Sport

Rapid – Farul 1-2 în primul meci din play-off! Giuleştenii capotează cu echipa lui Hagi. Tensiune între fanii gazdelor

Rapid a pierdut primul meci din play-off, 1-2 cu Farul Constanţa. "Dubla" lui Louis Munteanu aduce trei puncte echipei lui Hagi, care vrea pe podium.
15.03.2024 | 20:01
Rapid  Farul 12 in primul meci din playoff Giulestenii capoteaza cu echipa lui Hagi Tensiune intre fanii gazdelor
Rapid - Farul 0-2 în primul meci din play-off! Munteanu face "dubla", giuleştenii joacă în 10. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
15-03-2024
18:04

Rapid - Farul 1-2 (Rrhmani 85 / Munteanu 23, 55)

VEZI VIDEO CELE MAI IMPORTANTE FAZE

FINAL DE MECI! Farul Constanţa câştigă cu 2-1 confruntarea din Giuleşti şi dă peste cap calculele la titlu ale giuleştenilor. 

Min. 88: Spiritele sunt încinse în Giuleşti şi între fanii Rapidului. Suporterii de la tribuna 1 şi a 2-a au strigat către peluză “Ruşine să vă fie!” pentru că nu au încurajat echipa pe tot parcursul meciului. 

Min. 85: GOOOOOOOL, Rapid! Rrahmani transformă lovitura de pedeapsă şi giuleştenii speră la o remontada

Min. 81: PENALTY Rapid! Rivaldinho îl atinge cu cotul pe Iacob în careu, fundaşul rapidist cade şi Găman arată punctul cu var. Un penalty acordat uşor pentru giuleşteni. 

Min. 68: Situaţia devine disperată pentru Rapid. Răzvan Oaidă l-a călcat pe gleznă pe Mihai Popescu şi vede al doilea cartonaş roşu. Mijlocaşul este eliminat. 

Min. 57: Şutul lui Petrila este respins în corner de Buzbuchi!

Min. 55: GOOOOOOOOL, Farul! Munteanu reuşeşte să facă “dubla” în Giuleşti după o pasă extraordinară a lui Cojocaru. 

Start în repriza secundă!

PAUZĂ. După 45 de minute, Farul conduce în Giueşti cu scorul de 1-0. Rapid este în dificultate

Min. 32: Ionuţ Vînă scapă singur cu Aioani, dar se încurcă în propriul dribling şi portarul giuleştenilor intervine. 

Min. 23: GOOOOOOOOOL Farul! Munteanu marchează superb din careu după o centrare perfectă a lui Grameni

Min. 7: Hasani ratează o nouă ocazie mare! Trage pe Buzbuchi din centrul careului şi portarul Farului respinge in extremis

Min. 4: Iacob trage peste poartă dintr-o lovitură liberă de la 20 de metri! 

Start de meci în Giuleşti

Echipele de start în Rapid – Farul: 

Rapid (4-3-3): Aioani – Braun, Săpunaru, P. Iacob, Bădescu – Hromada, Hasani, Oaidă – Krasniqi, Rrahmani, Papeau. Antrenor: Cristiano Bergodi. Rezerve: Drăghia – Borza, I. Cristea, Dr. Grigore, Djokovic, Dr. Albu, Funsho, Petrila, El Sawy, Cîrjan, Burman, Onea.

Farul (4-3-3): Buzbuchi – Boli, M. Popescu, Gustavo Marins, Cr. Ganea – Vînă, Queiros, Grameni – I. Cojocaru, L. Munteanu, R. Deaconu. Antrenor: Gheorghe Hagi. Rezerve: Ș. Mușat, D. Grosu, Casap, Budescu, L. Andronache, Rivaldinho, L. Banu, N. Popescu, Stoian, Kiki

După succesul de răsunet reușit în fața celor de la FCSB, scor 4-0, oamenii lui Cristiano Bergodi intră în play-off cu speranțe reale la titlu. Rapid – Farul este meciul la capătul căruia alb-vișiniii pot ajunge la doar un punct în spatele liderului.

Rapid – Farul, live video online, în etapa 1 din play-off, în SuperLiga

Rapidiștii sunt cu moralul sus, după ce au reușit să își umilească rivalii de la FCSB. Cristiano Bergodi și elevii săi nu iau în calcul alt rezultat decât victoria, înaintea partidei contra campioanei en-titre. Dobrogenii nu vor să se lase învinși, iar Gică Hagi a anunțat că merge în Giulești la victorie.

ADVERTISEMENT

Forma rapidiștilor pe teren propriu este excelentă. Ei nu au mai pierdut acasă din 9 decembrie 2023, când au fost învinși cu 2-1 de FC Voluntari. În ultimele două partide disputate în calitate de gazdă, rapidiștii au marcat opt goluri și au primit doar unul.

De partea cealaltă, Farul nu a mai câștigat de aproape o lună, atunci când a învins cu 1-0 la Sfântu Gheorghe. Încurajator pentru fanii dobrogenilor este că echipa lui Hagi este a cincea cea mai bună echipă din SuperLiga, în deplasare.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida Rapid – Farul

Meciul dintre Rapid și Farul va fi transmis în direct pe toate canalele principale ale televiziunilor de sport din România. Astfel, duelul poate fi vizionat pe Digisport 1, Prima Sport 1 și Orange Sport 1. În plus, partida este în format LIVE VIDEO și pe FANATIK.ro.

Câteva sectoare de pe stadionul rapidiștilor vor fi goale, după decizia Comisiei de Disciplină a LPF de a le închide. Această măsură a fost aplicată ca urmare a problemelor cauzate de suporterii din peluză la meciul cu FCSB, de pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Pentru alb-vișinii, această problemă este una minoră, comparativ cu dificultățile de ordin juridic pe care le au de înfruntat președintele Daniel Niculae, precum și liderul de galerie, Liviu Ungurean.

Program și clasament SuperLiga, înaintea primei etape din play-off

Pe lângă Rapid – Farul, meci care se va disputa vineri, 15 martie, de la 20:30, prima etapă din play-off-ul ediției 2023-2024 a SuperLigii programează alte două meciuri, astfel:

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 16 martie

  • ora 20:00 CFR Cluj – Universitatea Craiova (Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1)

Duminică, 17 martie

  • ora 21:00 FCSB – Sepsi Sf. Gheorghe (Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1)

Clasamentul de dinaintea startului play-off-ului, cu tot cu înjumătățirea obligatorie după finalizarea sezonului regulat din SuperLiga, arată astfel:

  1. FCSB – 32 puncte
  2. Rapid – 28 puncte
  3. CFR Cluj – 27 puncte
  4. Universitatea Craiova – 25 puncte
  5. Farul – 22 puncte
  6. Sepsi Sf. Gheorghe – 22 puncte

Cote pariuri la meciul Rapid – Farul

Din perspectiva bookmakerilor, meciul de pe Giulești are o favorită clară. Este vorba, firește, despre formația gazdă, candidată certă la câștigarea campionatului.

Cota pentru 1 solist este 1,65, în timp ce remiza este cotată cu 3,85, iar cota pentru 2 solist este 5,50. Cota pentru 1X este 1,17, iar X2 are cota 2,30. Dacă nu crezi într-o remiză și mergi pe victorie gazde sau oaspeți, cota este 1,27.

Rapid – Farul, live stream, 20:30, Digisport 1, Prima Sport 1, Orange Sport 1

Chiar dacă a câștigat cu 4-0 în fața principalei rivale la titlu, Rapid nu are parte de liniște în această perioadă. Victoria contra Farului nu va fi ușor de obținut, însă giuleștenii nu au altă variantă.

În sezonul regulat, a fost 3-1 pe Giulești, în 20 august 2023. Atunci, au macat Emmers (’34), Dugandzic (’38) și Ioniță II (’88) pentru rapidiști, respectiv Mazilu (’79) pentru oaspeți.

ADVERTISEMENT