Sport

Se vinde Manchester United! Șeicul qatarez Jassim ben Hamad al-Thani, acord final cu familia Glazer. Update

Se pare că s-a ajuns la un acord între Jassim ben Hamad al-Thani și familia Glazer, clubului Manchester United urmând să fie cumpărat de șeicul qatarez.
13.06.2023 | 12:07
Se vinde Manchester United Seicul qatarez Jassim ben Hamad alThani acord final cu familia Glazer Update
Șeicul qatarez Jassim ben Hamad al-Thani s-a săturat de jocul de-a vânzarea clubului Manchester United și a trimis un ultimatul către conducerea clubului din Premier League. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
13-06-2023
09:12

Manchester United intră pe mâna qatarezilor

Telenovela din jurul vânzării grupării Manchester United ar trebui să se încheie în curând, familia Glazer acceptând oferta de cumpărare făcută de șeicul qatarez Jassim ben Hamad al-Thani.

Potrivit Al-Watan, un cotidian deţinut de familia şeicului, qatarezii au ajuns la un acord pentru a cumpăra clubul din Manchester, iar anunțul oficial ar urma să fie făcut în scurt timp.

Familia Glazer a scos clubul de pe Old Trafford la vânzare, însă nici după luni bune de când s-a întâmplat acest lucru nu s-a ajuns la un acord cu vreunul dintre cei care își doresc să-i preia pe ”diavolii roșii”.

Manchester United a primit ultimatum de la qatarezii care vor să cumpere clubul

Pe lista cumpărătorilor se află grupul Qatar Sport Investments, și consorţiul britanic Ineos, condus de Jim Ratcliffe, cel mai bogat englez. Situația este în continuate incertă, iar acest lucru l-a înfuriat pe șeicul Jassim ben Hamad al-Thani, care le-a dat un ultimatum conducătorilor lui Manchester United.

ADVERTISEMENT

Conform L’Equipe, care citează surse apropiate candidaturii qatareze, aceștia au trimis la începutul acestei săptămâni a cincea și ultima ofertă pentru achiziționarea clubului. Aceasta s-ar ridica la aproximativ 5,8 miliarde de euro, la care s-ar adăuga încă un miliard de euro ce vor fi investiți în infrastructură.

Oferta vizează achiziția întregului pachet de acțiuni al clubului Manchester United, deținut în prezent de familia Glazer, iar qatarezii au transmis că aceasta va fi ultima propunere pe care o vor face.

ADVERTISEMENT

”Având în vedere că șeicul Jassim a trecut prin toate procesele necesare din februarie încoace și mai ales având în vedere că fereastra de transferuri se deschide în câteva săptămâni și va avea o influență enormă asupra viitorului clubului, acesta nu va mai face nicio altă ofertă.

Prin urmare, șeicul Jassim nu se va mai angaja în procesul de achiziționare al clubului dacă nu primește un răspuns concret până la un termen pe care l-a stabilit pentru vineri”, a spus sursa care a dezvăluit pentru L’Equipe toate aceste detalii.

ADVERTISEMENT

Mbappe, Coman și Camavinga pe lista investitorilor care vor să cumpere Manchester United

Principalele trei transferuri pe care șeicul Jassim le are pe listă la Manchester United sunt Kylian Mbappe, Kingsley Coman și Eduardo Camavinga. Cu siguranță în vârful listei se află atacantul de la PSG, care a eșuat în mai multe rânduri alături de parizieni în Champions League.

Mbappe mai are contract până în 2024 cu PSG, cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. De cealaltă parte, Kingsley Coman mai are contract cu Bayern Munchen până în 2027, însă ”bavarezii” sunt tentați să-i dea drumul pentru un preț avantajos.

ADVERTISEMENT

Ultimul mare nume de pe listă este Camavinga. Achiziționat de Real Madrid pentru 31 de milioane de euro de la Rennes, tânărul fotbalist francez a fost folosit de Carlo Ancelotti pe mai multe posturi în actuala stagiune. Totodată, un posibil transfer al lui Jude Bellingham pe Santiago Bernabeu l-ar determina pe mijlocașul din Hexagon să vină în Premier League.

ADVERTISEMENT