Sport

Risto Radunovic și Andrei Cordea vor să spele rușinea din Europa contra Rapidului: „Vom schimba imaginea noastră!”

După 0-3 cu West Ham, Radunovic și Cordea au preferat să privească spe viitor și spun că-și doresc un succes cu Rapid pentru a face uitată experiența europeană.
04.11.2022 | 01:30
Risto Radunovic si Andrei Cordea vor sa spele rusinea din Europa contra Rapidului Vom schimba imaginea noastra
Radunovic și Cordea speră că echipa va strânge rândurile și se va revanșa, cu un succes în derbyul cu Rapid, pentru campania europeană ratată. Foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Chiar dacă West Ham a folosit o formulă experimentală, trupa lui Moyes s-a impus cu 3-0. Iar FCSB a părăsit grupele Conference League fără victorie. Radunovic și Cordea au acceptat că prestația echipei a fost sub așteptări. Dar speră să se revanșeze în fața suporterilor cu un succes în derbyul cu Rapid.

”Duminică avem un nou meci, un derby, care poate schimba în bine tot sezonul”, spune Risto Radunovic

Dezamăgit de ocazia ratată. Dar mai ales de evoluția echipei. Aceasta a fost concluzia trasă de Risto Radunovic după jocul cu West Ham. El spune însă că speră ca această campanie să fie o lecție pentru viitor. Iar în stagiunea viitoare să fie mai bine.

ADVERTISEMENT

”O seară foarte grea. Fiind ultimul meci, am vrut să arătăm mai bine. Să facem un meci bun. Și pentru suporteri, dar mai ales pentru noi. De aceea îmi pare foarte rău că am pierdut acest meci.

Am avut o ocazie imensă (n.r. cea din minutul 90). Dar mai mult mă pune pe gânduri faptul că echipa nu a făcut un meci bun, nu a arătat cum trebuie. Este un aspect mai important decât ocaziile pe care le-am avut.

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, sunt foarte multe goluri încasate. Acum nu mai putem schimba nimic și trebuie să o luăm ca pe o lecție. La anul să dea Dumnezeu să fie mai bine”, a spus Radunovic.

Risto Radunovic: ”Trebuie să facem treabă bună în campionat”

Cât contează schimbarea antrenorului? Radunovic spune că este un moment dificil, dar speră că meciul cu Rapid, un derby, să fie cel care va da semnalul revirimentului.

ADVERTISEMENT

”Este un moment dificil pentru noi. Dar duminică avem un nou meci (n.r. vs Rapid), un derby, care poate schimba în bine tot sezonul. Vrem să ne concentrăm pe acesta și să schimbăm lucrurile. Sunt sigur că fiecare jucător așteaptă acest meci. Și că vor da tot ceea ce pot pentru a arăta mai bine. 

Mihai e antrenorul nostru secund de foarte mult timp. Îmi pare rău și pentru el că nu am reușit să facem un rezultat bun. Trebuie să facem treabă bună în campionat, să ajungem în play-off.

ADVERTISEMENT

La cum am arătat în ultimele meciuri nu putem spune că ne-am concentrat asupra campionatului. Dar sunt sigur că putem schimba imaginea noastră. Noi suntem o familie și așa trebuie să rămânem. Și așa vom fi tot timpul”, a concluzionat Radunovic.

Andrei Cordea: ”Rapid nu e favorită, jucăm acasă, în fața suporterilor noștri, și avem o echipă foarte bună”

Andrei Cordea își dorește ca FCSB să treacă repede peste umilința din Conference League. Și să se concentreze pe campionat. Căpitanul roș-albaștrilor din prima repriză a meciului cu West Ham spune că Rapid nu are cum să fie favorită în duelul „de foc” de duminică.

În plus, Cordea a vorbit despre fostul antrenor, Nicolae Dică, și interimarul Mihai Pintilii, care a condus FCSB în partida cu West Ham.

”Cred că ăsta a fost declicul. Jucătorii care au venit de la echipa lor secundă și-au dorit foarte mult să demonstreze. Iar azi au jucat mai bine decât noi.

Cred că, dacă în primele două meciuri (n.r. – cu West Ham, 1-3, și Anderlecht, 0-0), nu eram dezavantajați și luam cele 6 puncte, acum puteam privi grupa altfel”, a spus Cordea.

El privește însă în perspectivă și spune că echipa trebuie să se revanșeze în campionat pentru a-i face fericiți pe suporteri. ”Ne dorim să îi facem mândri de noi. Pentru că în această grupă n-am reușit foarte multe deși ne-au ajutat.

Ne dorim foarte mult să batem Rapidul. Nu e favorită, jucăm acasă la noi, în fața suporterilor noștri, și avem o echipă foarte bună. Alături de Pintilii, cred că o să pregătim foarte bine meciul. Și ne dorim să îl câștigăm”, a completat acesta.

”Știe fotbal, a jucat și el la nivel înalt”, îl caracterizează Cordea pe Pintilii

Evident, nu au lipsit nici întrebările legate de situația de pe banca tehnică. Cordea a vorbit despre Mihai Pintilii. ”S-au schimbat la Steaua (n.r. – FCSB) deja 5 antrenori, dar Pintilii a rămas.

A fost mereu alături de noi, ne-a încurajat, ne-a spus mereu ce trebuie să facem, cât de pregătiți trebuie să fim. El a fost tot timpul omul care ne-a dat o mână de ajutor când am avut nevoie și a făcut-o bine.

Pe mine m-a ajutat foarte mult. Este un om care știe fotbal, a jucat și el la nivel înalt, inclusiv în Champions League”, a precizat Cordea.

În ceea ce-l privește pe fostul antrenor, Cordea a ținut să infirme zvonurile legate de un conflict cu jucătorii. ”Vestiarul nu s-a rupt, asta vă zic 100%. El a ținut vestiarul unit, atâta că a avut discuții cu Dawa și Malcom (n.r. – Edjouma) la meciurile cu Petrolul și U Cluj. Ne pare rău că a plecat atât de repede”, a concluzionat el.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 4,85 este cota pentru „X pauză / X final” la FCSB – Rapid. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT