News

Video. Emiratele Arabe Unite au interceptat o rachetă balistică din Yemen. S-a întâmplat în timpul vizitei președintelui israelian

Emiratele Arabe Unite au interceptat și distrus o rachetă balistică a mișcării Houthi din Yemen. Întâmplarea a avut loc, luni, în timpul vizitei la Abu Dhabi a președintelui israelian, Isaac Herzog.
31.01.2022 | 20:59
Video Emiratele Arabe Unite au interceptat o racheta balistica din Yemen Sa intamplat in timpul vizitei presedintelui israelian
ADVERTISEMENT

Oficialii din Emiratele Arabe Unite au mai declarat că racheta balistică a mișcării Houthi a fost sesizată, mai exact, la 20 de minute după miezul nopții.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării din Emiratele Arabe Unite, neprecizând dacă acest atac a vizat Dubai sau Abu Dhabi.

ADVERTISEMENT

Nu s-au raportat victime în urma atacului

Tot ministerul a dat asigurări că ”nu au existat victime în urma atacului, iar fragmentele de rachetă balistică au căzut în afara zonelor populate”, scrie publicația internațională gulftoday.ae.

Concret, racheta a fost interceptată la ora 00:20, iar la ora 00:50 a fost distrusă de către mișcările antiaeriene din Emiratele Arabe Unite. În spațiul public a fost transmis și un videoclip cu distrugerea cu succes a rachetei depistate.

ADVERTISEMENT

”Forțele de apărare aeriană din Emiratele Arabe Unite și Comandamentul Coaliției au reușit să distrugă lansatorul de rachete din Yemen, după ce au identificat locațiile site-urilor.

Suntem pregătăți să facem față oricăror amenințări. Vom lua toate măsurile necesare pentru a proteja Emiratele Arabe Unite de orice atac”, a mai transmis Ministerul Apărării local.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ministerul a cerut populației să se documenteze despre acest subiect doar din informațiile puse la dispoziție de către autoritățile oficiale din Emiratele Arabe Unite, pentru a evita răspândirea știrilor false.

Este al treilea atac al mișcării Houthi către Emiratele Arabe Unite

Totul se întâmplă la o săptămână după ce autoritățile din Emiratele Arabe Unite au mai avut de a face cu o situație similară. S-au interceptat două rachete balistice care au vizat Abu Dhabi.

ADVERTISEMENT

”Rămășițele rachetelor balistice interceptate au căzut în zone separate din jurul Abu Dhabi”, a declarat atunci Ministerul Apărării din Emiratele Arabe Unite, adăugând că va lua toate măsurile de protecție necesare împotriva tuturor atacurilor.

Consiliul de Securitate al ONU a intervenit și a condamnat în unanimitate atacurile asupra Abu Dhabi ale rebelilor Houthi din Yemen. Le-a catalogat drept ”atacuri teroriste odioase” și a solicitat ca autorii să fie identificați pedepsiți conform legii.

De altfel, pe data de 17 ianuarie, s-a mai raportat un posibil atac cu drone în apropiere de Aeroportul din Abu Dhabi. S-au raportat victime și decese, după ce atacul a produs o explozie și un incendiu.

ADVERTISEMENT