News

Raed Arafat îi contrazice pe cei care spun că avem mai mulți infectați de COVID-19: “Erau mai multe decese dacă cifrele erau incorecte”

17.04.2020 | 23:37
Raed Arafat ii contrazice pe cei care spun ca avem mai multi infectati de COVID19 Erau mai multe decese daca cifrele erau incorecte
ADVERTISEMENT

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a declarat că numărul cazurilor de coronavirus din România reflectă realitatea și spune că ar fi fost mai multe decese dacă cifrele erau incorecte.

Raed Arafat îi contrazice pe cei care spun că avem mai mulți infectați de COVID-19

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat că va creşte în continuare capacitatea de testare în România şi om ajunge la 8.000 de teste pe zi:

ADVERTISEMENT

“Dacă aveam cazuri mult mai multe, trebuia să avem un număr de decese care reflectau situaţia; înainte de asta, trebuia să crească semnificativ numărul pacienţilor din Terapie Intensivă.

Numărul testelor a crescut şi o să ajungem la 8.000 de teste pe zi în curând. Suntem la 6.000 de teste pe zi şi este o creştere faţă de ce se făcea înainte. Pentru cei care zic că situaţia nu reflectă realitatea la acest moment…

ADVERTISEMENT

“Nu există să ai numărul de decese pe care-l avem acum pe zi şi să spunem că suntem într-o situaţie mult mai gravă”

Dacă într-adevăr aveam cazuri mult mai multe şi eram în situaţia altor ţări care sunt într-o situaţie dramatică şi testele nu reflectau această situaţie, atunci trebuia să avem un număr de decese care o reflectau.

Nu există să ai numărul de decese pe care-l avem acum pe zi şi să spunem că suntem într-o situaţie mult mai gravă. Trebuia să crească semnificativ numărul de decese şi, înainte de asta, trebuia să crească semnificativ numărul pacienţilor din Terapie Intensivă”, a declarat Raed Arafat, vineri seară, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban i-a contrazis și el pe conspiraționiști

Raed Arafat a declarat că există o medie de 240 – 280 de pacienți pozitivi la terapie intensivă:

“Dacă acest număr ar creşte, fără să crescă numărul cazurilor confirmate, atunci este posibil că nu avem date corecte cu privire la ce se întâmplă în teren”, a mai spus Arafat.

ADVERTISEMENT

Și premierul Ludovic Orban i-a contrazis pe cei care spun că avem mai multe cazuri de infecții cu coronavirus decât cele care au fost anunțate oficial. Premierul afirmă că numărul deceselor arată răspândirea coronavirusului.

ADVERTISEMENT