Sport

Rapid – CSM București 30-28, în „Liga Florilor”. „Tigroaicele”, prima înfrângere în campionat după 2 ani și 3 luni!

Rapid a câștigat derby-ul cu CSM București din „Liga Florilor”, scor 30-28. A fost prima victorie a clubului „alb-vișiniu” contra rivalelor din Capitală.
07.02.2024 | 19:34
Rapid  CSM Bucuresti 3028 in Liga Florilor Tigroaicele prima infrangere in campionat dupa 2 ani si 3 luni
Rapid a câștigat derby-ul cu CSM București din „Liga Florilor”. Foto: FANATIK.
ADVERTISEMENT
07-02-2024
15:53

Rapid – CSM București 30-28

Vezi toate fazele video importante aici. 

FINAL DE MECI. Rapid a câștigat derby-ul cu CSM București, scor 30-28 în etapa a 16-a din „Liga Florilor”. Formația antrenată de David Ginesta s-a apropiat la 6 puncte de liderul CSM București. 

Rapid a câștigat în premieră în fața echipei lui Adi Vasile. Până la partida de miercuri seară se înregistraseră 14 victorii pentru CSM București și un rezultat de egalitate.

Totodată, CSM București a pierdut pentru prima dată în campionat după o perioadă de 2 ani și 3 luni. Ultima oară când „tigroaicele” pierdeau în campionat se întâmpla pe 7 noiembrie 2021, scor 25-27 în deplasare cu Dunărea Brăila. 

Min. 53: 26-25. Mihaela Mihai înscrie din extremă și o duce pe CSM București la un singur gol. Ginesta cere time-out. 

Min. 49: 26-22. Orlane Kanor înscrie din toate pozițiile, iar Adi Vasile cere timp de odihnă. Antrenorul campioanei României a fost extrem de nervos pe parcursul timpului de odihnă. 

Min. 42: 21-19. Rapid menține avantajul. Kobylinska, interul dreapta de la CSM București, a ajuns la 4 goluri. 

Min. 36: 17-16. Debutul de repriză secunde îi aparține lui CSM București. „Tigroaicele” au revenit la un gol în spatele gazdelor. 

PAUZĂ: 16-13. Arntzen a înscris la ultima fază a primei reprize, însă Rapid rămâne în față la adăpostul unui avantaj consistent. 

Min. 26: 14-11. Ostase înscrie de pe pivot și o duce pe Rapid la 3 goluri pe tabelă. 

Min. 23: 11-10. Atât Rapid, cât și CSM București evoluează în inferioritate numerică. Dindiligan reduce din diferență de pe extremă. 

Min. 18: 8-7. Rapid rămâne în față. CSM București a redus din diferență după time-out-ul cerut de Adi Vasile. 

Min. 15: 7-6. Rapid a preluat conducerea. CSM București a reușit să strângă diferența pe fondul unei superiorității numerice. 

Min. 5: 2-2. Început echilibrat de partidă. Cristina Neagu a înscris deja de la 7 metri. 

Min. 1: Start de meci!

Rapid încearcă să își consolideze poziția în campionat și să aducă primul eșec celor de la CSM București. Giuleștencele se luptă cu Bistrița și Dunărea Brăila pentru poziția a doua din clasament, care poate asigura un wild-card pentru viitoarea ediție a Ligii Campionilor.

Meciul Rapid – CSM București are loc miercuri, 7 februarie, cu începere de la ora 18:00, în cadrul etapei a 16-a din Liga Florilor, competiția internă a handbalului feminin din România. Rapid ocupă locul 2, cu 36 de puncte, la egalitate cu Gloria Bistrița și cu două peste Dunărea Brăila. Tigroaicele sunt ca și campioane, având punctaj maxim după primele 15 etape, 45 și practic nemaiputând fi ajunse de nimeni.

Unde se joacă meciul Rapid – CSM București

Întâlnirea Rapid – CSM București se dispută miercuri, 7 februarie, de la ora 18:00 în sala Rapid, în etapa a 16-a din SuperLiga. Dacă tigroaicele pot sărbători deja titlul, situația giuleștencelor este una foarte dificilă. După ce au ratat în proporție de 99 la sută calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor acum se poate petrece o dramă și mai mare, în perspectiva noului sezon.

ADVERTISEMENT

În sensul în care Rapid se bate cu Gloria Bistrița și cu Dunărea Brăila pentru locul 2, care poate asigura un wild-card pentru viitoarea ediție a Ligii Campionilor. Primele două sunt egale la puncte, dunărencele la două lungimi în urmă. Rapid e nevoită să aducă primul eșec liderului, altfel va risca enorm să ocupe locul 2, pentru că meciul direct cu Bistrița va fi acolo, echipa unde e antrenor selecționerul Florentin Pera fiind cu adevărat un rival deosebit de puternic și va fi extrem de greu de câștigat pe terenul ei.

Cine transmite la TV partida Rapid – CSM București

Partida Rapid – CSM București se joacă miercuri, 6 februarie, de la ora 18:00, în sala Rapid, în etapa a 16-a din Liga Florilor și va fi transmisă în direct și în exclusivitate pe programul TV PRO Arena. O mai puteți vizona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Președintele clubului Rapid, care a activat în trecut în conducerea CSM-ului, Bogdan Vasiliu, recunoaște dificultatea partidei: “În campionat, obiectivul e locul 2, pentru a obține wildcard de Liga Campionilor. E greu de crezut că se mai poate întâmpla ceva ca să schimbe ierarhia campionatului. Miercuri avem meci cu CSM, încercăm să reducem din handicap. Va fi foarte greu”.

Ce jucătoare lipsesc din confruntarea Rapid – CSM București

Rapid se află în fața unui examen deosebit de dificil, pentru că deși e ca și campioană CSM București a tratat cu seriozitate pe mai departe partidele din campionat. Problema giueleștencelor, care a avut un impact foarte mare negativ atât în meciurile din Liga Campionilor și din campionat este tripla absență de durată a celor mai bune jucătoare din atac, Eliza Buceschi, Sorina Grozav și Estevana Polman, prima și a treia accidentate, care va deveni mamă, fiind însărcinată în patru luni.

ADVERTISEMENT

La CSM București nu ar fi deloc o surpriză dacă în perspectiva foarte importantului meci de duminică, din Liga Campionilor, acasă cu Bietigheim, antrenorul Adi Vasile ar lăsa pe bancă sau chiar în afara jocului o serie de jucătoare de bază, pe de o parte pentru a le odihni, pe de alta pentru a le feri de nedorite accidentări.

Cote la pariuri la jocul Rapid – CSM București

Deși CSM București este ca și campioană la avansul pe care îl are pentru casele de pariuri echipa lui Adi Vasile este favorită destul de clar și în acest derby al Capitalei, la cota de 1,45. Rapid a primit cota de 3,50 pentru a aduce primul eșec tigroaicelor. Și cota pentru șansă dublă 1X este excelentă, un 2,80 de toată frumusețea.

ADVERTISEMENT

Și nu se poate spune că book-makerii nu ar avea dreptate, deoarece bilanțul meciurilor directe din 2015 până acum pur și simplu îngrozește orice fan al Rapidului pentru că din 15 meciuri 14 au fost încheiate cu succese ale tigroaicelor și doar în 2022 am consemnat singurul egal dintre cele două echipe, 22 – 22.

ADVERTISEMENT