Sport

Radu Drăgușin și-a găsit echipă! A trecut vizita medicală și a semnat pe 5 ani

Radu Drăgușin a plecat oficial de la Juventus Torino și a semnat cu formația Genoa un contract valabil până în vara lui 2027. Românul este implicat în transferul lui Andrea Cambiaso.
13.07.2022 | 13:58
Radu Dragusin sia gasit echipa A trecut vizita medicala si a semnat pe 5 ani
După mai multe săptămâni de negocieri, Radu Drăgușin și-a dat acordul pentru transferul de la Juventus Torino la Genoa, formație care va juca în sezonul viitor în Serie B. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
13-07-2022
10:55

Drăgușin va juca la Genoa

După mai multe săptămâni de negocieri, Radu Drăgușin și-a dat acordul pentru transferul de la Juventus Torino la Genoa, formație care va juca în sezonul viitor în Serie B.

Conform publicației Il Secolo XIX, internaționalul român a trecut vizita medicală, a semnat un contract pe cinci sezoane cu genovezii, iar de miercuri va intra în programul de pregătire al echipei.

Transferul lui Drăgușin face parte dintr-o înțelegere mai amplă între cele două cluburi. Juventus l-a luat de la Genoa pe fundașul stânga Andrea Cambiaso și, pe lângă cedarea lui Drăgușin, a mai plătit 4 milioane de euro.

Radu Drăgușin a revenit la Juventus Torino după împrumutul la Salernitana, însă fundașul central de 20 de ani nu va mai juca pentru „Bătrâna Doamnă”.

Juventus Torino a decis soarta lui Radu Drăgușin. Ce se întâmplă cu fotbalistul român

Radu Drăgușin nu va fi păstrat în lot de Juventus, însă nici nu va fi împrumutat din nou. Stoperul are însă șanse mari să ajungă la Genoa, ca parte din afacerea Andrea Cambiaso.

ADVERTISEMENT

Torinezii îl doresc enorm pe fundașul stânga al genovezilor evaluat la 5 milioane de euro, iar Radu Drăgușin ar putea fi cedat la Genoa, plus o sumă de bani.

Românul însă nu a fost foarte încântat de acest transfer, cel puțin inițial, și a cerut timp suplimentar de gândire înainte să ia decizia finală.

ADVERTISEMENT

Radu Drăgușin și-a dat în cele din urmă acordul pentru transferul la Genoa

Conform Sky Sport Italia, Radu Drăgușin s-a hotârăt să plece la Genoa. Pe 11 iulie, Radu Drăgușin ar trebui să semneze contractul cu echipa din Serie B și să efectueze vizita medicală.

Radu Drăgușin a avut un sezon destul de bun și a ajuns la 22 de meciuri în Serie A. Stoperul român a bifat 15 meciuri pentru Sampdoria și șapte apariții pentru Salernitana, unde s-a salvat in extremis de la retrogradare.

ADVERTISEMENT

Transferul lui Cambiaso la Juventus este aproape realizat, jucătorul fiind dorit cu insistență la Torino și este văzut drept viitorul fundaș stânga al naționalei Italiei. Astfel, Radu Drăgușin va evolua mai mult ca sigur în sezonul viitor în Serie B la Genoa.

Radu Drăgușin a debutat deja la echipa națională de seniori

Radu Drăgușin a debutat la echipa națională de seniori în meciul amical cu Grecia, când a jucat în ultimele două minute, iar la loturile de juniori are deja 28 de meciuri. Drăgușin îl are ca model pe Cristian Chivu.

ADVERTISEMENT

Fundașul central se află și în cursa pentru câștigarea trofeului Golden Boy 2022, pentru titlul de cel mai bun tânăr fotbalist al anului. Pe listă se află 100 de fotbaliști.

ADVERTISEMENT