Sport

Rapid – FC Hermannstadt 2-0. Giuleștenii sunt la 6 puncte de FCSB

Rapid se impune pe Giulești în fața celor de la Hermannstadt, scor 2-0. Astfel, elevii lui Cristiano Bergodi sunt acum la 6 puncte de FCSB.
16.02.2024 | 21:31
Rapid  FC Hermannstadt 20 Giulestenii sunt la 6 puncte de FCSB
Rapid - FC Hermannstadt 2-0. Rrahmani mărește diferența pe Giulești
ADVERTISEMENT
16-02-2024
18:04

Rapid - FC Hermannstadt 2-0 (Krasniqi 54, Rrahmani 67)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+4 – Final de meci!

Min. 67 – GOOOL Rapid!!! Rrahmani primește o pasă perfectă de la Krasniqi și înscrie cu ușurință pentru giuleșteni.

Min. 54 – GOOOL Rapid!!! Giuleștenii deschid scorul prin execuția lui Krasniqi care primește balonul în careul mic și marchează.

Min. 18 – Rapidiștii au cerut penalty pentru un fault la Papeau. Francezul a căzut în careu după un contact cu un adversar.

Min. 6 – Ocazie mare pentru Rapid. Căbuz respinge un șut al lui Papeau.

Min. 1 – Start de meci!

16-02-2024
16:25

Echipele de start la Rapid - Hermannstadt

Rapid: Aioani – Braun, Săpunaru, Iacob, Borza – Burmaz, Djokovic, Albu, Papeau – Krasniqi, Rrahmani
Rezerve: Drăghia, Bădescu, I. Cristea, Dr. Grigore, Oaidă, Hromada, Funsho, Hasani, Petrila, El Sawy, Ioniță II, Cîrjan
Antrenor: Cristiano Bergodi

Hermannstadt: Căbuz – Bejan, Găman, I. Stoica – Butean, Murgia, Biceanu, Opruț – Ianis Stoica, Paraschiv, Balaure
Rezerve: Muțiu, I. Pop, Medina, Antoche, Fonseca, Ciubotaru, Jipa, Neguț, Bucuroiu, Oroian, G. Iancu, N’Goma
Antrenor: Marius Măldărășanu

Lovitura de start a partidei Rapid – Hermannstadt va fi dată de către Alexandru Dinu, fiul regretatului Constantin Dinu, supranumit “Buric”. Constantin Dinu a jucat 11 ani la Rapid, în perioada 1962-1973. A strâns 266 de meciuri și a marcat 22 de goluri. A câștigat titlul în 1967, Cupa României în 1972 și de două ori Cupa Balcanică (1964, 1966). A murit în 2013.

Meciul Rapid – FC Hermannstadt are loc vineri, 16 februarie, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei a 26-a din SuperLiga. Deși are patru victorii consecutive în noul an pentru Rapid confruntarea cu sibienii nu va fi deloc una ușoară. Echipa din orașul de pe malurile Cibinului este foarte bine organizată și o serioasă candidată pentru intrarea în play-off.

Unde se joacă meciul Rapid – FC Hermannstadt

Întâlnirea Rapid – FC Hermannstadt se dispută vineri, 16 februarie, de la ora 20:00, pe stadionul Superbet Arena din cartierul Giulești din București, în etapa a 26-a din SuperLiga și, cu siguranță, sunt mari șanse pentru încă un sold-out, mai ales și pentru faptul că adversarul chiar este unul greu de ucis.

ADVERTISEMENT

Va fi un meci absolut special pentru doi oameni cheie ai Sibiului, președintele Dani Coman și antrenorul Marius Măldărășanu, oameni cu îndelungat trecut rapidist ca jucători, care vin acum în postura de inamici ai echipei lor de suflet. Dar ambii sunt profesioniști și știu că se află la un alt club iar munca lor trebuie să aducă rezultate acolo unde sunt, indiferent de simpatiile din suflet. Dar, cu siguranță, fiind foarte respectați de fanii Rapidului, vor avea parte de o primire plină de fair-play din partea acestora.

Cine transmite la TV partida Rapid – FC Hermannstadt

Partida Rapid – FC Hermannstadt se joacă vineri, 16 februarie, de la ora 20:00, pe stadionul Superbet Arena din cartierul Giulești din București, în etapa a 26-a din SuperLiga și va fi televizată pe posturile Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La București vineri, 16 februarie, va fi o vreme cu cer variabil, mai mult noros, dar nu există nici un pericol de precipitații, care să creeze probleme suprafeței de joc. Maxima zilei va ajunge la 10 grade la ora amiezii iar la startul partidei vor mai fi în jur de 5 grade. Va conduce acest meci arbitrul George Vidican din Satu Mare, un arbitru din generația nou, dar oricum o alegere ciudată pentru o partidă deloc ușoară și cu mare impact la titlu și pentru play-off.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Rapid – FC Hermannstadt

Cristiano Bergodi are trei absențe la meciul cu FC Hermannstadt dar și un jucător în premieră, care va începe de pe bancă. Absenți sunt mijlocașii  Emmers și Kait și fundașul Onea, care a ieșit de pe teren în prima repriză a victoriei de la Cluj, din runda precedentă, contra CFR-ului. Noutatea este tot un mijlocaș, slovacul Hromada, sosit de la Slavia Praga. Dar foarte importantă va fi și decizia ce se va lua în privința căpitanului Cristi Săpunaru. și el ieșit comoționat la cap la Cluj.

ADVERTISEMENT

Și sibienii au absenți. Cel mai important este un jucător care a fost dorit de Rapid în iarnă și care se află în ultimele șase luni de contract cu FC Hermannstadt, mijlocașul japonez Mino Sota, suspendat. De asemeni, sunt accidentați atacanții Dragoș și Gabriel Iancu, nici o legătură de rudenie între cei doi.

Cote la pariuri la jocul Rapid – FC Hermannstadt

Rapid pleacă din postura echipei care are prima șansă, la o cotă foarte atractivă, 1,85. Dar Sibiul e o formație care gestionează în general bine partidele de afară și cota 3,30 este pentru un rezultat de egalitate iar 4,75 pentru victoria oaspeților. Șansă dublă X2 are cotă de 2,10. Un gol al echipei vizitatoare are cotă de 1,80.

ADVERTISEMENT

Rapid a jucat pe teren propriu 12 partide până acum și bilanțul lor este de șapte succese, trei eșecuri, două egaluri. În tur, la Sibiu s-a consemnat egalitate, 1-1, goluri Găman respectiv Ioniță. Sunt foarte puține meciuri directe, în afara remizei fiecare echipă câștigând pe terenul celeleilate acum un an, 2-0 Rapid la Sibiu și 1-0 Hermannstadt la București.

 

ADVERTISEMENT