Sport

Rapid, veste importantă înainte de meciul cu FCSB. Ce suspendare a primit Valentin Costache

Valentin Costache a fost eliminat în meciul de la Craiova după doar 14 minute. Fostul jucător al lui CFR Cluj și-a aflat pedeapsa înainte de derby-ul cu FCSB.
19.04.2023 | 16:17
Rapid veste importanta inainte de meciul cu FCSB Ce suspendare a primit Valentin Costache
Valentin Costache are 4 pase de gol în 23 de meciuri la Rapid. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Valentin Costache a destabilizat puternic Rapidul pe „Ion Oblemenco”, după ce și-a lăsat stupid echipa în zece oameni după mai puțin de un sfert de oră de la startul partidei.

Valentin Costache și-a aflat suspendarea după eliminarea de la Universitatea Craiova – Rapid

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a anunțat ce decizie a luat în privința lui Valentin Costache: „Universitatea Craiova vs. FC Rapid 1923 – Eliminare Costache Valentin Ionuţ (oaspeţi) – În baza art. 63.1.g, raportat la art.63.2.1 din RD, se sancţionează jucătorul cu suspendare pentru un joc şi penalitate sportivă de 740 lei”.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul stânga în vârstă de 24 de ani a comis două faulturi stupide în decurs de doar șapte minute și a primit două cartonașe galbene. Astfel, Valentin Costache este suspendat la derby-ul cu FCSB.

Valentin Costache are în acest sezon 23 de meciuri în tricoul Rapidului pentru care a reușit patru pase decisive. Jucătorul este evaluat conform Transfermarkt la un milion de euro.

ADVERTISEMENT

Valentin Costache, un car de nervi după eliminarea de la Craiova. Jucătorul, apărat de Adrian Mutu

Valentin Costache a văzut primul cartonaș galben după ce a oprit un contraatac al Universității Craiova și l-a tras de tricou pe Cîmpanu în minutul 7. Al doilea avertisment a venit după ce a băgat o alunecare asupra unui fundaș al „leilor”.

Mijlocașul a fost extrem de nervos și i-a cerut centralui Radu Petrescu să revadă faza cu VAR, însă acesta nu s-a lăsat înduplecat. Costache a părăsit terenul extrem de recalcitrant.

ADVERTISEMENT

Adus la insistențele lui Adrian Mutu în Giulești, Costache a fost criticat de „Briliant”: „Cred că au fost mult prea ușor acordate. Acum nu știu care e exact regulamentul pe care îl aplică arbitrii, dar din punctul meu de vedere a stricat meciul pentru noi. Strategia pe care am avut-o a trebuit să fie schimbată.

Bineînțeles că și Costache a avut partea lui de vină, dar mi se pare prea mult să dai două galbene în 7 minute pentru niște faulturi care nu au fost cine știe ce. Mi se pare prea mult într-un astfel de meci”, a spus antrenorul Rapidului la Digi Sport, la finalul meciului de pe „Oblemenco”.

ADVERTISEMENT

Valentin Costache ar putea reveni pe teren la Rapid în meciul din etapa a 6-a a play-off-ului din SuperLiga, când Rapid va juca în Giulești împotriva fostei sale echipe, CFR Cluj.

ADVERTISEMENT
Tags: