News

Raed Arafat, anunț important pentru elevi și părinți. Ce s-ar putea întâmpla după vacanță

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a făcut un anunț important pentru elevi și părinți în ceea ce privește scenariile luate în calcul după vacanță.
23.10.2021 | 10:20
Raed Arafat anunt important pentru elevi si parinti Ce sar putea intampla dupa vacanta
ADVERTISEMENT

De luni, 25 octombrie, pe fondul situației sanitare extrem de grave de la nivel național, toți elevii din România intră într-o vacanță prelungită de 2 săptămâni.

În acest moment, încă nu se știe cu certitudine ce se va întâmpla la finalul celor 14 zile de pauză ale elevilor. Din partea autorităților vin declarații ușor contradictorii.

ADVERTISEMENT

Dacă Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că pauza nu ar trebui să fie mai mare de 2 săptămâni, Raed Arafat afirmă că există nicio garanție că școlile se vor redeschide în format fizic după această perioadă.

Raed Arafat vine cu vești importante pentru elevi și părinți. Deciziile care s-ar putea adopta după vacanță

Prezent vineri seara la Digi24, șeful DSU a dezvăluit că după 10 zile va exista o nouă evaluare pentru a vedea cum evoluează situația epidemiologică la nivel național.

ADVERTISEMENT

Secretarul de stat a recunoscut că autoritățile nu știu să spun că certitudine, în prezent, dacă elevii vor reveni în bănci pe 8 noiembrie, când ar expira cele 2 săptămână ale vacanței prelungite.

”Nu există nicio garanție (n.r. că va începe școala fizic) pentru că nu știm cum va evolua. Așteptăm să vedem evoluția și discuția asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mișcă situația”, a precizat șeful DSU la postul de știri citat.

ADVERTISEMENT

Medicul Arafat a venit și cu explicații în legătură cu decizia autorităților de a-i trimite în vacanță pe toți elevii. Acesta a spus că ”s-a preferat soluţia asta compensând ulterior zilele date pentru vacanţă, decât să fie online şi să fie o discrepanţă între accesul la online şi seriozitatea şi toate acestea.

Au fost nişte discuţii care au fost stabilite mai ales de experţii de la Ministerul Educaţiei că asta ar fi soluţia mai bună”.

ADVERTISEMENT

Ce spunea ministrul Educației despre situația școlilor

În urmă cu două zile, Ministrul Educației era de părere că vacanța care începe de luni pentru toți elevii nu ar trebui să dureze mai mult de 2 săptămâni, pentru a se permite recuperarea prin modificarea structurii anului școlar.

În ceea ce privește recuperarea orelor pierdute, Cîmpeanu afirma că ”nu mai târziu de 5 noiembrie”, autoritățile din învățământ ar trebui să ia decizia legată de schimbarea structurii anului școlar.

Ministrul a venit cu un anunț important pentru elevii claselor terminale. Aceștia au primit asigurări de la Cîmpeanu că parcursul lor educațional nu va avea de suferit din perspectiva numărului de săptămâni de cursuri.

ADVERTISEMENT
Tags: