Sport

Răducioiu și-a îndulcit tonul la adresa lui Radu Drăgușin: „Am exagerat cu ciobănia, dar e rudimentar din punct de vedere tehnic”

Florin Răducioiu s-a arătat surprins de transferul lui Radu Drăgușin la Tottenahm și își menține părerea expusă în luna decembrie, când a contestat premierea fundașului cu titlul de ”Fotbalistul român al anului”.
23.01.2024 | 23:25
Raducioiu sia indulcit tonul la adresa lui Radu Dragusin Am exagerat cu ciobania dar e rudimentar din punct de vedere tehnic
Florin Răducioiu nu e impresionat de transferul lui Drăgușin la Tottenham. foto: colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Radu Drăguşin a devenit în 2024 cel mai scump român transferat vreodată. Tottenham a plătit 26 de milioane de euro celor de la Genoa, iar fundaşul român va avea un salariu de 3 milioane de euro anual.

Florin Răducioiu, surprins de transferul lui Radu Drăgușin la Tottenahm

În luna decembrie a anului 2023, Radu Drăgușin a primit trofeul de ”Fotbalistul român al anului în Ancheta GSP”. Tot atunci, Florin Răducioiu a contestat vehement deciazia de a-l premia pe fundaș, având un discur dur: ”De unde și până unde l-ați premiat pe Radu Drăgușin jucătorul anului? Cu tot respectul pentru el, este un jucător foarte limitat din punct de vedere tehnic. Se premiază ciobănia?”.

ADVERTISEMENT

Între timp, Radu Drăgușin a făcut pasul de la Genoa la Tottenham și a devenit cel mai scump jucător român transferat vreodată. Fostul atacant al ”Generației de Aur” nu și-a schimbat discursul nici după această mutare și consideră în continuare că Drăgușin mai are multe de învățat.

”M-a surprins tranferul lui la Tottenham. Nu am crezut că Tottenham poate cumpăra un jucător atât de tânăr pe o asemenea sumă. Îl felicit pentru acest transfer. Înseamnă că antrenorul de acolo a văzut un potențial foarte mare în el.

ADVERTISEMENT

Probabil, dacă va confirma până la vară, Drăgușin o să fie chiar titular. Rămâne de văzut dacă va confirma și dacă o să ajungă titular în echipa lui Tottenham. Este cu totul alt nivel în Anglia. Viteza de joc de acolo este mult mai mare. Timpul va spune dacă el a făcut alegerea potrivită.

El mai are multe de învățat din punct de vedere tehnic. E adevărat că a învățat foarte multe de la coechipierii de la Juventus, Leonardo Bonucci și Giorgio Chiellini. Am spus că este rudimentar din punct de vedere tehnic. Din punct de vedere al caracterului, este un profesionist deasăvâșit. Este ca un diamant care încă trebuie șlefuit”, a declart Florin Răducioiu la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Florin Răducioiu: ”Personal, Drăgușin nu mi-a transmis nimic”

Florin Răducioiu își păstrează părerea din luna decembrie când a declarat că nu merită titlul de ”Fotbalistul român al anului”, dar crede că a exagerat când l-a numit ”cioban”.

”Poate am exagerat când am spus ‘ciobănie’. Mi-a venit chestia asta în minte, deoarece el este încă foarte rudimentar tehnic. De Ligt a câștigat premiul de cel mai bun jucător în Olanda, dar avea în palmares Cupa Olandei și Campionatul Olandei. Și jucase într-o echipă precum Ajax, care ajunseseră până în semifinalele Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Nu e posibil să dăm titlul de cel mai bun jucător al României pentru un apărător tânăr. Este un apărător care nu m-a impresionat, lăsând la o parte amploarea acestui transfer. Nu pot să îl uit pe Alibec. Mă gândesc că am exagerat spunând cuvântul ‘ciobănie’, dar eram revoltat. Nu putem premia un jucător care, mie personal, nu mi-a transmis nimic. Esența fotbalului stă în jucătorul care dă gol, care mă ridică de pe scaun pe mine, ca suporter”, a mai declarat Florin Răducioiu.

Radu Drăguşin a debutat în Premier League

Radu Drăgușin a debutat în Premier League, în partida dintre Manchester United și Tottenham, scor 2-2, de pe 14 ianuarie. Românul a intrat în minutul 85 și a jucat 10 minute, înlocuindu-l pe Skipp.

Este al 16-lea român care evoluează în Premier League. În contractul lui Drăguşin este stipulată o primă de 6000 de euro pentru fiecare meci jucat în campionatul Angliei.

ADVERTISEMENT