Sport

Radu Drăgușin, făcut praf de englezi după primul meci ca titular la Tottenham: “Zici că nu are deloc piciorul stâng!”

Fundașul naționalei nu a fost iertat de către fanii londonezilor, fiind acuzat că nu are un joc solid de picior stâng și suferă la capitolul poziționare.
16.03.2024 | 23:12
Radu Dragusin facut praf de englezi dupa primul meci ca titular la Tottenham Zici ca nu are deloc piciorul stang
Radu Drăgușin a intrat în vizorul suporterilor lui Tottenham. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Internaționalul român, Radu Drăgușin, a fost titular în premieră la echipa londoneză, împotriva celor de la Fulham. Românul s-a transferat la Tottenham în urmă cu două luni, fiind prezentat oficial pe data de 11 ianuarie 2024.

A greșit la două goluri

Ce se aștepta ca fiind un moment de sărbătoare pentru român, s-a transformat într-un episod dramatic. Fulham a câștigat fără drept de apel, în fața “coțofenelor”, scor 3-0, după ce la pauză a fost doar 1-0 pentru gazde.

ADVERTISEMENT

Fundașul naționalei României, Radu Drăgușin, a greșit la două dintre cele trei goluri ale adversarilor. Evoluția sa nu a fost iertată de către fanii lui Tottenham. Românul a fost acuzat că nu are piciorul stâng, iar poziționarea sa a fost defectuoasă.

 

 

Fostul jucător de la Genoa a început jocul destul de sigur în intervenții, făcându-se remarcat în special, la duelurile aeriene. Drăgușin a reușit să oprească un șut al adversarilor și o acțiune promițătoare.

ADVERTISEMENT

Poziționarea l-a trădat

Însă, românul dădea senzația că are trac, având probleme de poziționare in sistemul gândit de Ange Postecoglou. Drăgușin se mișca extrem de mult pe linia de fund, și încerca tot timpul să-și găsească reperele.

Poziționarea l-a trădat în minutul 43 pe internaționalul român. Fulham a reușit să deschidă scorul pe finalul primei reprize. O centrare cu efect l-a făcut să rateze balonul, iar Muniz a înscris din colțul careului de șase metri.

ADVERTISEMENT

După pauză, Fulham a lovit din nou cu o execuție de efect a lui Lukic, pentru ca în minutul 61 să se facă 3-0, responsabil, Jimenez. Acesta a profitat de un șut care a lovit bara și a ajuns în zona sa. Lângă Jimenez se afla și Drăgușin, dar românul nu a reușit să-l blocheze.

Mai mult, Drăgușin a avut o intervenție la disperare. Atacul său întârziat l-a busculat pe marcatorul celui de-al treilea gol. Dacă faza nu se termina cu reușită, cel mai probabil seacorda penalty, în urma intervenției lui Drăgușin.

ADVERTISEMENT

Aproape de a marca

Totul putea fi diferit pentru Drăgușin. În minutul 27, când Radu Drăgușin s-a văzut într-o situație ideală de a marca. Fundașul a scăpat pe partea stângă, singur cu portarul, dar a ales să centreze în fața porții, fără ca vreun coechipier să fie în zonă.

ADVERTISEMENT