Fotbal intern

Rapid are un focar de COVID-19! Lotul giuleştenilor a intrat în izolare

13.10.2020 | 14:25
Rapid are un focar de COVID19 Lotul giulestenilor a intrat in izolare
ADVERTISEMENT

Necazurile se adună la Rapid. După „dușul rece” de la Turnu Severin, unde giuleștenii au fost puși la colț de FC U Craiova 1948 a lui Adrian Mititelu cu 5-0,  clubul a anunțat că au apărut încă două noi cazuri de infectare cu coronavirus.

Cei doi testați pozitiv sunt antrenorul Adrian Iencsi și mijlocașul Rareș Ilie. Totalul infectărilor din lotul vișiniu a ajuns, astfel, la 8.

ADVERTISEMENT

Adrin Iencsi a stat pe banca tehnică la partida de sâmbătă, când giuleștenii au fost umiliți de FCU Craiova la scor de „curtea școlii”, în etapa 7 din Liga a II-a. După meci, tehnicianul rapidist a avut simptome ușoare de COVID-19, conform comunicatului dat publicității de clubul din Giulești.

Dintre „pozitivi”, doar 4 sunt fotbaliști

“Menționăm că la testul efectuat joi, înaintea meciului de la Turnu Severin, ambii au avut rezultate negative. În consecință, clubul Rapid a luat decizia anulării antrenamentului de astăzi, iar lotul și staff-ul tehnic au intrat în izolare. DSP București a fost notificat cu privire la situație” – comunicat Rapid București

Săptămâna trecută, încă șase componenți ai lotului rapidist au fost depistați pozitiv la coronavirus. Trei dintre ei sunt jucători (Rareș Lazăr, Ștefan Pănoiu și Virgil Drăghia) și alți trei sunt oameni din staff. Toți cei șase se simt bine.

ADVERTISEMENT

După înfrângerea din ultima rundă cu FC U Craiova 1948, giuleștenii au 13 puncte după 7 etape și sunt pe locul 4 în clasamentul ligii secunde, după olteni, U Cluj, care-și intră în cadența de favorită la promovare cu Costel Enache pe bancă (4-1 cu Turris, la Turnul Măgurele, în ultima partidă a etapei) și Metaloglobus, surpriza plăcută, neînvinsă de când este antrenată de Gabi Manu.

În etapa următoare, Rapid va juca împotriva lui CS Mioveni, joi, de la ora 19:30. Partida va fi transmisă de Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Ce măsuri a luat Rapid după apariția focarului de coronavirus și… FC U Craiova!

Vineri Rapidul anunța că are doi fotbaliști și trei oameni din staff-ul tehnic depistați pozitiv la coronavirus. Portarul Virgil Drăghia și mijlocașul Rareș Lazăr nu au putut evolua în jocul cu FC U Craiova 1948. Ei au intrat în izolare pentru două săptămâni.

Tânăruș mijlocașul Ștefan Pănoiu este al treilea jucător jucător de la Rapid care, cronologic, a primit un rezultat pozitiv la SARS-CoV-2. El a fost testat la echipa națională sub 19 ani. Și el s-a izolat timp de două săptămâni.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, giuleștenii au făcut primul transfer după umilința administrată de oltenii lui Mititelu. Rapid și-a întărit apărarea (normal după un 0-5…) cu un fundaș de primă ligă: Alexandru Dandea de la Astra Giurgiu.

Campion cu formația giurgiuveană în 2016, Dandea și-a pus semnătura pe un contract de un an de zile cu formația antrenată de Adrian Iencsi și a acordat și primele declarații în calitate de jucător al bucureștenilor.

  • „Am venit cu gânduri măreţe, să ajungem în Liga 1, unde îi stă bine Rapidului, unde merită să fie, pentru că este o echipă de tradiţie, o echipă cu milioane de suporteri şi îmi propun să pun şi eu umărul la această promovare” – Alexandru Dandea
  • „N-a fost o decizie grea să las prima ligă pentru Liga 2, pentru că întotdeauna mi-am dorit să îmbrac tricoul Rapidului” – Alexandru Dandea
  • „Familia m-a îndemnat să vin aici, tatăl meu este foarte fericit pentru că Rapid este echipa pe care o iubeşte din copilărie şi pentru mine a fost o decizie foarte uşoară” – Alexandru Dandea
  • 300.000 de euro este cota de piaţă a lui Alexandru Dandea, conform transfermarkt.com
  • 32 de ani a împlinit Alexandru Dandea pe 23 ianuarie
ADVERTISEMENT