Sporturi

Rafael Nadal, critici voalate la adresa lui Novak Djokovic: „Unii își fac publice toate acțiunile”

26.01.2021 | 10:14
Rafael Nadal critici voalate la adresa lui Novak Djokovic Unii isi fac publice toate actiunile
ADVERTISEMENT

Rafael Nadal și Novak Djokovic sunt printre cei mai mari rivali din tenisul mondial. Spaniolul l-a ironizat pe sârb, după ce acesta din urmă a trimis o scrisoare publică prin care vrea să sprijine tenismenii de la Australian Open.

Nadal consideră că nu orice gest considerat nobil trebuie făcut în mod public și că sunt și maniere mai discrete prin care tenismenii pot să își dovedească solidaritatea față de ceilalți.

ADVERTISEMENT

Sârbul se plânsese într-o scrisoare deschisă de condițiile stricte de carantină impuse de organizatorii Australian Open pentru cei nu mai puțin de 72 de jucători care au ajuns deja la „Antipozi”.

Rafael Nadal, critici voalate la adresa lui Novak Djokovic

În vârstă de 34 de ani, spaniolul Rafael Nadal continuă să fie prezent în elita globală a tenisului masculin și se află, în acest moment, pe locul 2 în ierarhia ATP. Spaniolul va juca la Australian Open, turneu pe care își propune să îl câștige.

ADVERTISEMENT

El a fost nemulțumit de faptul că Novak Djokovic, rivalul său și ocupantul fotoliului de lider în ierarhia mondială, a transmis o scrisoare publică organizatorilor de la Australian Open, pentru a se plânge de condițiile de carantinare.

„Unii simt nevoia să facă publică orice acțiune pe care o desfășoară pentru a-i ajuta pe alți jucători. Alții fac lucrurile într-o manieră mai discretă, fără a trebui să braveze în mod public cu orice acțiune”, a declarat Nadal pentru ESPN Argentina, citat de Marca.

ADVERTISEMENT

Ce spune despre condițiile de la Australian Open: „Unii nu se gândesc și la cei care nici măcar nu se pot antrena”

Nadal crede că nu toți sportivii de la Australian Open sunt afectați în egală măsură de restricțiile impuse de către organizatori. Spaniolul este de părere că cei mai dezavantajați sunt cei care sunt izolați în camere, fără a putea măcar să se antreneze.

„Sunt unii care se plâng foarte mult de condițiile de la Adelaide, dar pe care nu i-am văzut să spună ceva și despre condițiile în care trăiesc cei peste 20 de jucători care sunt carantinați fără să se poată antrena”, a spus Nadal.

ADVERTISEMENT

Printre sportivii forțați să stea îl izolare fără a putea măcar să se antreneze înaintea turneului de Grand Slam care se va desfășura între 8 și 21 februarie, se află și Sorana Cîrstea. Românca a anunțat că ar fi plecat acasă, dacă i s-ar fi permis.

„Plângerile vin mereu din partea cuiva aflat într-o poziție dezavantajată. Deși vorbim despre fair play și condiții egale, unii oameni nu se plâng și de neajunsurile celor care o duc chiar mai rău decât ei. Până la urmă, toți vrem să facem performanțe cât mai importante așa cum putem și să ne și ajutăm între noi”, a mai afirmat Rafael Nadal.

ADVERTISEMENT