News

Ramzan Kadîrov, avansat la gradul de general-colonel de către Vladimir Putin. Cecenul a adus în discuție un atac nuclear în Ucraina

Ramzan Kadîrov a anunțat, miercuri, că președintele Vladimir Putin l-a avansat în grad pentru a doua oară în șase luni. Acesta a devenit general-colonel al armatei ruse.
05.10.2022 | 18:15
Ramzan Kadirov avansat la gradul de generalcolonel de catre Vladimir Putin Cecenul a adus in discutie un atac nuclear in Ucraina
Vladimir Putin l-a promovat în gradul de general-colonel pe Ramzan Kadîrov. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mișcare interesantă făcută de Vladimir Putin. Unul dintre cei mai radicali oameni din jurul dictatorului rus, Ramzan Kadîrov, a fost avansat în funcție.

Vladimir Putin l-a promovat în gradul de general-colonel pe Ramzan Kadîrov

Într-un mesaj postat pe contul său de Telegram, liderul autoritar al republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, a anunțat că a fost promovat la gradul de general-colonel de către președintele Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

Mișcarea președintelui rus are loc într-un moment în care forțele Moscovei se confruntă cu eșecuri pe bandă rulantă pe frontul din Ucraina.

”Vreau să vă împărtășesc încă o veste bună. Președintele Rusiei mi-a acordat gradul de general-colonel. Decretul a fost emis sub numărul 709. Vladimir Vladimirovici (n.r. Putin) m-a informat personal despre acest lucru și m-a felicitat”, a scris Kadîrov pe canalul său de Telergram, notează TASS.

ADVERTISEMENT

În aceeași postare, Kadîrov a mai adăugat că liderul de la Kremlin i-a transmis felicitări în această zi, când cecenii sărbătoresc ziua Capitalei Groznîi, Ziua Profesorului și Ziua Tineretului Cecen.

”Șeful statului m-a sunat și mi-a cerut să urez bunăstare, noroc și succes tuturor locuitorilor Republicii Cecene în numele său! În ciuda volumului său de muncă, comandantul suprem nu uită niciodată date semnificative în regiunea noastră”, a mai punctat acesta.

ADVERTISEMENT

Liderul cecen a sugerat o lovitură nucleară în Ucraina, după eșecul rușilor de la Lîman

În weekendul trecut, același Ramzan Kadîrov a declarat că factorii de decizie de la Moscova trebui să ia în considerare utilizarea unei arme nucleare tactice în Ucraina. Anunțul a fost făcut după înfrângerea armatei lui Putin din orașul Lîman.

”După părerea mea, ar trebui luate măsuri mai drastice, până la declararea legii marțiale în zonele de frontieră și utilizarea de arme nucleare cu randament redus”, a scris Kadîrov, sâmbătă, pe Telegram.

ADVERTISEMENT

Tot în mediul online, Kadîrov l-a criticat pe generalul colonel Alexander Lapin, despre care a spus că ar trebui retrogradat la rang de soldat.

Nu au scăpat de atacurile sale nici alți oficiali militari ruși. Despre aceștia, liderul cecen a spus că au abandonat orașul Lîman din estul Ucrainei.

ADVERTISEMENT