News
notix pixel id

Raluca Turcan, atac dur la adresa lui Vlad Voiculescu. De ce îl acuză pe fostul ministru al Sănătății

20.04.2021 | 22:05
Raluca Turcan, atac dur la adresa lui Vlad Voiculescu. De ce îl acuză pe fostul ministru al Sănătății
Raluca Turcan, atac dur la adresa lui Vlad Voiculescu. De ce îl acuză pe fostul ministru al Sănătății foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Raluca Turcan, Ministrul Muncii, a lansat marți un atac dur la adresa lui Vlad Voiculescu, fostul Ministru al Sănătății, acuzându-l pe acesta de o serie de lucruri în urma declarațiilor publice făcute după ce a rămas fără funcție în guvern.

Voiculescu a fost demis în urmă cu o săptămână de către Florin Cîțu, moment care a declanșat o criză politică în actuala coaliție de guvernare.

Prim-ministrul a lansat și el zilele trecut un atac dur la adresa lui Vlad Voiculescu, spunând că declarațiile sale îi ajută pe cei de la PSD și pe cei care se împotrivesc campaniei de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Raluca Turcan, atac dur la adresa lui Vlad Voiculescu. De ce îl acuză Ministrul Muncii 

Cosmin Prelipceanu: “Conform noului acord, premierul se va consulta cu liderii de coaliție înainte de a lua o decizie în guvern în privința unuia sau altuia dintre membri cabinetului său.”

Raluca Turcan: “Orice elemente de acord sunt binevenite, iar o coaliție are nevoie de calm pentru a funcționa, dar partidele trebuie să fie concentrate pe rezultate. Oricând poți să lași loc nemulțumirilor, dar pe fond oamenii vor să vadă eficiență.

ADVERTISEMENT

Toate informațiile lansate în spațiul public de fostul ministru al Sănătății au scăzut încrederea în oamenii politici, în guvern și în campania de vaccinare.

România a început foarte bine această campanie, dar, din nefericire, actorii politici au fost absorbiți de alte detalii, iar discuția nu a mai fost atât de consistentă despre necesitatea vaccinării.

ADVERTISEMENT

Am reușit să avem vaccinuri și centre suficiente, trebuie doar resădită încrederea, iar pentru asta toți membrii coaliției trebuie să se pună la masă cu calm.

Noul ministru al Sănătății are o agendă complexă, nu doar partea de vaccinare care este esențială și coordonată de premier, ci trebuie să urmărească elementele de reformă în sistemul sanitar, acesta nefiind unul ușor.

ADVERTISEMENT

S-au adunat probleme de 30 de ani, s-au cangrenat sistemele, la fel ca în domeniul muncii. Îți trebuie aplicare zi de zi dacă vrei să miști lucrurile, altfel, doar superficial bătând din palme, nu poți să schimbi lucrurile”

Turcan: “Coaliția va merge mai departe”

“Coaliția va merge mai departe, asta spun și matematica și rațiunea, iar cine nu înțelege își ratează misiunea de om politic trimis să guverneze.

ADVERTISEMENT

Acest guvern a primit încredere să rezolve niște probleme care trenează de ani de zile, iar oamenii nu sunt interesați de meciurile din coaliție, ci vor să vadă rezultate.

Poți obține rezultate dacă miniștri își fac treaba și dacă există în Parlament o majoritate solidă care să ofere sprijin guvernului.

Tot ce a fost conflict în ultima vreme trebuie pus deoparte și trebuie să mergem mai departe”, a declarat Raluca Turcan la Digi24.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri