Sport

Rapid și-a prezentat transferurile pentru titlu. ”Fericit să fiu aici! Atmosferă fantastică”

Rapid București și-a prezentat achizițiile din acest mercato de iarnă, prilej pentru antrenorul Cristiano Bergodi să se arate foarte mulțumit de aceste transferuri.
18.01.2024 | 19:33
Rapid sia prezentat transferurile pentru titlu Fericit sa fiu aici Atmosfera fantastica
Rapid și-a prezentat transferurile pentru titlu. ”Fericit să fiu aici! Atmosferă fantastică”
ADVERTISEMENT

Italianul de la cârma Rapidului crede că toate problemele Rapidului vor fi rezolvate acum că au venit mai mulți jucători de calitate. Este vorba despre Damjan Djokovic, Florent Hasani, Ermal Krasniqi și Borisav Burmaz, jucători care sunt văzuți drept soluția ideală pentru a ajuta Rapidul să tragă la titlu în acest an.

Rapid și-a prezentat transferurile pentru titlu

”Sunt multumit de transferuri, unde am avut probleme, adică în atac am luat. Echipa a mers ca un ceas în 3 luni de la startul campionatului, însă din cauza accidentarilor a fost greu și nu am mai avur rezultate asa de satisfacatoare. Sper ca la meciul de mâine să fie toți apți. Este greu să dăm liderul jos de pe primul loc, însă mă bazez că se înjumătățesc punctele”, a explicat Cristiano Bergodi.

ADVERTISEMENT

Rapid se pregătește acum de primul meci oficial al anului, cel cu Craiova lui Adrian Mititelu, însă gândul lui Cristiano Bergodi e momentan la portarul Horațiu Moldovan. Fotbalistul pare decis să plece de la Rapid în aceste zile, însă momentan negocierile dintre fotbalist și Betis, formație din prima ligă spaniolă, par că nu duc nicăieri.

”Horațiu este momentan portarul nostru, oficial eu nu cunosc nimic. Mâine el va juca, dacă va fi să plece vom căuta un alt portar. Moralul lui Moldovan este unul foarte bun, fiind titularul echipei naționale el are încredere. Desigur va fi o pierdere pentru echipa noastră, eu l-am sfătuit să rămână aici. Mi-aș dori ca el să plece după EURO 2024. Dacă ar fi să aleg în locul lui între Real Betis și Celtic, aș alege campionatul Spaniei, e mai puternic”, a explicat Cristiano Bergodi.

ADVERTISEMENT

Jucătorii transferați de Rapid sunt fericiți de alegerea făcută

Cât despre fotbaliștii transferați de Rapid, Damjan Djokovic, Florent Hasani, Ermal Krasniqi și Borisav Burmaz, aceștia au vorbit în cadrul conferinței de presă despre modul în care văd lupta la titlu și despre cum au găsit Giuleștiul. ”Greu nu poate fi ceva la fotbal. E frumos când joci acasă cu așa fani fanatici. Până acum au fost pozitive (n.r. reacțiile primite). Încerc să ajut pe toată lumea.

Eu îmi fac treaba mea și sunt destul de motivat de mine. Nu trebuie să arăt nimic în plus. Fiecare jucător care vine aici o să fie respectat dacă îi transpiră tricoul. În rest, multă muncă pe teren. E un campionat destul de interesant. Pe tinerii de lângă mine i-ar putea ajuta. E a patra oară când joc împotriva lor (n.r. de la FCU Craiova), o formație care în atac e periculoasă. Venim toți după o perioadă mai încărcată”, a declarat Damjan Djokovic.

ADVERTISEMENT

”Sunt fericit să fiu aici. Abia aștept să joc mâine. Știu fanii, pentru că am jucat cu CFR împotriva Rapidului”, a declarat și Ermal Krasniqi, fiind completat de Florent Hasani: ”Eu sunt fericit să fiu la Rapid. Am decis cu inima să fiu aici. Cred că avem o echipă cu calitate. Vom lupta pentru primele locuri. Trebuie să fim pregătiți fizic și psihic. Vom juca la victorie mâine. Vom da 100%. Atmosfera e fantastică aici”.

Borisav Burmaz nu a jucat niciodată în fața a 10.000 de oameni

Concluzia a tras-o Borisav Burmaz, atacantul sârb transferat de Rapid de la Vozdovac. ”Am ales Rapidul pentru proiectul pe care mi l-au prezentat. Sper ca golurile să ne ajute să urcăm în campionat. Eu nu am jucat niciodată în fața a 10.000 de oameni. Trebuie să fii 100% concentrat. Nu va fi o problemă pentru mine să mă adaptez”, a concluzionat fotbalistul.

ADVERTISEMENT

Așadar, cei de la Rapid i-au transferat în această iarnă pe Damjan Djokovic (FCSB/ liber de contract), Ermal Krasniqi (CFR Cluj / 1 milion de euro), Florent Hasani (KF Tirana / 300.000 de euro), Borisav Burmaz (FK Vozdovac / 400.000 de euro). Giuleștenii stau destul de bine și la capitolul jucători împrumutați, pentru că antrenorul Cristiano Bergodi a ales să trimită nu mai puțin de șapte jucători tineri altor echipe.

Este vorba despre Ștefan Pănoiu (atacant, 21 de ani), împrumutat la Universitatea Cluj, Alexandru Stan (atacant, 18 ani) împrumutat la CS Mioveni, Claudiu Micovschi (atacant, 24 de ani) împrumutat la, Cristian Ignat (fundaș, 20 de ani), împrumutat la CS Mioveni, Alexandru Crivac (mijlocaș, 21 de ani) împrumutat la Progresul Spartac, David Iordache (mijlocaș, 18 ani) împrumutat la Cetatea Turnu Măgurele și Codruț Sandu (portar, 17 ani) împrumutat la LPS Clinceni.

ADVERTISEMENT