News

Raport îngrijorător. Criza pandemiei de Covid-19 poate genera un război între SUA și China

05.05.2020 | 11:55
Raport ingrijorator Criza pandemiei de Covid19 poate genera un razboi intre SUA si China
ADVERTISEMENT

Criza pandemiei de Covid-19 poate genera un război între SUA și China. La această concluzie cu adevărat îngrijorătoare pentru umanitate au ajuns chiar asiaticii, într-un raport intern de securitate.

Raport îngrijorător. Criza pandemiei de Covid-19 poate genera un război între SUA și China

După o pandemie de coronavirus care a ucis sute de mii de oameni la nivel mondial, un conflict armat de proporții este temerea umanității în acest moment. Specialiștii spun că ostilitatea globală contra Chinei poate duce la un conflict armat cu SUA.

ADVERTISEMENT

La baza acestor temeri stă chiar un Raport al Administrației de la Beijing. Acest document a fost prezentat recent de Ministerul Securităţii Statului liderilor de la Beijing, inclusiv preşedintelui Xi Jinping.

Conform Dailymail, acesta specifică faptul că sentimentele internaţionale anti-China sunt la cel mai înalt nivel de la reprimarea protestelor din Piaţa Tiananmen, în 1989.

ADVERTISEMENT

Astfel, ca o reacție la pandemia de coronavirus, statul chinez riscă să se confrunte cu un val de ostilitate dirijat de Statele Unite şi trebuie să fie pregătită pentru cel mai grav scenariu – o confruntare militară între cele două puteri mondiale, afirmă oficiali care au avut acces la raport.

Raportul a fost elaborat de Institutul chinez pentru Relaţii Internaţionale Contemporane (CICIR), o structură de analiză afiliată Ministerului chinez pentru Securitatea Statului.

ADVERTISEMENT

Raportul de la Beijing: ”SUA se tem de ascensiunea economică a Chinei”

Conform raportului asiatic, Statele Unite văd ascensiunea Chinei ca fiind o ameninţare economică şi de securitate, precum şi o provocare pentru democraţiile occidentale. Se mai specifică faptul că Washingtonul ar încerca să afecteze poziţia Partidului Comunist, aflat la putere în China, prin subminarea încrederii publice.

Relațiile dintre SUA și China sunt la cel mai scăzut nivel din istorie în aceste zile, din cauza crizei pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Mai multe voci de la Casa Albă, în frunte cu liderul Donald Trump, acuză Beijingul că a ascuns amploarea epidemiei de coronavirus şi gradul de contagiere în scopul acumulării stocurilor medicale necesare pentru a reacţiona la această criză, arată documente ale serviciilor de informaţii.

Liderii chinezi “au ascuns intenţionat severitatea” epidemiei la începutul lunii ianuarie, conform unui raport de informaţii de patru pagini elaborat de oficiali din cadrul Departamentului pentru Securitatea Internă din SUA.

Aceste informații apar în contextul în care Administraţia Donald Trump a intensificat criticile la adresa Chinei. Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a acuzat Administraţia din China că este responsabilă de răspândirea bolii, subliniind că trebuie trasă la răspundere.

ADVERTISEMENT