Sport

Kim Rasmussen, prima reacție după ce a fost prezentat oficial la Rapid: „Nu pot face o mare revoluție”. Ce a spus despre fanii giuleșteni. Update

Kim Rasmussen a oferit prima reacție după ce a semnat cu Rapid. Antrenorul danez a avut un mesaj pentru suporteri echipei „alb-vișinii”.
09.03.2023 | 16:15
Kim Rasmussen prima reactie dupa ce a fost prezentat oficial la Rapid Nu pot face o mare revolutie Ce a spus despre fanii giulesteni Update
Danezul Kim Rasmussen a fost numit oficial în funcția de antrenor al echipei de handbal feminin a Rapidului, după despărțirea de spanilul Carlos Viver
ADVERTISEMENT
09-03-2023
14:24

Kim Rasmussen, prima reacție după ce a semnat cu Rapid

Kim Rasmussen este înlocuitorul lui Carlos Viver pe banca echipei de handbal a Rapidului. Fostul antrenor de la CSM București a avut prima reacție după ce a fost prezentat de campioana României, mărturisind că nu poate muta munții din loc, ci că trebuie să parcurgă etapele treptat. 

Totodată, antrenorul danez în vârstă de 50 de ani a precizat că nu i-a fost greu să semneze cu clubul giuleștean pentru că știe foarte bine cum merg lucrurile în capitala României. „E frumos că m-am întors. Nu mi-a fost greu să iau această decizie când mi s-a oferit oportunitatea.

Cunosc Bucureștiul, ce au construit aici. Ştiu staff-ul, ce proiect este în derulare la Rapid, știu fanii, nu puteam spune nu acestei oportunităţi! Îmi place să antrenez la cel mai înalt nivel, îmi place oportunitatea de a juca în cupele europene, îmi plac atmosfera, presiunea, dedicarea jucătoarelor şi atitudinea.

Când mă întorc într-un loc pe care-l cunosc deja, e o decizie simplă. Chiar dacă este pe finalul sezonului, trebuie să fim curajoși, chiar dacă nu va fi ușor. Am urmărit Rapidul în ultimii ani.

Cunosc jucătoarele de la echipele naţionale, am jucat de multe ori împotriva lor. Eu nu pot face o mare revoluție, lucrurile trebuie să se schimbe treptat. Trebuie să facem totul pas cu pas. Acum este imposibil să facem schimbări mari”, a declarat Kim Rasmussen. 

Fostul câștigător al Ligii Campionilor cu CSM București a vorbit și despre fanii Rapidului, fiind fermecat de atmosfera pe care o produce galeria „alb-vișinie” la meciurile echipei conduse de Bogdan Vasiliu. 

„Îmi plac mult fanii Rapidului, i-am urmărit atent, au apărut mult în presa internațională. Mă cunoașteți, sunt un antrenor pasional, trăiesc intens meciurile.

Fanii Rapidului creează în sală aceeași atmosferă care se găsește în interiorul meu, în timpul meciurilor. Sunt al optulea sau al nouălea jucător al nostru, din punctul meu de vedere. 

 Ajută mult echipa, o împinge de la spate, mai ales în această sală. Abia aștept să ne susțină la meciuri și le transmit că avem aceeași pasiune și dragoste pentru sport”, a mai spus Kim Rasmussen. 

08-03-2023
14:17

Kim Rasmussen, noul antrenor al Rapidului

Danezul Kim Rasmussen a fost numit oficial în funcția de antrenor al echipei de handbal feminin a Rapidului, după despărțirea de spanilul Carlos Viver.

”Kim Rasmussen este noul antrenor principal al echipei Rapid București. Cu o experiență de peste 30 de ani, tehnicianul danez are în palmaresul său unul dintre cele mai râvnite trofee, cel al Ligii Campionilor, câștigat în 2016. A fost selecționer al Poloniei, Ungariei, Muntenegrului și al Coreei de Sud.

Cu reprezentativa Poloniei a jucat 2 semifinale la Campionatele Mondiale din 2013 și 2015, ambele încheiate pe locul 4. A reușit să califice naționala Muntenegrului la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. În 2022 a câștigat Cupa Asiei cu selecționata Coreei de Sud.

Ultimele echipe de club pe care le-a antrenat: ️Gloria Bistrița, ️MKS Lublin, ️CSM București. Kim a fost nominalizat de mai multe ori la titlul de antrenorul anului de către Federația Internațională de Handbal. Bine ai venit în Familia Rapid, Kim!”, se arată pe pagina de Facebook Handbal Rapid București.

 

Obiectivul tehnicianului danez în vârstă de 50 de ani este calificarea în sferturile Ligii Campionilor, Rapid urmând să întâlnească în dublă manșă formația Krim Ljubljana. Cea mai mare performanță din cariera lui Rasmussen este câștigarea Ligii Campionilor în 2016 cu CSM București.

Rapid face schimbări la nivelul băncii tehnice înaintea confruntării tur cu Krim Ljubljana din play-off-ul Ligii Campionilor. Clubul giuleștean a anunțat despărțirea de antrenorul Carlos Viver, alături de care a cucerit titlul în „Liga Florilor” în sezonul trecut. Kim Rasmussen urmează să îi ia locul tehnicianului spaniol.

Rapid s-a despărțit de antrenorul Carlos Viver: „Sub comanda lui, fetele noastre au uluit handbalul românesc”

Carlos Viver a preluat-o pe Rapid în 2020 și a reușit să scrie istorie pe banca echipei din Giulești. Tehnicianul iberic a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre ce a însemnat venirea pe banca echipei din București. Alături de club, antrenorul spaniol a reușit să cucerească titlul în sezonul trecut și a calificat-o pe Rapid în Liga Campionilor. În prezent, Rapid se află pe locul 2 în „Liga Florilor”, la nouă puncte în spatele CSM-ului.

ADVERTISEMENT

În Liga Campionilor, echipa giuleșteană va evolua contra celor de la Krim Ljubljana în play-off-ul pentru sferturile Ligii Campionilor. Meciul tur va avea loc în deplasare, pe 23 martie. O săptămână mai târziu, Rapid joacă în Sala Polivalentă contra slovenelor în manșa retur.

Anunțul oficial al despărțirii a fost făcut public pe pagina oficială de Facebook a clubului giuleștean. „Sportul este frumos si pentru ca de multe ori creează povești. Astăzi se incheie una dintre poveștile sportului. O poveste a handbalului rapidist. O poveste frumoasă, începută in noiembrie 2020. Atunci, Carlos Viver, proaspăt vicecampion mondial cu naționala Spaniei, a ajuns la Rapid cu gânduri indrăznețe, deși obiectivul de moment era doar menținerea în Liga Florilor.

ADVERTISEMENT

În primul sezon, nu numai că echipa nu a retrogradat, dar a și încheiat competiția internă pe locul 6, foarte aproape de o nesperată calificare într-o cupă europeană. Cu toții speram ca sezonul următor sa duca, după aproape două decenii, handbalul rapidist într-o competiție europeană.

Viver nu mai este antrenorul Rapidului: „Gracias, senor Carlos!”

Obiectivul oficial (locurile 1-4) părea unul îndrăzneț, dar realizabil. Sub comanda lui Carlos, fetele noastre au uluit însă handbalul romanesc și au produs minunea; Rapid – campioană națională, dupa o luptă epuizantă dusă până în ultima etapă.

ADVERTISEMENT

Ce a urmat…ceva de poveste. Grupele Ligii Campionilor, cu partide împotriva unora dintre cele mai puternice formații din handbalul mondial. Rapid a impresionat Europa handbalistică, nu doar prin cea mai frumoasă atmosferă din competitie, ci și prin rezultatele senzaționale.

Timp de doi ani și jumătate, Carlos Viver a reușit să valorifice energia întregii suflări vișinii, răsplătind încrederea clubului prin performanțe sportive deosebite. Pentru toate aceste performanțe, dar mai ales pentru povestea pe care am scris-o împreuna, astăzi iți spunem ‘Gracias, senor Carlos! Îți mulțumim!’.

ADVERTISEMENT

Clubul CS Rapid și Carlos Viver au decis de comun acord încetarea colaborării; rămânem însă recunoscători unii altora pentru drumul parcurs împreună!”, a fost anunțul făcut pe pagina de Facebook a celor de la Rapid.

Kim Rasmussen îi ia locul lui Carlos Viver pe banca Rapidului

Kim Rasmussen, antrenorul danez care a cucerit trofeul Ligii Campionilor în 2016 cu CSM București, îi va lua locul lui Carlos Viver la Rapid. Tehnicianul al cărui scop rămâne calificarea Rapidului în sferturile Ligii Campionilor va fi prezentat oficial în week-end.

Fost selecționer pe banca Poloniei, alături de care a obținut locul 4 la Campionatele Mondiale din 2013 și 2015, Ramussen vine la Rapid din postura de antrenor liber de contract după despărțirea de naționala Coreei de Sud. Pe lângă CSM București, antrenorul danez a mai pregătit-o în România pe Gloria Bistrița în sezonul 2021-2022.

A mai pregătit echipe naționale, precum Ungaria, Muntenegru și Coreea de Sud. Alături de ultima a câștigat Cupa Asiei în 2022. Kim Rasmussen și Bogdan Vasiliu au o legătură specială, deoarece antrenorul danez și președintele grupării din Giulești au făcut echipă la triumful istoric al CSM-ului în Liga Campionilor, din urmă cu aproximativ șapte ani.

ADVERTISEMENT