștientizare a consumului de droguri.

Legalele, mai periculoase decât heroina, în opinia artistului: „Se spânzura în parc”

„La un moment dat au dispărut, apoi au apărut legalele astea. Erau și legale și, când spune cineva că ceva e legal, nu are ce să îți facă rău, nu? Oamenii spun că nu sunt nebuni să lase să se vândă așa ceva (n. red.: se referă la isteria etnobotanicelor).

ADVERTISEMENT

Alea au fost mai nasoale decât heroina, dacă îți vine să crezi. Sevrajul era direct sinucidere. Aveai cazuri de copii care se aruncau de pe bloc, altul se spânzura în parc, astea le știu eu, nu sunt povești din ziar. Erau aproape niște zombie”, a povestit Puya pe YouTube.

„Ne-am uitat la El Chapo, dar tu să nu fii ca el!”

Întrebat cine e de vină pentru acest fenomen, Puya a spus că există mai mulți vinovați. A arătat cu degetul și către cei care promovează consumul de droguri ca fiind ceva banal.

ADVERTISEMENT

Rapperul vorbește despre o adevărată cultură a drogurilor, dar și către familiile celor care ajung dependenți. În opinia lui, familia poate fi, de cele mai multe ori, o piedică împotriva acestei lupte.

„Drogul e substanța cea mai promovată. Nu există filme pe Netflix unde unul să nu se tragă un joint, și în muzică, dar na, artiștii își povestesc și viața lor. E un soi de cultură. Așa a ajuns să i se spună. După ce promovezi chestia asta, îi zici copilului, tu să nu faci. Ne-am uitat la El Chapo, dar tu să nu fii ca el!”, a punctat Puya.

ADVERTISEMENT